Cater & Nikah Attire - Done




Assalamualaikum




Coretan sebelum rehat.





ni nak bercerita few things yang dah settle masa weekend baru ni. Our cater dah datang ke rumah berbincang juadah serta lauk yang akan dihidangkan masa kenduri kat dewan nanti. Aku still tak review lagi kitorang decide ambil cater yang mana. Cater ni jumpa masa pameran pengantin kat SACC hari tu. Sebab mama terbekenan dengan kuih seri muka dia. Sedap!





so harap sangat para tetamu puas hati lah dengan cater yang kitorang hire. nanti kita review lepas majlis lah. Kalau siapa nak tahu juga, boleh email kita :)





Cater ----> done

2nd payment 1 month before event






Last week juga berjaya cari tempat untuk tempah baju nikah bride & groom. Cari kat area shah alam sahaja. Malas nak pusing jauh-jauh. semuanya within our bajet lagi. so, praying sangat-sangat-sangat hope baju menjadi. Feeling kalau hantar baju ni, risau dia lain macam kan?






oh, kami hantar kat tailor sahaja. Tak mampu nak hire designer (T_T) Mine kurung moden. His normal baju melayu cekak musang. disebabkan wedding kami dekat-dekat raya, so baju tu akan di recycle jadi baju raya sekali. Jimat!






Baju groom siap bulan february nanti. Bride pula Insyallah April kalau tak silap. Tunggu full review pasal baju ye? If anything nak tanya boleh email me!






Baju nikah bride & groom -----> tempah *done

deposit paid






This week my bff kahwin. So next week Insyallah nak pergi buat kad. Giler awal buat! mama suruh buat awal-awal sebab nak edar balik kampung. Ikut sahaja lah.



3 comments:

  1. FY pun nak tempah card awal2...senang nak bagi kat org2 yg jauh..takut last minute card tak cukup boleh order lagi kan..

    ReplyDelete
  2. tak pe buat awal. tp nak bagi tu ada certain people kena bg lambat2. hehehe

    ReplyDelete
  3. hai, saya nak tanya awak hantar baju kat tailor kat shah alam kat mana eh? sebab saya pun tgh mencari-cari tailor untuk hantar baju. harap sudi berkongsi.. tenkiu :D- zana

    ReplyDelete