Sabah Trip; Part Three





sambungan (Part 2 click here)... part three (3)




Hari terakhir kami berada di Sabah. Cadangnya nak jalan-jalan dekat-dekat area town sahaja. sebab trip semalam penat dan jauh gila. so mulakan dari sarapan mencari nasi lemak tapi hampa. nasib baik jumpa roti canai depan 1 Borneo.




oh, ni lokasi tempat penginapan kitorang. betul-betul bawah shopping mall terbesar kat kota kinabalu.








tempat makan





Lepas dah selesai melantak. teruskan perjalanan ke bandar Kota Kinabalu. Jalan-jalan sambil nikmati pemandangan.










lepas tu entah macam mana boleh jumpa tempat obsevation ni. nama tempatnya Bukit Bendera. Ingat kat Penang sahaja ke yang ada. Sabah pun ada tau!






Bandar KK



mengadap laut








Turun Bukit Bendera jumpa Kota Kinabalu wetland centre. singgah tapi tak masuk dalam sebab tak larat jalan plus burung tak datang time-time. kawasan ni open space, so burung akan datang ikut musim.












Kawasan Kampung Air







Kami singgah juga ke Lok Kawi Wildlife Park. Tengok binatang liar! best!
















































then teruskan perjalanan ke Beufort. Konon nak tengok Labuan. Jauh gak! Last-last patah balik sebab dah lewat malam sangat. Malam tu makanan kami ditaja oleh sepupu abah yang duduk Sabah. Makan kat Chinese Restoran. Tapi tak amik gambar sebab bateri dah kong lupa charge. lepas makan balik tidur la sebab besoknya nak balik semenanjung dah!




bersambung.....



No comments:

Post a Comment