google translate, korang pernah cuba tak?

disebabkan i guna pc office ni, suka sesangat facebook i terlog out sendiri tanpa sebab yang i sendiri tak ketahui, i nak cerita pasal google translate. peh! memang cool gila benda ini. semalam baru i cuba try :p dulu macam tak ambil kisah dengan google translate ni, tapi disebabkan i kena juga tulis report LI dengan english, data kat office pula bahasa melayu, kenalah i cari cara nak translatekan from BM word to english word. gila mampus nak translate ayat yang panjang gila. tapi yang tak bestnya dan kelakarnya, kena check 1 per 1 takut ayat yang ditranslate merepek meraban. contohnya, BUKIT PUTUS, dijadikan BUKIT DISCONNECT. hah, tak ke pelik ayat tu. haha. by the way, tetap nak kasi 8 bintang kat google translate berjaya mengubah ayat i. eh, boleh tukar ke macam-macam ayat tau! thai, cina, jepun, etc. korang nak cuba?



contoh dia, ayat yang i perlu buat. klik untuk tumbesaran yang gemilang

1 comment: