Congratulation skuad Harimaumalaya! Malaysia Menang piala AFF Suzuki. Khairul Fahmi tangan macam magnet!


salam semua!

akhirnya kejuaraan piala AFF suzuki milik kita. milik malaysia wooo, setelah 14 tahun menanti untuk dapat. tahniah semua! tahniah Malaysia. tahniah skuad harimaumalaya, tahniah k. rajagopal.

semalam aku banyak update thru twitter. yang paling best, trending topic in worldwide nama #Khairul Fahmi dan #congratulationmalaysia

dasyat woooo!!

mula-mula memang dasyat ar tangan khairul fahmi che mat the goal keeper! macam magnet kot. memang kita kena belasah kaw-kaw! siap kena kepung dengan 3 player indon tau! walaupun keputusan 2-1 kita kalah gol, tapi akhirnya kita menang bergaya dengan aggregate. haha, sejak tengok bola ni baru aku pandai pasal aggregate bola ni.

tapi paling banyak aku suke player safee sali dan player no 12. oh apakah nama kamu ye? biasalah perempuan mesti tengok jejaka kacak berlari-lari di padang bola.

source: google image

muda-muda player kita ni kan? memang bagus coach k. rajagopal beri kepercayaan kepada player muda yang semangat sangat tinggi!

yeay! majulah sukan untuk negara.

oh, khairul fahmi ada awek yang cun ye? mari jenguk blog dia! http://jejariruncing.blogspot.com/2010/11/how-i-met-your-incik-apex-part-1.html

dear eila, hope your relationship will lasting for ever! sweet ah korang!

source: elia personal blog

besok kita cuti wo! terima kasih perdana menteri!!

siapa rajin boleh pergi sambut team malaysia balik kat airport klia pukul 2 petang ini kalau tak silap.

mari review azam tahun baru 2010 dan update azam 2011

salam.

tinggal 3 hari lagi sebelum tahun baru 2011 datang. tata 2010. diharap akan menjadi kenangan terindah dalam hidup kita. harapan tahun 2011 akan menjadi tahun yang lebih baik dan bermakna. Amin!

entri kali ni dah banyak kali aku tunda. sebab nak cari masa sesuai untuk publish. mari kita review azam tahun baru 2010 aku. dah tercapai ke belum. ke kena postponed?



azam tahun baru untuk awal muharram dan 2010

1. mahu dapat kerja tetap
- pending
2. mahu start buat saving untuk masa depan - current! adalah sikit-sikit, kadang-kadang terbabas jugak!
3. mahu konvo - success!!
4. sambung master - pending. mungkin bukan masa terdekat lah. sebab? jeng jeng jeng
5. relationship progress(cara calon suami terus, xmo cintan cintun, buang mase jek :p) - success!! insyallah akan bergerak ke next step
6. develop new biz - success! alhamdulilah, bisness sedang berjalan dan harap maju lagi lah.
7. bantu family - current! dapatlah tampung dan tolong sikit-sikit. semoga akan berterusan.

azam tahun baru 2011!

1. cari kerja tetap. kalau boleh kerja gomen.
2. kena terusan buat saving!
3. tolong family lagi dan lagi dan lagi.
4. harap bisness ada terus success lagi, kalau dapat buka butik pun best!
5. relationship kalau boleh move to next step. doa-doakan lah!

harap tercapailah impian 2011. korang punya azam baru ape?

cepat! sebelum terlambat lalu menyesal :)



salam.

aku nak buat short announcement ni. sorry ye? dari menggunakan 'saya' terus guna 'aku' lagi best kut!

sekarang promotion YearEndSale Triolicious Collection sudah berada dalam minggu terakhir. cepat sebelum harga kembali kepada asal. nanti korang juga rugi.

harga hanger tudung bulat dah besi di turunkan.
shawl diturunkan harga.
belian 2 helai ke atas shawl campur mana-mana design korang boleh dapat free postage.

promosi berakhir 2 januari 2011!! cepat wooo....

ole ole ole ole, kita menang, kita pasti menang!

fulamak! stylo gila ah gambar aidil zafuan ni! koyak-koyak badan nampak jersy malaysia wo!



go Malaysia Team go!! buat yang terbaik untuk piala AFF 2010! semoga dapat beri kemenangan bermakna untuk rakyat Malaysia. tapi kalau dah menang tu janganlah lupa diri. teruskan usaha untuk memartabakan bola sepak Malaysia di mata dunia! gambate! sehingga ke titisan darah yang terakhir. oh apakah? macam pergi berperang pulak. keh keh keh!

