Update on Bridesmaid, YES!





Pernah ingat dengan entri ni? Entri yang aku ngiau-ngiau cakap tak mahu bridesmaid. Tak tahu purpose bridesmaid tu. So sekarang aku dah ubah fikiran. Kan dah cakap, aku ni macam lalang juga kadang-kadang.






Disebabkan aku nak cut short sebab tak mahu ramai-ramai. Senang cerita, bridesmaid aku adalah adik-adik perempuan aku sendiri. Ada 5 orang adik, 4 perempuan, 1 orang lelaki. So lebih baik menggunakan mereka sementara masih ada. hehe. Maksudnya, semuanya ada kat sini.







Dorang ni macam penyeri dan pengiring aku masa nikah dan sanding. Aku juga ada pengapit or maid of honour. MOH aku ambil kawan sendiri. Cadangnya memang begitu. Fikir-fikir better guna adik-adik untuk jadi bridesmaid. Cantik juga tengok gambar ex-b2b lain ada bridesmaid. Baju bridesmaid dah jimat sebab pakai baju famili. Itupun mama sponsor. haha. Pengantin Bajet!






Tugas dorang mungkin diantara angkat dulang hantaran masa nikah. Teman atas pelamin masa nikah. Iring masuk pengantin masa sanding. Tapi dorang tak ada lah stay dengan aku 24-7 kan? Sebab already have my MOH. kalau kawan-kawan dorang datang, boleh layan kawan sendiri kan?






Oh, nikah 4 orang bridesmaid merangkap sister of bride akan pakai gold shade of orange manakala sanding dark purple.




orange gold bridesmaid.






dark purple bridesmaid





Yeah, already have my own bridesmaid. Boleh posing sakan dengan adik-adik.







Now terfikir nak bagi dorang pegang apa nanti masa sanding aku. Maybe pomander ball kot. DIY mode activated! Cewah!



Link

Majlis Sanding Color Theme




Assalamualaikum




Mari kita bercerita pasal tema untuk sanding. Kalau nak tahu tema nikah, boleh klik sini. Entri ni dah lama ada kat draft. Tapi idea tak kunjung tiba. Kesian kan? Banyak sangat nak cerita. Idea tak mahu keluar. Mungkin sekarang dah masuk fasa cuak kot.




Okay, back to story. Sebenarnya, pada plan awal suggest nak tema warna ini...





dark purple / plum / white






Disebabkan kami dah beli kain untuk famili attire. ada 2 warna, gold untuk nikah, dark purple for sanding. pengantin? aku pun tak sure warna apa, tengok warna mana yang cantik kat badan. boleh? haha. confrim banyak warna nanti. so pengapit untuk selamat adalah warna cream. senang cerita.





lepas tu mama boleh pula cakap

eh, dark purple dengan putih saja? tak ceria, letak lah purple cair.





Kita sebagai anak haruslah ikut cakap mak kan? ok mama,





dark purple / soft purple / white





ada juga white tu. jiwa suci bersih. hehe.





suddenly in one fine day, mama aku (yang sekarang ni dah pencen, so jadi surirumahtangga yang berjaya) pergi lah kedai bunga kat area seksyen 25. ok, terpesong sedikit, aku nanti nak buat HB dari fresh flower, so akan pergi terjah kedai tu nanti.





mama aku bawa balik bunga.... bunga apa ye? maaf, fail bab bunga. tapi bukan nak cerita pasal bunga. but, mama aku dah buat combination warna yang membuatkan aku tidak henti-henti memandang bunga mama atas coffee table beliau.




Bunga tu macam menari-nari depan mata aku, sambil berkata...

choose me! choose me bebeh!




hahahaha. teruk sangat imaginasi aku. sorry!




so, nak tahu tak? ececeh! here goes...


plum / dark purple




purple macam ni. akan dicampur adukkan (eh, rapat ke jauh ye? ejaan ni) dengan...



yellow





boleh imagine tak?




dark purple / plum / yellow.

