Tutorial Sticky Mode Entry-for cik Ayu

Khas untuk Cik Ayu *please click image for large view

okay cik Ayu, epa bagitau cara-cara nak buat sticky mode entry...


1. klik New Post...
2. tulis entry macam biasa, normally atas entry tu, tulis Sticky Mode Entry, For Latest entry, please scroll down. Thank you! sebab nak asingkan dan bagitau entry tu sticky mode dan latest entry akan update kat bawah entry sticky.


3. Publish Post entry macam biasa....


4. bila dah publish, klik Edit Post entry tadi.


5. Klik pula Post Option.
6. Edit Date untuk letak berapa lama entry tu nak publish.
7. Edit Time. kalau tak edit pun tak pe. ikut lah.
8. dah habis, Publish Post macam biasa.


9. Tadaaa, entry sticky mode akan sentiasa ada kat atas. senang kan cik Ayu.

3 comments:

  1. Waahhhhh~~!!
    Siap buat entry khas utk cik ayu..
    Terharu nyer...
    Thanx cik epa... =)
    Nanti cik ayu try k..

    ReplyDelete
  2. huhu, xde mslh la..dulu pun cik ayu ad tlg cik epa kan? haruslah ad entry khas...huhu

    ReplyDelete
  3. apakah itu sticky entry??

    adakah ia sejenis binatang yang melekat?

    hm.pastilah tidak.dah cakap entri kan.dan entri bukan binatang.

    jadi.apa itu sticky entry cik epa?

    berminat ni nak tau.haha!

    ReplyDelete