Budget Videographer







Assalamualaikum semua!





Ada beberapa perkara yang masih belum settle seperti mencari dan hire official videographer semasa event ijab & Qabul nanti, di sini aku listkan beberapa videographer budget (maksudnya mereka semua berada di bawah RM1k sahaja) yang berjaya aku jejak sepanjang pencarian tak henti-henti. dah nama pun budget videographer kan? so harga memang terjamin di bawah paras bahaya tapi hasil yang mereka beri boleh dikatakan pada tahap yang boleh korang ulang tayang banyak kali sambil senyum simpul. boleh imagine kan?





pencarian aku ni hanya membabitkan untuk 1 majlis. contohnya, aku cari untuk majlis nikah sahaja sebab sanding lain hari. kalau nak tanya pakej sanding + nikah or sanding + nikah + tandang, korang boleh email sendiri. jangan risau, ini diantara yang terbaik yang aku dapat cari. tapi kalau tak menepati taste korang, maaflah ye? tapi janganlah harapkan nak video macam or sebijik CST production tapi budget ciput, memey ah tak dapet!





Senyom
Email: senyomvid@gmail.com
Facebook: Senyom
Pakej:
PAKEJ SOLO [tunang/akad nikah/resepsi]
· rakaman bermula dari Mekap sehingga sesi majlis
· 1 musika video [durasi max 5 minit]
· format berbentuk DVD dan HD





DMZ Design*
Email: wedding@dmzdesign.net
Facebook: DMZ Design
Website: http://wedding.dmzdesign.net/
Pakej:
Half Day Videography package
1 videographer
4 hours coverage
Full edited movie (length up to 1 hour)
1 video clip/montage
Output in DVD with casing (3 copies)

*ada promotion tengah berlangsung untuk b2b wedding next year.




Masputeh**
Email: masputehfotovideo@gmail.com
Facebook: Masputeh Fotovideo
Website:http://www.masputeh.wordpress.com
Pakej:
cover start make up hingga hbs majlis,
F.O.C outdoor jika ada (hari yg sama),
2 org videografer,
final output dvd movie (durasi minimum 25 minit),
F.O.C nikah highlight/video klip (durasi minimum 4 minit)


**harga kemungkinan akan naik untuk tahun hadapan. cepat booked untuk dapat harga lama


***
IndahKarya
Email: indahkaryaproduction@gmail.com
Facebook: IndahKarya Production
Website: http://indahkaryaproduction.blogspot.com/
Pakej:
Single Event (Pertunangan / Akad Nikah / Bersanding) 5 manhour
5 minutes video highlights (HD Video)
-Full event video (1 hour)
-2 cinematographer


*** have some issue now, so not recommended at all. MAAF IK.



yang mana 1 pilihan kalbu ku? tunggu next entri lah. tak syok reveal awal-awal. tak suprise katanya.






oh, amaran! harga ini mungkin berubah dari masa ke semasa, sebab aku dah start cari lama. so aku tak jamin kalau harga untuk next year kemungkinan akan or tidak berubah. semuanya tertakluk kepada budi bicara vendor itu sendiri. tapi dengar-dengar cerita harga kemungkinan akan naik next year, so untuk selamat, better bincang betul-betul dengan vendor anda.

8 comments:

  1. epa..this info sgt beguna utk i. tq share. before this i ade mintak quotation from few vendors tp most of them mmg out of my budget. i will try this list plak :)

    ReplyDelete
  2. @Orkedanza:

    ok dear, no prob, try la..yg ni memang the best, ada few lagi vendor but dorang xkasi reply after few email..susah gak...good luck...

    ReplyDelete
  3. mana satu jadi pilihan kalbu epa ni~ kite pun ada plan nak videographer tp belum bincg secara serius dgn pasangan

    ReplyDelete
  4. tq ye..info sgt berguna..kami pn masih mencari2 OP.huhu

    ReplyDelete
  5. owh yeke..IK ada masalh..adehh...kurang list...hmm nak tanya pic badge yang bride to be 2012 tuh epa yang buat ke? kalu nak minta izin amek boleh?

    ReplyDelete
  6. @BLuRpL3:

    same2...nnt kite update lagi kalau jumpa

    ReplyDelete
  7. @mrs irmidrza to be:

    yup, kurang dah list, Insyallah akan update soon.

    oh, amik la...tu efa search google je, nampak cantik terus amik :) silakan

    ReplyDelete