Idea: Random Doorgift

Assalamualaikum



Entri lebih kepada memberi idea kepada diri sendiri. doorgift VIP. Plus untuk tetamu. sudah amended dengan tambah idea-idea baru.

















Get a clue? yup, guna jar. dah ramai b2b buat. cuma mahu mencari idea sahaja. tak banyak pun. 200 only.


Doorgift untuk tetamu dah finalize. Kami plan mahu beri makanan instead of memberi barangan. Plan asal hanya memberi telur rebus kepada tetamu dewasa dan gula-gula kepada si kecil. dua-duanya disumbatkan ke dalam kotak telur yang kami dah borang tahun lepas.



Kemudian plan sudah berubah di mana mama dan abah akan pulang ke kampung. membeli jeruk or asam kat padang besar, perlis. Kemudian letak bersama dengan telur rebus. 700 telur rebus + asam, 300 gula-gula. so, next checklist, pergi nilai3, borong paper bag.


untuk vip, benda yang sama. cuma dalam jar. senang. itulah bezanya. bak kata mama, simbol masam manis alam rumahtangga. cewah.



so tengoklah macam mana jadinya. mana tahu plan ni pun berubah lagi. hehe.

3 comments:

  1. sweet.lagi2 yang first tu.haha nape ntah tetiba tersuka doilies.tapi utk wedding zimie nanti, takde pulak tema doilies :p

    ReplyDelete
  2. epa..
    jar tu dapatkan kat mane?
    nilai ke?
    berapa harga nye eh.

    ReplyDelete
  3. -salam perkenalan.. dan akak nak tumpang iklan sikit ye TT-

    Salam to blogger sume ^___^

    mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

    //Jazakallah//

    ReplyDelete