acer aspire one, HP dv1000

first lappy.
Jenama: HP dv1000
since: 2006-2009
harga: rm2500, beli di low yat, banyak juga free gift yang dapat
specification: pentium M, windows XP, 40gb HDD, 512 GB Ram
kelebihan: speaker Altec Lansing, memang superb sound. masa beli XP hanya local, tapi rezeki dapat XP original then boleh update. baru 2 kali format. tahun 2008 tukar front dia pakai sticker laptop yang sangat cun.
kekurangan: lepas format speaker terus tak best. motherboard rosak mungkin sudah lama, tapi tak pergi repair. sayang nak buang, just amik hard disk. masih dalam beg lappy kerana terlalu menyayangi lappy ini. nak repair kene sedia duit dekat 1k. adik yang sekolah sibuk pujuk nak lappy ni tapi i tak nak bagi kat dia. biar i simpan buat pekasam. huh



second lappy.
Jenama: Acer aspire one (blue)
since: 9/01/10 until present
harga: rm1300, beli juga di low yat 4th floor, also banyak gift yang dapat
specification: intel atom, windows 7 original, 250 GB HDD, 1 GB Ram
kelebihan: kecil, ringan dan praktikal. senang dibawa ke mana-mana. windows 7 yang sangat best! terasa diriku updated! boleh main game dan running software dengan lancar. bateri tahan sehingga 8 hours.
kekurangan: intel atom sekadar untuk kegunaan yang simple saja. sebab i bukan student dah yang memerlukan lappy yang power untuk siapkan assignment. cukup dapat online, update blog, check email dan lain-lain. speaker dia tak berapa best.


3 comments:

  1. laptop kedua macam kawan...:) cantik !

    ReplyDelete
  2. akak pun dah jadikan laptop mcm suami kedua.. wakkaka

    ReplyDelete
  3. aqilah: same ke? wah2...
    kak ina: wakakaka..mmg kan?? xleh idup xde lappy skng niii

    ReplyDelete