dulu pernah pergi tengok bola kat stadium bukit jalil, malaysia lawan indonesia gak. oh, tak mampu nak pergi lagi. orang terlalu ramai, mak tak rela nyah! ;p

debaran malam ni, tak kesahlah score berapa janji menang! lepas tu isnin cuti! haha, berangan! macam kau perdana menteri.

source: google image

oh oh oh, feeling lebih ni beb!

salam.

entah kenapa rasa lagu ni sangat ngam dengan jiwa aku sekarang. rasa terfeeling sekejap. enjoice!! eh pesal ayat sebelah sama dengan oh! bulan?! Huhu.

untuk kamu!

Hanya satu pintaku untukmu dan untukku. baik-baik sayang, kerna aku untukmu.




Baik Baik Sayang by Wali Band

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Back to Reff

entri diedit: lupa nak wish selamat hari natal untuk penganut kristian. malam tadi aku lupa nak sangkut stokin hujung katil. so tahun ni tak dapat hadiah dari santa clause! motip??! ampun ya?

dalam hati ada taman der



Aku Bukan Pilihanmu by Isma AF7

Jutaan hari berlalu sudah
Tak ku sedari begini jadinya
Kisah yang indah berlalu sudah
Cintaku musnah hancur berderai

Betapa dukanya hatiku
Bila cintaku tak ke mana
Hatiku kau guris luka
Ku tabahkan jua hatiku ini

Cintamu yang lalu
Masih ku terasa
Akan diri ini sama bagai dulu
Kenangan bersamamu
Masih ku terasa
Apakan daya aku bukan pilihanmu

Derita yang ku tanggung ini
Jiwaku terus meronta
Tak tertahan pedih hatiku
Hanya doa ku kirimkan untukmu

sejak aku dengar lagu ni kat radio terus tertanya siapa yang nyanyi. lagu ni best untuk dilayan woo. memang tak tipu. layak untuk dibuat lagu karaoke. oh, lama tak test suara ni.
sayu je dengar lagu ni.

dulu aku pernah rasa feel tu. lirik tu memang sebiji kena kat batang hidung sendiri dan aku tak mahu rasa perasaan tu lagi. perit! tak mampu hadapinya lagi.


maaf entri feeling-feeling sebab mood wa swing sedikit. wa ganas tapi dalam hati ada taman der!

adik aku dapat 8A untuk PMR dia! aku? speechless tau!

salam.

woooo, speechless bila dapat sms dari mama bagitau adik aku nombor 4 tu dapat straight A's!! 8A!! word cemerlang je banyak aku tengok kat slip result dia. OMG!! mana ada sejarah famili dapat 8A. hehe. kakak-kakak dia sekor pun tak de.

memang dasyat ar kau wani!


sebab bila masa dia study? dulu nak suruh study liat betul! asyik-asyik main laptop, main internet!

tapi dia memang hardworking lah! time kat sekolah je kot. kat rumah tak nampak dia study. kejap-kejap pergi koperasi sebab jadi koop sekolah.

tapi wa memang tabik spring sama dia!


mama aku siap termenangis wo tengok result dia. terharu beb!

trial pmr pun just dapat 4a je. siap masa nak apply mrsm kitorang mati-mati hasut dia tak payah pergi amik. sekali, hambik kau! slip 8A dia kasi lempar! hari ini parent aku senyum je, happy mood pasal tercapai juga hasrat ada anak dapat 8A pmr.

eh, pmr sekarang makin senang ke? atau dah ramai budak pandai ni. zaman aku dulu kenapa aku rasa 8A tu sangatlah susah!

congratulation my sista wani!! we so proud of you!! lepas ni kasi skor masa SPM lak k? 10A! lepas tu boleh pergi oversea! ada excuse lah aku nak jalan-jalan oversea pas ni :)



tengah fikir, aku nak kasi hadiah apa kat dia? mama nak kasi handphone baru. aku? hurm.....

apa korang ingat dah ada degree ni terjamin untuk korang dapat kerja?

salam.

mari kita review tahun 2010 dengan 1 topik penting iaitu alam pekerjaan. sedar tak sedar dekat 1 tahun dah aku kerja. oh, i missed student life badly!!! kalau korang dah sedia maklum, aku ni dari awal tahun haritu aku dah mula masuk ke alam pekerjaan atau lebih tepat bermula januari sampai lah april aku dah start buat praktikal kat company ni. masuk saja bulan 5 aku dah mula goyang kaki sekejap kat rumah sebab tak dapat kerja lain.


oh, baru aku tahu betapa susahnya nak cari kerja!


