Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

Salam.

suddenly on very fine day. eceh! fine lah sangat sebab kat office tak ada job. macam biasa jenguk facebook tersayang terus terpadang, eh-eh ada contest ma! nak join lah. yelah from such very creative and successful Malaysian Entrepreneur iaitu CST Production & Lynda Rahim. woot-woot! contest dikenali sebagai "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

ok, macam biasa bila dah join contest mestilah ada syarat dia. korang boleh baca sendiri lah kat link atas tu, masuk contest ni korang kenalah try buat karangan mengenai tajuk yang dah tersenarai. aku pilih...

My Dream Wedding...

jeng jeng jeng. cik epa bercerita tentang angan-angan perkahwinan dia! ahaks!

aku mengimpikan perkahwinan ala...

Morocco Wedding Style

oh, jatuh cinta dengan style macam ni, dulu pernah pergi kenduri kahwin ala morocco style! Gorgeous sangat-sangat-sangat! nampak tak keterujaan di situ.

1) lokasi

buat kat garden macam ni pun cantik. hijau! sejuk mata memandang. pondok dan meja sebijik kat gambar tu like port untuk lepak-lepak lepas makan.

2) kenderaan rasmi...

aku teringin nak naik unta! so sebelum sampai ke tempat kenduri aku akan diarak naik unta dengan diiringi macam ni..

Bala tentera yang gagah perkasa berjuang untuk negara. haha, macam nak pergi perang. taliban! lantak ah! kata impian wedding kan?

oh, tak ketinggalan, aku kalau boleh nak kena usung masuk ke dalam khemah guna ini...

panggil apa entah benda ni? syok oh! macam betul-betul raja sehari lah! siap kena lambung-lambung tu!


3) khemah...

kalau aku dapat khemah makan macam ni, memang dream ah! cun giler!

one of my favourite okay?

kalau tak mampu dapat yang atas tu, macam ni pun jadilah.

4) dekorasi

ini antara dekorasi yang WAJIB ada bila dah buat morocco wedding style. setiap meja tetamu akan ada. terutama teko besi ala-ala lampu ajaib aladin tu. hah, korang berani gosok ah lampu ajaib tu, terus keluar jin! ho ho ho


5) Baju pengantin

wedding dress pun mesti lah ala-ala morocco style gak kan? tak kira untuk groom or bride. nasib ah untuk incik bakal ye?

baju untuk si suami. jubah yang buat sang suami kelihatan kacak ah! ;p

ni untuk si isteri. kembang-kembang i like. dont forget mahu pakai crown jugak!

nak pakai henna macam ni. ni memang impian tinggal kenangan. sedih!

6) entertainment

kalau boleh ada tarian joget morocco tu. macam ni. agak-agak boleh import dorang tak?

oh, yang ni cekci sikit... terbeliak biji mata!

kalau tak dapat nampaknya kenalah guna alternatif lain macam joget lambak or zapin kan?
lepas tu pengantin joget-joget dengan famili. haha. joget je ye kau! tak kuasa mak!

7) wedding cake

kalau dah kenduri kahwin mesti ada acara potong kek kan? contoh rupa kek aku nanti macam kat atas. of course morocco style juga! tak kira! hehe

8) gift

sebagai tanda terima kasih dari pihak keluarga pengantin, mestilah ada gift kan? gift pun mesti morocco style jugak. nampak klasik dan elegan. macam ni...


9) sampingan...

kat mana nak cari tempat macam ni kat Malaysia? kalau dapat boleh ambik gambar wedding ah! baru sesuai dengan konsep!

so far itulah wedding dream aku! sejak terjatuh cinta siap terbayang-bayang bestnye kalau dapat wedding majlis macam ni. angan-angan je kot. sob sob sob!

nak ucap terima kasih banyak-banyak kat cst production & lyndarahim kuala lumpur sebab sudi buat contest macam ni. memang admire sangat-sangat dengan hasil kerja beliau & beliau!

Insyallah ada rezeki boleh menang! good luck untuk yang join juga!

Millions thanks to

LYNDARAHIM KUALA LUMPUR

&

CST PRODUCTION


*Source: Google Image

36 comments:

  1. yaya: tq yang :)
    skieyn: lebih kurng la, tapi morroco dari negeri magribi, utara afrika... :) tq gak!

    ReplyDelete
  2. salam,

    morroco tuh. suka tgk gamba2 cth yg sis letak..cantik!!

    gdluck sis:)

    ReplyDelete
  3. wasalam, real pun mmg cantik sis, dulu pernah pegi wedding mcm ni, mmg cantik!

    tq dear :)

    ReplyDelete
  4. gud luck heh~ morocco cantek gak~

    ReplyDelete
  5. WOWW!! morocco..cantik!!
    good luck eyh..=)

    ReplyDelete
  6. wah!unik u dream wedding!!suke2:)
    all da best dear..
    http://akhyaranis.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  7. to cheQmOomOo, a.c.h.i.e, lalink7, "cikkin" , akhyaranis : tq semua!! good luck k :)

    ReplyDelete
  8. Wah...Moroccan. Hmmm...their traditional dance is with full fledge gown dress, right?

    Anyway, good luck for this contest.

    Come read my entry at my page http://makiko-saba.blogspot.com/2011/01/my-dream-love-story.html

    ReplyDelete
  9. good luck dear..;) thanks for dropping by my page..huhu..

    http://iffahamed.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  10. sgt menarik n unik:) gud luck..

    ReplyDelete
  11. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  12. Best sangat. I dah klik like. U pun kliklah like dekat I punya entri. Tapi apa apa pun memang best ur dream wedd ni, Serius!

    ReplyDelete
  13. good luck! sharp color is great! :)

    ReplyDelete
  14. walla! do visit mine too ya"p
    melesap.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  15. best of luck yer..nica concept..gud luck yer

    ReplyDelete
  16. our dreams lbh kurang jer...all the best to u dear..:)

    ReplyDelete
  17. good luck in this competition. if you need catering services, do not hesitate to contact us at terataibunda.catering@gmail.com. tq~

    ReplyDelete
  18. Gud Luck....sya dh voted kamu

    mai sggh sini lak...

    http://sweethoney01.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. nice sgt khemah tmpt lepak n mkn tuh.
    all the best. gd luck.

    ReplyDelete
  20. I read yours before voting started.
    Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

    Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. goodluck ! sy x enter tp hope u dpt something dr ni semua tw...jom dtg blog !

    http://sayasukanyanyi.blogspot.com/

    ReplyDelete