perlu ke Valentine's day dalam hidup kita?


i sekarang tengah kesibukan untuk update blogshop i. banyak barang-barang terbaru yang sure membuatkan mata anda rabun untuk memilih. semua berkualiti dan cantik-cantik belaka. apa lagi, singgah la kat TrioLicious Collection sekarang dan buat tempahan sebelum terlambat tau!

hah, hari ini kan 14 february. hari kekasih. tapi kita sebagai orang islam memang tak digalakan menyambut. salah satu sebabnya, ramai yang cakap hari ni hari kejatuhan islam zaman dulu dan kematian paderi. so memang tak ada istilah valentine day dalam kamus hidup i. kita kalau nak tunjuk romantik bukan pada hari 14 feb je kan? hari-hari adalah hari kasih-sayang.

tapi janganlah sampai terover pula takut terbabas dari landasan. haram! kalau ada ikatan sah baru halal okay? lagi-lagi sekarang ni berleluasa kes-kes pembuangan bayi dan terbaru siap dibakar konon-konon nak hapuskan bukti. astaga. dorang ingat boleh lepas ke? dorang tak fikir ke akibat yang akan ditanggung. dahlah buang, bunuh, bakar. kompom-kompom kene hukuman gantung sampai mati. sedih sangat tengok bayi yang tak berdosa dibuat macam tu.

i hari ni hanya duduk kat rumah saja. lagipun orang single mingle ni just lepak-lepak kat rumah tengok tv lagi best. bukan duduk saja tapi kenelah siapkan gambar nak publish dalam blogshop. ni pun masih tak siap lagi. otak blur la plak. tak ada idea. kene buat pelan-pelan ni. okaylah jaga diri semua.

2 comments:

  1. valentine tak perlu..bukan budaya kita

    ReplyDelete
  2. sbb ko single mmg la ko ckp valentine tak perlu. cuba klu ko double. ahahaha

    ReplyDelete