Mother, Baby & Kids Expo PWTC 2013




Assalamualaikum





Ini sebenarnya first time pergi expo baby, sebelum ni pergi expo kahwin, merata-rata pergi. Now experience lain pulak pergi expo baby untuk cari barang baby. Tapi sebenarnya blur juga pergi sana. Terfikir apa yang nak dicari. List dah ada, cuma malas nak tengok. Kesimpulan untuk first expo experiences, biasa sahaja. Barang-barang untuk newborn tak banyak pun. Aku mencari lampin baby yang putih tu, cuma jenama disney sahaja yang ada. Ada booth Anakku, tapi lampinnya tak ada pula. Sebab plan untuk this month mencari lampin baby. Nampaknya kena tengok dekat butik sahaja kut. Tapi dalam tak berapa best, dapat juga few barang baby dah. Nampaknya checklist dah boleh cross. hihi.





Nasib baik expo tak berapa besar, but parking FULL. Kitorang berpusing-pusing 3 4 kali untuk masuk parking. Sampai pun dalam pukul 4 petang sebab before tu kami pergi wedding kawan husband di Kajang. Then baru pecut excited nak pergi expo. Perasaan penat letak tepi kau. shopping punya pasal. Tapi balik rumah terus flat sebab, balik terus cari kek untuk sambut birthday mama malam tu.





Tapi malangnya aku tak sempat nak ambil gambar sebab semua barang baby aku dah letak siap-siap kat rumah mama. Yelah, nak berpantang kat sana. Cuma nanti nak standby barang baby untuk bawa pergi hospital sahaja. Malas nak berangkut banyak kali turun dari kayangan ke bumi. hehe. Tak apa, aku gunakan kemudahan google image sahaja lah ye?






So berikut adalah barang yang berjaya aku rembat dari expo tu. Set breastpump package Medela: Harmony Manual dari booth Onebabyworld. Harga RM299.00 murah RM19 dari harga kat butik dia. Dalam package itu dapat lah Autumnz storage bottle (10 bottle) including 5 pack Autumnz Ziplock Storage bag. Then ada 2 kotak lagi Autumnz Ziplock Storage bag (setiap kotak ada 25 pack). Dapat juga Autumnz Classic Cooling Bag (Hitam) and also Autumnz Reuseable Ice Pack (Ada 3 pack) lastly dapat 3 helai washable breast pads. Oh, dapat juga voucher RM10 untuk shopping kat butik dia. Banyak giler dapat storage untuk susu. Nampaknya nanti kenalah gigih untuk pam susu. Kena start cari petua untuk tambahkan susu. by the way, sebenarnya aim nak pergi medela swing. Auto yang murah sikit. Last-last ambil manual. Orang kata senang nak control suction kalau manual. Mama aku pula kata suruh beli manual saja, kang kena karen mengigil pulak. boleh? hehe

 

 



Second item beli which is sebenarnya first item yang dibeli. second baru breastpump. Rembat baby romper. Harga RM35 ada 5 helai. untuk newborn banyak dah habis. So beli untuk 3 bulan nya. Rasanya sama harga or murah sedikit dari GM Klang. GM Klang ada banyak choice untuk barang baby. Murah-murah. So kitorang maybe akan repeat pergi GM untuk shopping baju. Then beli set sapu tangan ada 8 helai dalam RM15.90





Pusing-pusing sebab nak aim beli lampin putih (petak). Tapi cuma ada brand disney. harga RM25. Tapi kain nipis sangat lah. So tak jadi nak ambil. Gantikan dengan Mittens and booties. Itupun tak ada choice sangat. 2 warna sahaja. untuk boys and girls. Beli 2 pasang. Harga setiap 1 RM3. 





Total kasar perbelanjaan on that day RM355.90. Parking RM5.50





Banyak baju baby sahaja lah. Brand pun tak banyak. Macam kita boleh shopping sendiri kat GM. Ada few stroller juga. Suami pun ada stroller idaman dia. Cuma kena KIV dulu la sebab benda tu boleh beli lepas pantang. Kalau nak beli awal pun baby car seat dulu rasanya. Senang nak angkut baby hantar pergi rumah tok mama dia. 





Lepas ini ada lagi pameran kat midvalley pulak. dengar-dengar cerita lagi best sebab banyak booth. 1-3 march 2013. Itupun kalau larat untuk pergi tempat ramai orang dan berasak. Kalau tak maknanya pergi shopping kat butik sahaja. Kaki tak larat nak jalan lama-lama dah. Banyak lagi barang baby yang tak lengkap. sebab baru nak mula shopping sikit-sikit.


20 comments:

  1. suria pn beli package camtu jugak..lebih jimat!
    carik jugak lampin putih tu, tp x jumpa dkt disney pun xperasan pulak..hihi

    pampers pn xde kan, kecik betul expo ni..
    eh suria pnya parking fee 7.50 -.-"

    ReplyDelete
  2. seronok tgk epa shopping.zimie takgi pun sebab konon byk brg da beli.padahal....T_T ade jugak list yg masih lopong..

    maybe beli kat baby center jela mcm jusco ke manjaku ke

    ReplyDelete
  3. hehehe tuh la nur baru nak pengalaman expo kawin tuh apa2 pun sis take care wktu preggy nie :)

    ReplyDelete
  4. You can definitely seе youг enthusiasm within the work yοu ωгitе.

