Shawl + Inner + Veil Nikah






Assalamualaikum





Tengok tajuk kat atas confrim dah tahu nak cerita apa kan? so journey bermula dalam misi mencari kat net untuk dijadikan veil nikah. yup, kain net. aku tahu ramai b2b nak buat veil dari kain chiffon. masa tunang aku pakai kain net. lepas tu macam bekenan pulak dengan veil dari kain chiffon. last minute tukar balik kepada net. entahlah, aku lebih suka kain net tu dijadikan veil sebab veil kan dari net. chiffon tu nanti nampak macam sama dengan shawl pulak. pada aku lah.







aku berjaya rembat kain net yang sangat lembut harga berpatutan. Jakel kan tengah sales. masa tu search kat area city one plaza, tak jumpa warna yang aku nak. pergi Jakel KL, sangat banyak variety warna veil. nak tak nak, terembat 1 meter bidang 60 kain net, half price. berbaloi lah rasanya sebab masa tunang kain net veil harga sama tapi keras sikit. Kali ni net tuh sangat lembut dan tak kejung sangat. Warna kain net which is cream more to brown. Maybe try to get border lace in white or brown.






tunggu masa dan ilham datang untuk cari border lace kat jakel sementara tengah sales ni. Lepas tu teruskan misi untuk DIY lah. Design veil masih tak jumpa. tunggu next update! Otak tak tetap pendirian lagi.



Veil * Settle -----> DIY






tadi siang masa lunch time dengan mamaku, secara tidak sengaja pergi rembat sehelai shawl satin untuk Nikah Time kat Carefour Shah Alam. Aku dah usha lama nak cari shawl chiffon or satin. memandangkan stok sendiri dah tak ada warna pilihan, terpaksa tokey shawl merembat shawl kat tempat lain. Tapi warna shawl agak gelap sedikit dari baju. harap-harap masuk lah warna tu. ala-ala experimental warna aku nak try ni. so, kesimpulan, shawl berjaya dirembatkan.



Shawl Nikah *Settle






tadi masa cari-cari barang untuk customer, rupa-rupanya aku still ada stok inner warna yang dekat-dekat sama dengan baju Nikah aku. Nasib baik. Jimat duit dan tak payah nak peningkan kepala mencari. Tapi sebenarnya aku nak cari inner biasa, tak mahu inner awning. Inner yang aku jumpa inner awning, (Stok inner lama dalam simpanan aku) Mungkin inner tu aku akan tetaskan untuk keluarkan awning dia. tak syok nanti husband nak kiss dahi terganggu dengan awning aku. HA-HA. boleh?



Inner Nikah *Settle ------> DIY





Tema warna persalinan untuk Groom & Bride masa nikah adalah Dust Brown. Final.

8 comments:

  1. haha..nak kiss awning mengganggu..hehe..

    waaa..dah settle 2 benda dah ni..hehe..all da best Epa!

    ReplyDelete
  2. epa,
    hahaha..betul2.. kalau tudung ada awning nnt mengganggu..ehehe.. dust brown.. cantik.. xsbr nk tgk.. :)

    ReplyDelete
  3. betul2..fasya pn xnak gn awning..fasya beli inner yg custom made.nti fasya wat entry pasal inner tu ok..;)

    ReplyDelete
  4. @FY:

    hehehe, kan? tula..efa ni byk sgt tgk video nikah org, tgh husband tu kesan sgt time part nak kiss dahi isteri..so, xmola susahkan bakal kite kan...hehehee


    chaiyok gak FY!

    ReplyDelete
  5. @Cik Nasha:

    hehehe, tula...hope cantikla...seram sejuk ni dgn warna tu ;p

    ReplyDelete
  6. @εїз Cik Fasya εїз:

    eh, wat sendiri ke fasha? boleh2..nnt wat entri tu tau...nak tgk!

    ReplyDelete
  7. hehehe...ayat yg last tu nakal..;)

    ReplyDelete
  8. sebenarnya, kalau pakai tudung awning, kedudukan husband (pilih spot untuk kiss) dan wife (dongakan) kena betul. baru dapat kiss.

    my friend yg baru kawen ada cakap pasal ni, husband memang dapat kiss pun even dia pakai tudung awning. MUA salah sorang member pun ada cakap perkara yang sama~ wink wink

    tapi bile fikir balik, macam mana husband nak test kiss kan~ grrr

    ReplyDelete