dah dapat prewedding. yippieee!!

oh, lupa nak cerita. terima kasih lah pada kawan-kawan yang sudi like pic aku. alhamdulilah, kami menang! yey! thanks to 7kalerpicture sebab sudi buat contest pre-wedding free. dapat mini album lagik.


hurm, nak start fikirkan konsep prewedding kitorang. pe yang best ye?


nak listkan props yang mungkin boleh digunakan

1) bear yang sangat besar!



2) payung. i love payung yang jernih tu sangat-sangat


3) bubble or buih sabun tu



tempat, masa semua tak dapat fikir. blur~

artis kita buat video klip lucah?! eee yuks!


eee, aku malas nak cerita panjang, korang tengok lah sendiri. macam cerita blue. baget lawa sangat!

lebih banyak dislike dari like. komen pun dorang remove. dah tau salah.

eee....geliiiiiiiiii



p/s: tolonglah jangan guna publisiti macam ni untuk naik. guna otak lah skit! jangan letak kat kepala lutut!

PhotoSlide My Engagement Day



All photo from official photographer(OP).

OP= Hanif Karim (KantaSipi)
Pelamin = Butik Pengantin Idaman Jelita (IJ)
Makeup = Zee Fitri (IJ)
Baju, Tudung, Veil, Handbouquet = Sdn Bhd (boleh tengok entri dalam label engagement preparation)

Song = Sempurna (Andra & The Backbone)

masuk contest lagik. mintak tolong bule?

STICKY NOTE!!
Please Scroll down for latest entry!!


nak minta tolong sangat-sangat dengan para blogger or siapa-siapa yang tersinggah kat blog ini, untuk like pic kami ini. jasa kamu akan saya kenang ke akhir hayat.

senang je...

1st step...

wajib like page ni http://www.facebook.com/7kalerpicture

2nd step....

untuk like picture kami, klik http://www.facebook.com/photo.php?fbid=147072002029993&set=a.147071772030016.35095.128174373919756&type=1&theater


TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK!!!

contest bermula sekarang sehingga 23 mei sahaja! tolong ye? ;)

AL-FATIHAH kepada blogger telordibasuh

semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. amin.

salam takziah kepada seluruh keluarga arwah penulis blog telordibasuh




patutlah familiar nama tu, arwah selalu singgah blog aku, walaupun aku agak jarang balas kunjungan arwah.


AL-FATIHAH

;(

Apa? Blogger undermaintenance?!

Oh, ingatkan dah settle pasal tak boleh log in kat blogger, rupa-rupanya ada lagi. Mesti ramai yang tengah mengamuk-amuk ni. Marilah update blog guna bb anda! :p
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

mari belajar update blog guna bb anda!

mula-mula, pastikan korang dah ada plan blackberry. kalau harap handphone je bb, tapi tak purchase plan tu, sila skip entri ni.

lepas tu, korang wajiblah buat setting email untuk handphone bb anda. untuk setting email tekan ----> menu bb ----> settings ----> email settings

then ikut saje step email tu. once setting email korang berjaya. log on macam biasa guna blogger kat laptop or pc anda.

korang kena klik tanda sampul tu. tanda tu akan berwarna bila korang dah boleh update blog guna bb.

hah, yang ni macam alamat email blog korang lah. korang sendiri yang tahu. jangan bagitau orang lain pulak. isi lah nama yang senang nak ingat. lagi satu, untuk senang nak update thru bb, better korang save email ni dalam bb korang. kalau tak jenuh nak taip panjang-panjang bila nak update blog.

bila dah setel, guna bb korang, taip email macam biasa, isikan alamat email yang dah korang buat tadi guna blogger. send macam biasa. settle!!

kacang goreng kan kan?

alamak, kena fikir entri apa nak tulis dalam blog incik tunang. any idea please?

Review E day: Barang Hantaran Perempuan + Lelaki

Assalamualaikum WBT

akhirnya, baru nak review barang hantaran. maaf ambil masa yang agak lama untuk buat sambungan review. kerja kat office banyak giler, nak-nak masa tu sorang diri kena handle 3 tender. tensen mak datuk! sekarang baru clear water no buaya ;p

tema hantaran dari pihak perempuan ke pihak lelaki; merah + putih.

tema hantaran dari pihak lelaki ke pihak perempuan; hitam + putih.

hantaran aku, mak aku yang banyak deco. aku hanya tengok dan perati dan komen sikit-skit. malas nak usik. biasalah, mak mak yang pandai dan kreatif. tangan keras pulak time tu.


Ni Hantaran dari Pihak Perempuan ke Pihak Lelaki

Sirih Junjung (deco by kawan opis mama)

Kain Nikah (kain chiffon + sampin beli kat jakel)

Mini Cakes + Cupcakes (mutiara cupcakes)

Potpuri (kedai 5 ringgit tapi get it for free sebab redeem point)

Manisan / Gula-Gula

Kuih Tradisional (inport dari kampung)

Buah-Buahan

hantaran ni semua mak aku yang gubah. rasanya dalam beratus gak habis untuk deco, bekas-bekas, riben, bla bla bla. semuanya beli kat nilai 3. sebenarnya aku nak polisterin bentuk lain. tapi dah habis. so lepas ni, kalau aku jumpa bentuk tu, confrim aku rembat terus. tak mau dah lambat, nanti menyesal!

Ni pulak hantaran dari pihak lelaki ke pihak perempuan

Cincin

Sirih Junjung

Kain Nikah (chiffon beaded sama rembat kat jakel jugak)

Buah-Buahan

Cake

hantaran sebelah incik tunang, aku tak tau lah berabis berapa banyak. pergi tanya dia sendiri. huhu

next review.... pe ye? yang korang nak tau?

5 wishlist before 12 am tonight

Apa yang menarik untuk dimasukkan dalam senarai tertinggi. Sebab 5 je tau. Kalau lebih, mau aku karang karangan 360 patah perkataan. Ahaks!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone