kalau mak dah pesan, jangan cari jejaka lombok ok?

sebenarnya i tak ada idea nak tulis pe. haha. hari ni khamis. besok cuti!!! yahooo... suke lebih-lebih sangat aku ni. nanti sabtu kene kerja. padan muka. nasib baik half day je. sebenarnya banyak bende yang aku nak cerita, kat office ada jek idea. balik rumah pandang cik lappy terus blur. kecian kan kat i? konon-konon nak update blog kat office, tapi bila pandang je kerja terus batal niat. bukan sambung buat kerja, i suke surf dan blogwalking je. seronok baca cerita orang. konon-konon nak amik ilham(puan finie, sy tidak amik anak kamu ilham tu ye? haha), last-last sampai ke petang i tak buat kerja.


hah, lupa nak cerita minggu ni dah masuk 1 bulan i praktikal kat sini. so far oklah, tapi kadang-kadang tak ada kerja i bosan gila. bos i pulak macam tak berapa kasi pergi site. mama i lagi la tak kasi. kalau cerita pasal gadis malaysia lari dengan jejaka lombok tu, mesti kene batang idung i ni. ada ke patut mama i sound jangan cari jejaka lombok. peh, mama i tak tahu anak dia ni high taste. sebab tu tak ada bf lagi sampai sekarang. haha, kidding. isk takut gak wei, mana tahu dorang tuh ada ubat guna-guna ke pe kan?


tapi kan jejaka malaysia tak heran bin ajaib ke pasal pelah anak dara malaysia ni suka lah sesangat dengan jejaka lombok. adakah sebab pengaruh sinetron yang berleluasa dalam media masa? banyak artis-artis indon sekarang kat malaysia. nak kate jejaka lombok handsome macam jejaka dalam sinetron, tak ada la pun. jauh panggang dari api kan? kalau i la jadi jejaka malaysia, mesti rasa marah tercabar bengang, padahal aku ni 10 kali handsome dari depa!


huh. emo di situ. hari tuh jugak i baca, kononnya jejaka indon ni SANGAT RAJIN DAN BAIK HATI OK? huh, jejaka malaysia SANGAT MALAS DAN TIDAK SERIUS KOT? jawab jangan tak jawab jejaka-jejaka malaysia sekalian...

kredit to yahoo! image aka flickr.com

oh, Adam lambert BUKAN dari Lombok ok! sepak kang sape yang cakap. sebenarnya, i tengah ADDICTED dengan beliau!! beliau sangat GOJES!!! oh, jatuh tangga sayer. tak percaya tengok videoclip 'For Your Entertainment'. walaupun adam GAY!! tapi adik epa tetap suka pada anda! hahaha. lantaklah orang nak kate u ape, tapi harap-harap u berubah la k? sebab sangat rugi o0o tidak ikut jalan lurus taw! harap-harap adam faham maksud i dan juga faham BM :p

3 comments:

  1. haha..adam lambert comel..btw..jejaka idaman Malaysia memang kena ubah sikap la kalo dah rase tercabar dgn jejaka Lombok..kalau tak habis la gadis2 pujaan hati terpukau dgn jejaka Lombok..wawawa~

    ReplyDelete
  2. comel kan die..haish..siap mimpi2 lgk...hahaha
    betul la....jejaka malaysia ni kdg2 byk maen sgt....tidak serius...xde semangat..hah..pe lagik ye...romantik ye tidak..isk2

    ReplyDelete
  3. sgt ensem woooo adam lambertttt...xoxo kat die..hehe

    ReplyDelete