Review: Cincin Kahwin [Groom]





Assalamulaikum






cincin ni sebenarnya dah beli dari minggu lepas. entri yang meronta-ronta cakap tak sihat 3 hari ni. baca sini.






dulu beliau cadang nak beli cincin silver. tapi rasa sangat susah nak cari cincin silver. so that day terjah pergi mid valley. mula-mula memang aim nak cari cincin silver. masuk poh kong. tapi dorang cakap tak ada. lalu depan tomei pun sama. tak ada. white gold ada. beliau cakap cannot maaa. hehe.






lalu teringat ex-b2b & b2b pernah mention Bausch k. dalam ingat-ingat lupa kedai ni, jalan slow-slow untuk cari. bayangkan lah nak cari dalam mid valley yang gedabak tu. nasib baik datang awal-awal pagi, orang tak ramai lagi.






kedai dia kat tingkat 1, center court. betul-betul depan kedai sushi hape entah. lupa.






kedai ni jual stainless steel. silver pun ada tapi kena custom made. dan harganya mungkin lebih mahal dari stainless steel. boleh buat design sama, cuma tak ada warranty. stainless steel ni dapat warranty 1 tahun. cuma kalau calar kena bayar rm35 untuk polish balik.






stainless steel tak akan pudar warna, berbanding silver. senang kat situ. beliau ambil design yang ada diamond. so dapat warranty in case kalau batu tercabut. aku punya cincin pun just pakai zircon (T_T) tapi mahal lagi lah. hehe.






oh, boleh juga buat engrave. 10 huruf free. additional rm1 untuk 1 huruf. so, dapatlah buat engrave date kami. rugi haritu tak buat engrave untuk cincin aku.








teaser sahaja. tunggu kotak. nanti tak suprise pula. hehe. kad tu adalah warranty card.






kebetulan cincin yang kita beli sama dengan tempat cik ziana. baca sini. cuma cik ziana beli kat one utama, aku beli kat mid valley.



8 comments:

  1. settle st lg urusan ye..Alhamdulillah~

    ReplyDelete
  2. untung epa.laki nak pakai cincin.kite nye tunang takmo.sobbb

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? habis ganti dengan ape? tapi tunangg kite ckp, time keje dia xmau pakai, bahaya.

      Delete
  3. alamak lupa nak bincang pasal cincin lelaki td... hehe. i pn tgh cari cincin utk en tunang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, tula, patut kite buat list kan? hehee

      Delete
  4. wahh..
    bestnya dh beli..
    nak beli silver.. agak2 kat sana bape kalau silver ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah mahal la, dlm 2ratus dari harga asal stainless steel. better cari kedai silver terus :)

      Delete