Ini dia, my wedding color combination



Hoping outcome akan cantik lah di mata orang lain. Sebab di mata aku nampak cantik. hehe. Memang try and error ni. Cuakssss





Ini main color lah. mungkin ada akan little bit pastel warna juga. tak sure lah. tunggu outcome nanti.





Confrim abah aku suka, pasai dia sangat suka dengan warna kuning. siap suggest pakai baju warna kuning sebab time tu lalu depan butik pengantin yang tengah pamer baju warna kuning.





yeay! aku suka! tapi aku kena stick dengan warna ni. Kadang-kadang tak betul juga aku ni, kejap warna tu kejap warna ni.





alamak, kena call balik cater bagitahu warna ni. sebab hari tu bagitahu warna 1st choice.





Bride reception theme -----> finalize!


Teaser only (veil nikah) [wordless wednesday]



Veil nikah dah siap! so here a sneak peak only.








tunggu lepas event baru full coverage ye? tunggu.





next....



Friend's wedding day




congrats to both of them. hope bahagia until Jannah, Amin!




my bff






diyana, coursemate


Syukur, Alhamdulilah.





bonus dah dapat. Syukur sangat-sangat.






terima kasih bos! ingat dapat duit raya aje. balik rumah baru kira berapa keping dapat. cuak punya pasal. haha. sebab bos kasi tak sama macam tahun lepas, tahun lepas dapat cek.






cat bilik dah beli. nanti aku update design bilik pengantin idaman. Nak DIY bilik juga nanti.




Scrapaperclip Giveaway Anniversary

my 1st Giveaway for b2b






saja nak try my luck. Kalau ada rezeki, Alhamdulilah.



Senang sahaja nak join, visit here.




Nak tengok sample? for sure jatuh cinta punya!








Cantik kan?


*all picture belong to Scrapaperclip



Cater & Nikah Attire - Done




Assalamualaikum




Coretan sebelum rehat.





ni nak bercerita few things yang dah settle masa weekend baru ni. Our cater dah datang ke rumah berbincang juadah serta lauk yang akan dihidangkan masa kenduri kat dewan nanti. Aku still tak review lagi kitorang decide ambil cater yang mana. Cater ni jumpa masa pameran pengantin kat SACC hari tu. Sebab mama terbekenan dengan kuih seri muka dia. Sedap!





so harap sangat para tetamu puas hati lah dengan cater yang kitorang hire. nanti kita review lepas majlis lah. Kalau siapa nak tahu juga, boleh email kita :)





Cater ----> done

2nd payment 1 month before event






Last week juga berjaya cari tempat untuk tempah baju nikah bride & groom. Cari kat area shah alam sahaja. Malas nak pusing jauh-jauh. semuanya within our bajet lagi. so, praying sangat-sangat-sangat hope baju menjadi. Feeling kalau hantar baju ni, risau dia lain macam kan?






oh, kami hantar kat tailor sahaja. Tak mampu nak hire designer (T_T) Mine kurung moden. His normal baju melayu cekak musang. disebabkan wedding kami dekat-dekat raya, so baju tu akan di recycle jadi baju raya sekali. Jimat!






Baju groom siap bulan february nanti. Bride pula Insyallah April kalau tak silap. Tunggu full review pasal baju ye? If anything nak tanya boleh email me!






Baju nikah bride & groom -----> tempah *done

deposit paid






This week my bff kahwin. So next week Insyallah nak pergi buat kad. Giler awal buat! mama suruh buat awal-awal sebab nak edar balik kampung. Ikut sahaja lah.



bridezilla mode. entri memberi semangat.




Sudahlah.




dah nak masuk bulan ke 4 ni. Cukup-cukup cuci mata cari ilham. Cukup-cukup usha blog sendiri dan blog orang lain selalu. bukan apa, banyak projek tertangguh. Harap maaf. Update blog untuk release tensen dan cari ilham sahaja.




tolong mood! kembalilah!



list harus bergerak! Chaiyok epa!