Rumble Tuff breastpump [Sold! TQ Farah]


SOLD!


Assalamualaikum








Condition: 99% okay. Motor, Botol dalam keadaan baik. Masih ada warranty kedai & kilang. Guna hanya 3 bulan sahaja. Tarikh beli 5 June 2013. Tapi start guna bila mula bekerja in Julai 2013. 
Warranty 1 tahun.


Sebab nak let go: Dah beli breastpump idaman.


Kebersihan: Terjamin. 5 Star. Cuci dengan sabun, rebus dan sterilized. 




Sesuai untuk mereka yang mencari duo pump letrik. Pump ni boleh dijadikan manual pump juga. 2 dalam 1. Sesuai untuk ibu yang berkerjaya. Duo jimat masa. Very affordable.


Amjad 1st Car SCR10 [Review]





Assalamualaikum





Akhirnya berkesempatan juga aku nak update kat blog kesayangan. Sekarang family first. Apa-apa kena dahulukan keluarga terutama sekali si kecik tu. Alhamdulilah sekarang dah masuk 5 bulan. Macam-macam perangai dah tunjuk. Latest skill nampak gayanya nak merangkak dah, gian sungguh beliau.





Alkasih stroller amjad pula. Lama juga kami usha nak beli stroller untuk dia. Dari dalam perut lagi. Suka jalan-jalan kat mall sambil usha stroller orang. ini diakui juga oleh suami aku. Dia pun sibuk juga tengok stroller orang. Singgah mall, tempat wajib pergi stroller baby. En suami ada bagi simpanan sikit untuk baby, suruh dibeli barang-barang kelengkapan baby, tapi ibunya excited dan dah plan awal-awal nak guna duit itu untuk beli stroller anak.





Quinny, sweet cherry, mc laren. Semua kami usha. Idaman of cos la quinny. tapi suami pula tak berkenan. Aku pulak tak suka stroller 3 roda. Kalau boleh nak cari 4 roda. Mama pula suggest suruh stroller baby new born boleh guna. boleh baring macam cradle. Nak cari juga yang boleh attach dengan car seat since aku nak kena hantar baby pergi rumah mama. So lama juga pencarian termasuk cari maklumat dalam internet. kami pergi cari jenama sweet cherry kat jusco. Since hubby pun berkenan dengan brand tu. oh car seat kami dah beli dulu. masa baby 6 bulan dalam perut. kebetulan sales. dapat below 200. so kira murah dari harga asal yang 250++. so grab jelah awal-awal.





Search dalam website sweet cherry berkenan scr9 sebab dia boleh jadi cradle juga. sangat sporty, merah + black. plus boleh attach juga dengan carseat. Masa tu memang plan asal nak beli lepas bersalin. Tapi dah beli awal. Masa 8 bulan baby dalam perut. Sebab SA tu sangatlah membantu kami dalam buat pemilihan stroller. baik sangat. So tak sampai hati, bersungguh-sungguh dia tunjuk cara guna, cara lipat A-Z. kami beli on the spot juga. Oh, beli kat jusco. semua jusco ada jual brand ni.





Brand yang dibeli scr10. Katanya new arrival. dia lebih kurang scr9. tapi sebab ianya new arrival. plus design dia chrome. nampak lasak. Boleh recline. Boleh jadi cradle dan boleh attach dengan car seat. Harga dekat-dekat 700+- memang tak dapat less. Sebab that time scr6 ada promotion. Tapi again tak suka 3 roda. scr5 pulak 4 roda tapi design lama. murah sikit. Dalam 450+- 





Kami siap test 1 per satu scr stroller dan kebanyakkannya kalau dilipat memang bulky. Sama besar. Kalau bonet besar memang oklah. Tapi aku dah try dengan bonet myvi yang comel. memang tak muat. kena cabut tayar lagi. kalau seat belakang tak ada orang, campak situ jelah. Nasib kereta abah amjad bonet besar. itupun penuh dengan stroller saja. 





Now kami gunakan bila berjalan ditempat yang tak sesak or nak shopping lama. sebab amjad lagi selesa bila tidur dalam tu. tapi kadang-kadang ikut mood juga. Kalau nak dukung, memang stroller tu jadi tempat simpan barang. ingat lepas ni nak usha baby carrier pulak. berbaby wearing la pulak. senang kalau tempat sesak boleh guna.





So again, oklah kalau siapa nak cari stroller yang below 1k untuk anak. memang bulky, tapi sporty. harga still affordable lagi.  Roda dia siap ada suspension lagi. baby taklah rasa terhentak sangat. dari newborn boleh guna sampailah besar. Car seat boleh attach. Attach tu kena minta kat SA. Sebab kadang-kadang SA terlupa bagi. Dapat free saja. aku rasa aku attach dengan carseat 1 kali je. malas nak cabut-cabut dari kereta. so guna original seat senang. Oh, ruang bawah tempat simpan barang sangat besar. beg ibu pun muat. itu yang best. tumpang sekaki. Pemegang dia boleh tinggikan ikut keselesaan tukang tolak stroller. hihi. Kami beli yang elok terus so boleh diturunkan kepada adik-adik dia nanti.





Bersantai. jalan-jalan depan rumah tok ma.





Ha, nampak tak rupanya.






    
Skill terbaru anakanda, meniarap dalam stroller (cradle mode) Kau boleh?






Carseat


Sekian.