bila diriku sudah jadi isteri orang

tersebutlah kisah cerita sebelum ni, klik disini. mari sambung entri untuk hari ke2. disebabkan bos-bos i tak ada kat office ni, makin rancak i nak berblog. malam tu i punyalah penat sampai nak tidur pun susah ditambahkan sepupu kecik i tu asyiklah menangis! huh, bengang gila juga! parent i dengan adik i 2 orang dah selamat tidur kat hotel seri malaysia. bestlah dorang! besok pagi dalam pukul 6 makcik i tuh dah gerak suruh mandi. cadangan nak ikut dia pergi makeup bagai kat pekan jitra. malam tu konon-konon nak pergi 2 biji kereta, last-last pergi dengan kereta i saja. letih betul drive kelmarinnya, sambung drive lagi. before pukul 7 kitorang dah gerak. sampai sana kitorang yang tunggu juru makeup, lambat sangat nak datangnya. makeup je dah 2 jam. lama gila, i makeup sekejap jek.

dalam pukul 8.30 baru siap terus rushing pergi masjid meleleh, jitra untuk majlis akad nikah, yang bestnya kitorang yang sampai dulu. haha. memang tak sabar makcik i tu. lepak-lepak kejap then baru rombongan sebelah laki datang. sebelah pompuan ada 2 biji kereta je termasuk kereta i. dalam pukul 10 habis majlis nikah. terus je pecut balik butik tadi untuk tukar persalinan sanding and makeup sikit-sikit. kali ni dengan pak uda kitorang sekali diangkut. lama juga duduk kat kedai tu, sebab berderet pengantin nak bersiap. layan gambar jela. nanti sambung acara sanding pula.

tengok, awal sangat kan kitorang?

nasib baik tukang makeup boleh tahan orangnya, silapnya lembut sedikit. huhu

hah, kakcik dengan abangnya, long paiz, sebagai wali kakcik

sah2, sekali lafaz je taw

yang haram sudah menjadi halal. amin!

cik efa, puan fairus, cik na. wakaka

inilah, paksu kami! paksu din. otak memang sempoi gila! dulu mama cakap paksu din masa budak kecik dan kurus jek, sekarang sudah besar punya!! :p

notakaki: ececeh, tajuk tak boleh blah. saja kasi up. by the way, entri ni baru siap ditulis pada 26/3 tapi masuk draft, then 28/3 baru edit and tambah gambar. malas nak ubah mukadimah, so proceed sudah!

No comments:

Post a Comment