hunting barang hantaran




Assalamualaikum





Rasa macam pukul 12 tengah malam, padahal baru pukul 10. tadi siang aku keluar rumah pagi-pagi cadangannya nak sarapan sama-sama dengan tunang. MENGADA! Last-last tak tahu nak pusing mana, pergi KL lebih tepat, Jalan TAR. Pusing-pusing sana dari pukul 10 pagi sampai pukul 2 petang. bayar parking dekat 15 ringgit. mahal betul! nasib baik sempat selesaikan misi cari barang hantaran. dapatlah masing-masing 2 jenis. so, checklist dah start bergerak sedikit demi sedikit. walapun tinggal 6 bulan lagi before kenduri, kitorang dah start beli time sales giler-giler. peh! kat Sogo macam pasar jual ikan. dapatlah couple set perfume within our badget. Almaklumlah kami bakal pengantin badget ciput tapi perasan nak majlis grand. HA-HA





dari Jalan TAR -> Semua House -> City One Plaza -> Jakel KL -> Sogo -> Makan -> Sogo balik lepas tu hujan rushing bawa paper bag besar nak ke kereta. lepas tu berdesup pergi Jusco Bukit Tinggi, tak jumpa barang pergi pulang Jusco Bukit Raja, kepala aku dah start pening. dah tak larat cakap dengan incik Tunang, kita sambung cari next month. Sales kan sampai hujung tahun. sempat! Nak shopping barang kat Jusco sahaja sebab niat nak collect point dapat redem voucher kan? Yup, para pengantin harus berbelanja dengan bijak dan berhemah!





Perhatian, semua Mall sales. barang pun banyak choice sampai rabun mata. banyak misi DIY dalam kepala ni. nanti kita reveal.




oh, kepada siapa nak tengok checklist aku mungkin nak buat sebagai panduan, boleh click link kat bawah ni. sharing is caring. oh, kalau nak tengok vendor boleh klik kat link yang berwarna biru kat setiap list tu.





Epa Wedding Checklist





Nak tanyalah, b2b lain rasa, bila masa yang sesuai untuk shopping barang hantaran? Barang yang mana korang akan dahulu kan? Korang akan beli time sales sahaja or tak kisah bila-bila? Mesti beli barang yang ada less or sanggup beli barang idaman walaupun tak ada less?


Link

10 comments:

  1. epa sayang...i rs sme masa pun sesuai nk beli hantaran asalkn $$$ ade..xkire la cpt or lmbt. tp klu settlekn barang hantaran awal2 pun ok gak..xde la nnt last minute pening nk carik brg sbb time tu sepatutnye dah boleh tumpu nk buat bnda lain.

    beli barang ms sales adelah semestinye untuk org mcm i yg bajet ciput selera besar..haha. tp beli ms sales tu pun tgk jugak..xde la i nk main rembat je..try crk barang idaman yg ade sales :)

    ReplyDelete
  2. terbaek la cik epa..aku yg lagi 2 bulan nie pn x wat ape lg..rileks n steady org kate..tp last minit agak gabra jgk r..hehe

    ReplyDelete
  3. @Orkedanza:

    yess betul tu syg! disebabkan sales terembat pulak barang sales last-last tak gune rugi jugak kan?

    yeay! kita bride bajet kecik tapi selera besar! yg penting kena pandai manage kan??

    ReplyDelete
  4. @ms_eina@mr_ayel:

    uit, ada blog ke ko?? xpe..kalau ko ngn incik tunang jenis xmemilih barang xpe...senang nak cari kan...

    ReplyDelete
  5. x jugak cik epa..tunggu sale ujong taun je nie nak shoping sakan..nak harap x de sale mmg x bekemampuan kot..huhu

    ReplyDelete
  6. i pun selaluuuu sgt terfikir mcm eh, ok ke aku dh beli ni? eh awal sgt ke? eh ok je kot kan... time beli brg.
    hehe, anyway...hi! salam kenal :)

    ReplyDelete
  7. epa, my wedd just 5months to go but bila tengok ur checklist dah banyak2 done done done tiba2 i rasa cuakkkk!

    haha.. me also dah beli barang hantaran. org bajet ciput selera besar lah katakannn.. haha haruslah guna peluang Year End Sale ni.. haa..

    ReplyDelete
  8. @ms_eina@mr_ayel:

    hahaha, tau xpe..ala..kalau jumpa brg idaman ati rembat jela sale or tak..janji brg tu gune balik :)

    ReplyDelete
  9. @maryaaaaaaa:

    kan? tula..rs mcm cepat sgt pun ada...yela..org lain awl dr kite relax jek... :) cuaksss

    ReplyDelete
  10. @Nadia Havez:

    oh, xjauh beza ngan kite...hehehe ala...done2 tu benda besar-besar je...tu yg settle awl...takut lepas ni mcm2 hal..takut terlepas pandang lak...gud luck dear :)

    ReplyDelete