cara-cara naikkan traffic dan earning nuffnang dan blog anda

okay. apa kita nak cerita untuk entri kali ni? so far lepas entri yang agak geram sebelum ni, i masih tak ada idea nak buat karangan apa. baru-baru ni ada orang tanya kat i tips untuk naikkan earning dan traffic. sebab masih belum sampai seru untuk cerita aktiviti i, apa kata i sedekahkan dan share kan sedikit ilmu yang i tahu pasal nak naikkan earning dan traffic blog anda.

by the way, banyak cara yang korang boleh buat untuk naikkan angka kat akuan nuffnang korang. salah satu cara, naikkan traffic singgah ke blog korang. selalunya jangan pula harap orang nak singgah blog anda. apa kata korang tinggalkan jejak-jejak korang dalam shout box blog kawan-kawan yang korang singgah. sebab lagi banyak visitor and traffic masuk dalam korang punya blog, nuffnang akan bagi buffered earning. biasanya buffered earning ni dikira berdasarkan traffic korang. so apa kata dalam 1 ari korang tinggalkan jejak ke 10 blog orang lain. mesti makin lama makin ramai orang datang singgah. kadang-kadang korang akan dapat unique visitor yang lagi masyuk. unique visitor ni pun boleh naik earning just i sendiri yang kurang faham nak terangkan kat korang. yang penting, sambil tinggal jejak, korang sendiri boleh tambah kenalan kan kan?

cara kedua untuk naikkan traffic dan earning sekaligus, sambil korang tinggal jejak tu apa salahnya korang click iklan nuffnang yang mungkin akan keluar dari blog yang korang singgah tu. hah, bayaran dia akan dapat per click. tapi jangan lupa la bagitahu korang click iklan apa, senang nak detect sebab takut karang ada orang ambil kesempatan dari niat baik korang kan? macam biasa, setiap hari buat masuk 10 blog dan tinggal jejak. tapi yang paling penting, masuk dan tinggal jejak tu, kenalah ada adab dan sopannya. yelah, macam masuk rumah orang kan kita beri salam. so ringan-ringanlah jari nak menaip tu dengan tanya khabar ke? buat-buat bz body sedikit. beramah mesra. tak rugi apa-apa pun tahu?
Blogger Malaysia


tips yang lain, apa kata korang join lah mana-mana team or community yang bercambah kat dalam blogger ni. contohnya Geng Blogger (korang blog ping entri dalam blog korang dan pamerkan dalam website geng blogger. dalam ni ramai rakan-rakan datang lepak sebab boleh baca entri-entri terbaru yang menarik. kadang-kadang blog korang boleh direview dan features dalam front page dia), FCU Community (dalam ni banyak aktiviti menarik yang boleh korang join dan boleh tambah kenalan. dorang siap dalam buat list geng. ada blogshop yang join juga tau?), Bloggers Malaysia dan Blog Malaysia (kedua ni macam directory untuk blogger-blogger yang join) so far yang ni senarai yang i tahu lah. kalau korang tahu senarai lain, boleh share dengan i okay?

so, diharap saudara kasih dan cinta yang minta tips dari i berpuas hati la dengan tips-tips yang i tau ni. kalau nak tahu lebih lanjut, bolehlah google cari tips, sebab banyak blogger otai yang dah beri tips-tips macam ni. akhir kata, jaga diri semua!

15 comments:

  1. time kasih cik epa..syg cik epa..hehehe..skang ni kasih xde mase lg nk berblogging coz bz ngn assgnment..huhu..1 more thanx..

    ReplyDelete
  2. hehe...no prob dear...if anything xpaham..jgn segan2 bertny ok? wish u luck dear!! :)

    ReplyDelete
  3. yang penting cari cara nak naikkan trafik yang datang ke blog kita
    kalau saya, sy suka cara SEO

    ReplyDelete
  4. Tips yang berguna..thanks....:-)

    ReplyDelete
  5. hi,
    interesting tips and tq for sharing..

    i need more followers.. jom la singgah n follow blog saye! http://diyanamarissa.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Terima kasih atas tips yang diberikan.Alhamdulillah, moga-moga rezeki kita dimurahkan... :)

    ReplyDelete
  7. waa..byak bgus tips..
    ni nk tggl jjak jgk lah.,nah anak tpak slaiman *..:P
    pape pon nice entry..

    ReplyDelete
  8. thanx untuk informasi ni
    law sudi singgah dan folow blog saya
    http://fazira-chaoticgirlblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Howdy! I simply wish to give an enormous thumbs up
    for the great info you have got here on this post.
    I shall be coming again to your weblog for more soon.

    my webpage cherry creek school district powerschool

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. tq...tips yg baik.. klu sudi singgah gak blog saya..http://momcollection86.blogspot.com

    ReplyDelete