21 weeks [Pregnancy]




Assalamualaikum semua!





Alhamdulilah, kandungan aku dah masuk minggu ke 21. Dah separuh perjalanan. Ada separuh perjalanan lagi. Doakan semuanya selamat. Terima kasih buat semua yang bagi kata-kata semangat. Epa hargai sangat-sangat. Moga dengan doa kalian, epa dapat harunginya. Yang penting baby membesar dengan sihat. Itu dah cukup kan? Berkenaan entri sebelum ni, aku masih tak jumpa my doktor lagi. Insyallah by this weekend ni akan jumpa dan berbincang seterusnya decide tempat bersalin. Nampaknya 80% kemungkinan akan proceed to GH la. So we wait and see la.





Baby? huh, kuat menendang lah. boleh main bola dengan abah and pak ucu dia kut. hihi. Baby ni bila malam pukul 10 baru start bergerak, tendang sana tendang sini. Bila ibu mula nak tidur baru sibuk nak main. Kami pun jenuh juga usap-usap perut untuk ajar baby malam masa untuk tidur. kalau tak, mau abah dia yang dipaksa untuk layan. ibu tidur awal. Hari-hari kena pastikan pergerakan baby. Monitor apa yang patut. Baby pun bangun awal. Kejut ibu pergi kerja. So far aku dah tak boleh tidur terlentang, confrim pinggang sakit giler-giler. Tidur kena terlentang kiri or kanan. Baby dah mula nak tekan tulang belakang kut.







Ini semua pengorbanan seorang ibu kan? bila dah jadi ibu, baru kita betul-betul dapat rasa perasaan mak kita sendiri. Susah payah masa mengandung, susah nak tidur, tak selesa. Masuk trimester ke 3 confrim makin tak selesa. Semoga aku kuat. Abahnya ada boleh tolong manja-manjakan ibu. hehe.





21 minggu


  


5 comments:

  1. MG dah masuk 3rd trimester..memang tak leh tido malam..tidur telentang rasa cam x leh bernafas..nak mengiring rasa cam terkepit lak bebi tu

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  3. bestnya epa! baby dah besar..moga di permudahkan yer :) jijah baru nak melangkah..doakan yer..

    ReplyDelete
  4. insyallah dah lahir nnt baby akan rasa akan rasa berbaloi sakit2 hehehe gud luck epa :)

    ReplyDelete