hari raya itu 1 bulan. bukan 1 hari. oleh itu, marilah kita beraya sehingga hujung syawal nanti

salam semua! macam mana raya tahun ni? mesti meriah kan? bagus lah. dapat collect duit raya. tahun ni tahun pertama saya bagi duit raya. oh! excited dia kalah orang yang dapat duit raya. but tahun ini agak bosan lah sebab raya kat shah alam. ape yang ada? boring. malam raya tu sempat juga family singgah Jalan Tuanku Abdul Rahman. kalau korang rasa lah malam raya KL tu clear, silap besar lah. pasal, sesak teruk! memang tak boleh jalan dicelah-celah orang ramai. sesak nafas den!

first raya, second raya, third raya, raya ke 4, sama jek cerita. duduk rumah then makan dan makan dan makan tanpa henti. besok dah start work. dan harap juga besok akan start berpuasa 6. mahu kurus kembali. terkejut perut den asyik makan je.

tahun ni dah raya kat shah alam, so gambar raya pun kurang. layan jelah beberapa keping ni ye?

me wearing my baju kurung. 1st day jela, 2nd day pakai baju biasa je. tinggal 1 je baju kurung belum pakai.

family potret! tahun ni using tripod saja untuk ambil gambar. sebab baru jumpa tripod untuk digital camera. :)

the siblings! we are the most havoc sibling in the world. pening kpala

itu sahaja lah gambar yang menarik. lupa nak amik gambar juadah raya, ada ketupat daun palas, ketupat nasi, kuah kacang, rendang daging, ayam masak merah, nasi minyak, lontong. heaven kan? thanks to beloved mama because cook such a wonderful meal for us!

oh, besok bermula kerja untuk kami-kami yang bekerja. budak-budak sekolah di atas masih bercuti. seronoknya! ni nak tukar jadi cikgu sekolah lah!

tak tau lah kenapa sekarang mood malas bertambah-tambah!

No comments:

Post a Comment