mari belajar update blog guna bb anda!

mula-mula, pastikan korang dah ada plan blackberry. kalau harap handphone je bb, tapi tak purchase plan tu, sila skip entri ni.

lepas tu, korang wajiblah buat setting email untuk handphone bb anda. untuk setting email tekan ----> menu bb ----> settings ----> email settings

then ikut saje step email tu. once setting email korang berjaya. log on macam biasa guna blogger kat laptop or pc anda.

korang kena klik tanda sampul tu. tanda tu akan berwarna bila korang dah boleh update blog guna bb.

hah, yang ni macam alamat email blog korang lah. korang sendiri yang tahu. jangan bagitau orang lain pulak. isi lah nama yang senang nak ingat. lagi satu, untuk senang nak update thru bb, better korang save email ni dalam bb korang. kalau tak jenuh nak taip panjang-panjang bila nak update blog.

bila dah setel, guna bb korang, taip email macam biasa, isikan alamat email yang dah korang buat tadi guna blogger. send macam biasa. settle!!

kacang goreng kan kan?

alamak, kena fikir entri apa nak tulis dalam blog incik tunang. any idea please?

No comments:

Post a Comment