My Half Year Wedding Planner





Assalamualaikum






Salam Ahad! ahad dah? cepatnya masa berlalu (T_T) macam tak cukup 24 jam. oh! nampak sangat tak pandai manage masa. hehe.





Pukul 3 aku update blog. macam tak percaya. selalu time-time macam gini sibuk nak keluar date. tapi hari ini lambat sikit. so ambil kesempatan nak update blog. Aktiviti hari ni? Mungkin jalan-jalan sambil cari barang kalau jumpa. Tak pun pergi makan Prosperity Burger. Dah keluar!





Saat aku tulis entri ni, countdown dah pun bergerak ke 5 bulan 4 minggu 2 hari. Semalam genap 6 bulan lagi sebelum majlis. Perasaan dah masuk lagi 5 bulan? cuak!





Kesempatan ni aku nak tulis lah plan kitorang for next year. Yelahh, tinggal 2 minggu nak habis tahun baru. Cepat! Rasa macam baru semalam bertunang, tiba-tiba nak kahwin. fuh!




Plan ni aku yang rancang, so beliau setuju nak follow. Tapi ianya tertakluk kepada budi bicara dan kewangan kami. hehe. mana tahu last minit boleh bertukar kan? Perancangan kat bawah ni based by month.




My Half Year Wedding Planner




Januari 2012
Hantar baju nikah bride & groom ke tailor. Masih searching nak hantar kat mana. depend on our budget also.




Februari 2012
Tentukan pengapit dan cari kain untuk Pengapit.
Mula nak draft kad kahwin kat vendor.
Buat HIV test. Talasemia mungkin, kalau aku tak pengsan mabuk darah. (-_-)




Mac 2012
Groom settle kan permohonan nikah beliau dahulu.
Also start fitting untuk baju Majlis Sanding dan Bertandang.




April 2012
Dah dapat groom punya permohonan, bride pula menyusul untuk settlekan permohonan pernikahan.
Segala Projek DIY harus di settlekan dengan segera.




Mei 2012
Start cari lokasi rumah sewa. Kalau okay, either masuk rumah terus, pelan-pelan isi barang rumah or masuk rumah awal Jun or awal Julai nanti.
Finalize dan buat confrimation dengan vendor-vendor.
Kad Kahwin akan mula dilayangkan.




Jun 2012
Majlis Kami!!




Julai 2012
Honeymoon Time.




Insyallah, ini semua perancangan kami. Moga-moga semuanya berjalan dengan lancar macam LRT.

6 comments:

  1. wah gud2 dah detail pasal wedd planner..mila lsung xdak..hahah..gud girl :)

    ReplyDelete
  2. wah... nanti share taw hantar baju kat sape?

    ReplyDelete
  3. betul2...share ekk hantar baju kat sape..hehe..=)

    ReplyDelete
  4. yeayyy its good da plan awal2. :))

    ReplyDelete
  5. gud..
    perancangan yg sistematik nmpaknya..
    takdelah mcm terkejar2 kan.. sbb dh plan awal2..
    heheh.. gudluck efa! ;p

    ReplyDelete
  6. tq my dear semua! Harap boleh stick dengan this plan.

    Insyallah, efa akan review kalau dah jumpa tempat nak hantar baju tu k :)

    ReplyDelete