Review: MAC Lipstick & Simplysiti Lipstick




Assalamualaikum




Entri kali ni jauh sedikit menyimpang dari entri kahwin. stop sekejap. hari ni baru dapat tulis kat blog sebab starting this week, aku kena demam, selesema, batuk, semput. memang package terbaik. makan ubat lelah, menggeletar badan. setiap hari rasa effect ubat. start kena hari ahad. isnin tak baik lagi sebab klinik tutup. selasa pergi klinik, makan ubat terus pecut pergi midvalley dengan badan yang tak sihat nak cari barang kahwin. sempat kan? rabu terus flat. haha.






nanti kita review apa barang kahwin yang berjaya dirembat. oh, baju nikah beliau dah siap. next mission pulak #beliausangatencembilapakaibajumelayu Oh! tak sabar!






masa kat midvalley, konon nak mengubat hati yang tak berapa sihat, telah terembat lipstick MAC. haha. akhirnya dapat rembat seketul. asyik beli immi saja, sekali sekala cilok ori apa salahnya kan? tapi aku telah mendapat jelingan tajam dari beliau. nekad dah time tu. puas hati betul. beliau bising-bising aku pekakkan telinga sahaja. siapa suruh kita pergi tengok kat MAC tu. kan dah terembat.






dalam tengah nak save untuk kahwin, sempat aku rembat seketul. pasrah tapi puas hati. macam tawa dalam tangisan la (T_T)






review, lipstik ni nama honey-love A71 matte lipstick. best! warna sangat cantik. ni 1st time aku ada matte lipstick. tapi still blur nak pakai.











warna sebiji dengan my favorite lipstick which is dari simplysiti. name Nirmala LC07. My favorite lipstick ever! cuma ni bukan matte lipstick la. so, kalau sesiapa yang try lipstick yang nude color, pilihlah warna ni.














rasa MAC lipstick agak mahal, boleh cuba simplysiti. sekarang tengah promotion rasanya. aku beli lipstick simplysiti time tengah promo. tu yang boleh rembat seketul.






nanti nak rembat seketul lagi lipstick MAC. diam-diam. jangan bagitahu beliau. sshhhhh.



4 comments:

  1. hokeyy...menggode nk try simplysity tuh. yg mac tu, ekceli lg cantik if pki dgn lipglos dia. mmg jadi kaler cun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la... nude kaler sgt cantik!! betul! kne pakai gloss mesti cantik. kaler xjauh beza pun both tu

      Delete
    2. suria penah beli nian di hati..
      heeeeee.. first time beli lipstick
      tp syg tah mana letak...huhu :P

      Delete
  2. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your web site offered us with valuable info to work on.
    You've done a formidable job and our whole community will be thankful to you.
    My site > grumpy cat

    ReplyDelete