Wedding Checklist: 4 month sebelum majlis





Legal Thing

HIV+ Talasemia *Done
Tempah tok kadi *Done


Legal Document

Bride *Done
Groom *Done


Attire

Nikah Groom *Done + Bride *Done
Sanding *Done
Tandang *Done
Family *Done



Doorgift

VIP *in progress
Nikah *in progress
Sanding *in progress


Bunga Pahar

Bekas Pahar (Nikah+Sanding) *Done
Bunga Telur (Nikah+Sanding) *Done


Aksesori Nikah

Bride *Done
Groom *Done


Guest List

Nikah *Done
Sanding *Done


Aturcara majlis

Nikah
Sanding *in progress


Kad Kahwin

Budget *Done
Design *Done
Printing *Done


Entertainment

Kompang *Done
DJ *Done
List of Wedding song


Our Maid of Honour

Sanding *Done
Tandang *Done


Maid of Honour Attire/Bestman

MOH Bride *Done
Bestman Groom *Done


List of Bridesmaid

Nikah *Done
Sanding *Done


Do It Yourself

Veil Nikah *Done
Kasut Bride *Done
Alas Dulang *Done
Family Corsage/Button Badges - Design *Done / Printing *in progress
Deco Hantaran - Design *in progress / Material *Done
Deco Tangga Rumah - Design / Material *in progress
Pomander Ball - Bridesmaid *in progress
Welcome Signage Reception - Design *Done / Printing *Done
Road Signage Sanding - Design *Done / Printing *Done


Photo booth Corner (DIY)

Design *in progress
Material / Props *in progress
Printing *Done


Guest Book (DIY)

Design *Done
Material / Props *in progress
Printing *Done


Centerpiece Table Deco (DIY)
Nikah - Design *Done / Printing *Done
Sanding - Design *Done / Printing *in progress


Wedding Bunting / Banner

Nikah - Design *Done / Printing *Done
Sanding (banner) - Design *Done / Printing *Done
Sanding (Bunting) - Design *Done / Printing *Done
Tandang (Bunting) - Design *Done / Printing *Done


Deco Bilik Pengantin (DIY)

Design *in progress
Cat *Done
Langsir *Done
Dressing Table *Done
Aircond *Done


Etc

Bunga Manggar



update: 8 Jun 2012

13 comments:

  1. epa, tmpt tinggal lepas kahwin?dah duduk ke rumah tu?bila plan duk situ?sorry byk tanya sbb nak pindah rumah gak tapi tak reti nak book tu semua.nak duduk bulan jun..(awal sgt ke ek bayar depo skrg?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum zimie, efa dah bincang dgn tunang, plan maybe akhir mei or awal june baru nak masuk rumah sebab katil masuk rumah sewa terus. rumah parent pakai katil lama. kiranya lepas dah settle kenduri tandang dan honeymoon, julai dah masuk rumah la. sekarang ni still tak jumpa rumah lagi.


      kalau depo efa rasa awal lagi kot. sebab owner mesti nak kite bayar depo then terus masuk. kalau awal sngt, sekarang zimie kena start bayar sewa la. its up to u sebenarnye, kalau setel awal senang, barang2 dah start boleh bawak masuk...

      Delete
  2. dah banyak done ni! senyap2 je epa ea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tak banyak sangat la, banyak lagi tak settle tu. pening dah ni.

      Delete
  3. Epa!!! banyak nye dah DONE! FY banyak giler pending ok..honeymoon pun tak finalize nak pergi mana ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. eh bukan nak pergi Mauritius ke? tak ada lah settle banyak, banyak lagi pending ni. yang besar2 dah banyak settle, benda kecik2 yang banyak...

      Delete
  4. Uwaaaa byk nye checklist. I tak buat pon. Hukhukhuk berterabur checklist i.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah, dh banyak yg done!:)) semoga majlisnya berjalannya lancar. ekkal membentuk keluarga sakinah, mawaddah, warahmah.

    ReplyDelete
  6. Hi! we're new and we have special promotion for all bride-to-be! like our facebook page facebook.com/theEVEkl and contact us for more info!

    ReplyDelete
  7. wowwweee dah banyak done tuh.cayok2!! kita masih banyak pending. grrrr

    ReplyDelete
  8. wahh byk dh settle :) bestnye...

    ReplyDelete
  9. promosi MAY..30% diskaun utk b2b yg inginkan home made coklat as doorgift mereka! dila add http://www.facebook.com/kraziechoc untuk mengetahui syarat2 nya

    ReplyDelete
  10. hiv test valid 3 months kan??book tok kadi pun dlm masa 3 months..betul ke..

    ReplyDelete