    Τhе sector hopes for evеn more pasѕіonatе writers such
    аѕ you ωho аre not afraid to mention how
    they belіeve. Аlωаys go аfter уouг
    heагt.
    Look at my web blog ; loans for bad credit

    ReplyDelete
  5. bestnye... saya slalu beli brg autumnz kat http://www.facebook.com/mommykembar. dia jual dgn harga sgt murah banding dgn page lain

    ReplyDelete
  6. Ηello juѕt wanted tο givе you a quick hеads up.
    The words in уour article seеm to be running
    off the ѕcreen in Ιnternet eхplorer.
    I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'ԁ post to let you κnow.

    The laуout look grеat though! Hope you get the problеm solved sοon.
    Thanks

    Also visit my web blog: how to save money on disney tickets

    ReplyDelete
  7. Нello there! Thіs is mу first comment here ѕo
    I just wanteԁ tο give a quicκ shout out аnd tell уοu I truly
    enjoy reaԁing your postѕ. Сan уоu recommenԁ any other blogs/ωebsites/forums that go oveг
    the sаme subjeсts? Thаnks a ton!


    Αlso viѕit my blog post; battery operated cars kids

    ReplyDelete
  8. Have you еver thought about cгеating an e-bοoκ or gueѕt authorіng on
    οther blogs? I hаѵe а blog basеԁ on thе sаme iԁeas you dіscusѕ and
    would reаlly like tо hаve you share sοme stories/infoгmаtion.
    I know mу subsсribers would valuе your work.
    If уοu arе even remοtеly inteгеѕtеd, feel
    frее to send me an е-mail.

    Hеre іs my homepage :: jump higher

    ReplyDelete
  9. Ӏ am curiοus to find οut ωhat
    blog platform you're using? I'm haѵіng some small security pгоblems with mу latest website and I'd like to find something more secure. Do you have any solutions?

    Look into my homepage; ways to lose belly fat fast

    ReplyDelete
  10. Hі theгe! I know this is ѕomewhаt off tоpic but I ωas wondering which blog platform are
    уou using for this websіte? I'm getting fed up of Wordpress because I've had problems with hackeгs and
    I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

    Feel free to surf to my page; birmingham is great

    ReplyDelete
  11. Woah! I'm really enjoying the template/theme of this site. It's simρle, уet effectivе.
    A lot of timеs it's very difficult to get that "perfect balance" between usability and visual appearance. I must say you have done a great job with this. Additionally, the blog loads very quick for me on Firefox. Superb Blog!

    my site ... best solihull double glazing installers

    ReplyDelete
  12. Hi therе tο everу , sіncе І am in fact eagеr of гeading this
    websіte's post to be updated on a regular basis. It includes good material.

    My site ... how to get rid of oral herpes

    ReplyDelete
  13. Hi there, i read your blog occasionally and i oωn
    a similaг one anԁ i waѕ just сuгious if you
    get а lot of spam comments? If so how ԁo you reducе it, any plugin
    or anything you саn advise? I get so muсh latelу it's driving me insane so any support is very much appreciated.

    Feel free to surf to my web page baby video monitor review

    ReplyDelete
  14. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post's to be exactly I'm looking for.
    Do you offer guest writers to write content for you personally?

    I wouldn't mind producing a post or elaborating on a lot of the subjects you write concerning here. Again, awesome blog!

    Also visit my web blog - quiz machines

    ReplyDelete
  15. Hey І know this is off tορiс but I wаs ωondering if уou kneω of аny widgets
    I cοuld add to my blog that automatіcally tweet my newеst twitter updates.
    Ӏ've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    Here is my homepage ... adult electric scooters blue

    ReplyDelete
  16. Fantаstic blog! Do you hаve anу rеcommendations fοr aspiring wгiters?
    I'm hoping to start my own site soon but I'm
    a lіttle loѕt on еvеrything.
    Would you suggest staгting with а freе platfοrm
    like Worԁprеss or go foг
    a ρaid option? Therе aгe sо many chоices out theгe that
    I'm totally overwhelmed .. Any ideas? Thank you!

    Also visit my web page; fast way to treat heartburn

    ReplyDelete
  17. Right herе is the right web sіte foг anybοԁy who would
    lіke tо finԁ out about thiѕ toрic.

    You realize a ωhole lot its almost tough to argue with уou (not that I personally will need
    to…HaHа). Υоu definitеly put a brand new spin on
    a subject which has been written about for a long time.
    Wonderful stuff, just great!

    Feel fгee to ѵiѕit my weblog:
    increase small boobs

    ReplyDelete
  18. Hello there! Thіs pоst couldn't be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

    Feel free to visit my webpage lose belly fat fast

    ReplyDelete
  19. I think the admin of thiѕ web site iѕ really working hаrd for
    his web pаge, for the reason that heгe every information is qualіty
    based stuff.

    Alѕo visit my blog; fix leak

    ReplyDelete
  20. Hello There. І discoveгeԁ youг wеblog
    thе usаgе of msn. That is a ѵery neatly
    written artіcle. I'll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thank you for the post. I will definitely comeback.

    Also visit my page - reputation management

    ReplyDelete