Corsage







Assalamualaikum




dari semalam masa tengah hangat perlawanan bola sepak antara Malaysia & Indonesia, aku hangat mencari bahan DIY. terfikir dalam kepala otak nak buat DIY apa. tangan ni kalau tak buat DIY tak rasa macam buat persiapan pun. surf punya surf terfikir nak buat DIY untuk di pakai masa hari bahagia nanti. untuk famili-famili kan? ada bunga ke, something kat baju masing-masing for sure sangat cantik. sambil boleh lah bagi penghargaan untuk famili yang dah susah payah tolong untuk majlis kita.




Corsage. kalau wedding orang putih banyak guna. cantik sangat. fikir, better DIY banyak contoh. salah satu daripada Intan. Dia guna untuk buat Hand Bouquet from fabric. cantik sangat! very creative person. sangat envy! oh, dia pun ada tunjuk tutorial. senang sangat!




picture from her blog




picture from here



Contoh lain, from crepe paper. ni murah dan senang. semua guna example dari HB. but kita boleh olah guna kreaviti sendiri, right?



taking from here



picture from here



selain dari guna fabric or crepe paper, mungkin boleh try guna felt. speechless!! ni yang tak sabar nak try ni. please, DIY mood, datanglah!




picture from here




picture from here




mari cuci mata dulu, mana tahu get some idea lepas ni. balik kerja boleh DIY terus :) excited!!




picture from here




picture from here




picture from here




picture from here




okay, cukup-cukup lah. hope datanglah idea dan mood DIY nanti. selamat mencuba kawan-kawan. bye!

1 comment:

  1. as buat corsage utk famili dari kain satin dan organza..mcm fabric flower tu...hehe

    ReplyDelete