maybank2.com, mari buat magic.

As Salam

Rasanya mesti ramai yang dah tau pasal maybank2u ada hantar email konon-kononnya account maybank kita kena flagged, bla bla bla kan? dulu kita tahu trick, klik saja reply, then check kat email address yang kita nak reply, keluar alamat email bukan dari maybank2u kan? contohnya maybank2u@yahoo.com so terang-terang kita tahu taktik pembohongan dia. kalau korang pakai email yahoo, email-email dari ala-ala maybank sure masuk spam. now, depa dah tukar taktik untuk mengaburi mata kita. klik reply but then keluar alamat email contohnya seperti sebiji macam maybank2u. example m2u@maybank.com.my hah. mesti kita cuak gila babeng, ingat betulkan account kita flagged.



yang penting jangan panik. kita kena check betul-betul. jangan jadi mangsa kat orang yang jahat ni. tadi aku saja try guna taktik sendiri. mula-mula korang mesti dapat email macam ni.



korang cuba try Click Here. nanti akan pergi ke page sebiji macam maybank2u punya official website.



tricknya start di sini. cuba korang try masuk username sesukahati korang. jangan masuk yang betul punya. kalau masuk yang betul punya, aku memang tak bertanggungjawab langsung dengan apa yang bakal terjadi.


contohnya



nampak tak? konon-konon gambar kita unavailable. cer tengok, ejaan unavailable pun salah! password korang hentam juga, aku letak epasangatcomelbetul. lepas tu klik login.




haha, miracle kan? korang boleh masuk tanpa guna original username & password. bohong betul. lepas tu kan tadi konon-konon cakap gambar kita unavailable then lepas kita login dia akan proceed baru kan? cer korang try pilih gambar, then request for TAC. confrim lepas.




haha, TAC successful. tak boleh blah kan?




selamat mencuba! hehe. jangan mudah tertipu ye? pesanan khidmat masyarakat dari epa sendiri. oh, maybank pun ada keluar notis yang depa tak pernah bagi email kat customer directly, so be careful!

3 comments:

  1. yer... betul tu, mana2 bank TIDAK AKAN EMAIL customer diorang. jadi tak payah panic if kekonon akaun kena block la.... kalau nak kepastian, call dulu bank tu tanya...

    ReplyDelete
  2. ish cuak plak nur nie nak kena try nie dulu nie kan

    ReplyDelete
  3. thanks share..memang geram dengan orang yg senang percaya tanpa usul periksa kan.. polisi bank memang TIDAK AKAN HANTAR EMAIL..

    ReplyDelete