Melayu 1, bukan melayu 40

semalam masa belek-belek paper Berita Harian kat office ni mata terus terpandang dengan berita muka depan paper tuh. Nisbah pengundi baru 1:40 (1 melayu, 40 bukan melayu) kalau betul lah berita tu, saya nak serulah kepada semua pengundi baru melayu yang belum daftar mengundi, cepat-cepatlah jalankan tanggungjawab kita sebagai rakyat kepada negara. ingat, masa depan negara tertakluk pada kita. fikirkan apa yang akan terjadi sekiranya artikel tersebut benar. nanti kita yang susah.

Eksklusif: Melayu 1, bukan Melayu 40
Oleh Hassan Omar, Mohd Anwar Patho Rohman dan Mohd Idris Sulaiman
bhnews@bharian.com.my
2010/06/28

KUALA LUMPUR: Kajian Biro Keahlian dan Daftar Pemilih Pemuda UMNO mendapati nisbah antara orang Melayu dan bukan Melayu yang mendaftar sebagai pengundi baru sejak Pilihan Raya Umum 2008 sehingga bulan ini adalah satu Melayu dan 40 bukan Melayu (1:40).

(Berita lanjut dapatkan akhbar Berita Harian hari ini).

bukan susah pun nak daftar, bagi IC, mengundi pula empat tahun sekali sahaja.

saya? pastilah sudah mendaftar dan mengundi pada pilihanraya yang lepas. insyallah akan datang masuk kali 2 saya pergi mengundi.

4 comments:

  1. astaga. tak sedar lansung. tapi ini lah kelalaian melayu. ambil sambil lewa

    ReplyDelete
  2. mereka-mereka ini masih tidak sedar lagi....

    ReplyDelete
  3. anak muda skang tau nak enjoy je kak. xde smgt patriotisme..haa..nnt bday sya, ayah trus dftrkn..eyra tu..suh die mndftr..hihi ;)

    ReplyDelete
  4. salam...singgah sini jap..

    nway..i follow u =)

    ReplyDelete