Lepas tu jodoh aku makin kuat pula dengan company tempat aku praktikal ni. Bulan 6, dorang pun panggil lah aku balik untuk interview dan kebetulan untuk ganti tempat staff lama yang sambung belajar. walaupun gaji yang aku dapat ni tak sama banyak dengan apa yang aku bayangkan masa belajar dulu; oh, ingat gaji ribu riban! tak masyuk, tapi aku masih bersyukur dengan rezeki ni. sekurang-kurangnya dapat juga aku bantu famili dan bayar apa-apa yang patut. dari menyusahkan famili better aku kerja jela, cari pengalaman. tapi aku harap sangat impian untuk dapat kerja gomen tercapai. oh, boleh masuk dalam list azam baru setiap tahun sampailah dapat! hehe.


hurm, ada kerja kosong tak untuk saya?


apa korang ingat dah ada degree ni terjamin untuk korang dapat kerja? silap besar lah. semuanya terletak pada rezeki. ada juga kawan aku yang boleh diketegorikan best student pun dah berbulan goyang kaki kat rumah.


kalau fresh grad macam aku ni, tak payah berangan nak demand gaji tinggi-tinggi sebab kau tak ada experience okay?


sila fahami statement di atas. aku tahu memang tak boleh demand gaji, melainkan dah ada experience 3 4 tahun kerja. oleh itu, kalau dah dapat job tu terima saja lah walaupun gaji kecik. apa yang penting? bukan kerjasama tapi pengalaman yang korang dapat tu. itu yang berharga. kalau boleh kumpul segala ilmu yang akan korang dapat dari job tu. tak salah untuk kita mula dari bawah, sebab akhirnya nanti kita akan hargai titik peluh usaha kita tu nanti.


aku ni dah berlambak hantar resume, tapi tak pernah kena panggil interview pun.


hurm, korang kena ingat, setiap tahun beribu pelajar grad kat Malaysia ni. itu belum masuk student yang belajar kat oversea tu. bayangkanlah, ada 1 kerja kosong tapi yang apply 100 orang? macam mana nak dapat tu. payah kan? jangan putus asa. Insyallah rezeki tu akan tiba, cuma masa belum mengizinkan. banyakkan berdoa dan rapatkan diri dengan Tuhan dan SABAR!

diulang...

SABAR!!!


semoga tahun depan dapatlah merasa rezeki baru. Amin!

notakaki: entri ini lebih kepada memberi semangat kepada diri sendiri.

Review: Manly 120 eyeshadow palette. kalau korang rasa nak cantik macam Michelle Phan or Tiffany D, mari baca entri ini.

salam.

aku baru perasan sejak akhir bulan november hari tu, aku sangat addicted dengan makeup. okay, dulu pernah masa zaman diploma then time kerja sekejap sebab masa tu ada duit untuk beli barang makeup. now, kegilaan tu kembali. bukan maksudnya sebelum ini aku tak makeup. NO! sebelum ni makeup sangat diperlukan untuk menutup segala tanda-tanda tak cukup tidur masa study, walaupun time study bukan nak tunjuk kat siapa-siapa pun. benda wajib yang perlu dicalit kat muka ni, foundation, compact powder dan paling penting, EYELINER!! nampak tak kepentingannya setelah di capslock?!

sejak kegilaan bermain facebook makin berkurang, aku pun pergi ke youtube dengan niat nak tengok klip-klip video orang, tiba-tiba terfikir apa kata kita belajar menggunakan eyeshadow yang daboommm...

before this selalu surf belajar makeup thru this one very gorgeous lady named Michelle Phan!

see, she gorgeous right?

lepas tu lama jugaklah diam untuk tidak melihat gadis-gadis cantik bermakep.

suddenly, one fine day...

TERaccidentally buka 1 video called makeupbytiffanyd. oh my god! terus jatuh cinta mahu belajar makeup yang sangat cantik dari beliau. memang tak tipu. i love & envy her style of makeup.

in her video, dia suka sangat buat cute face yang kadang-kadang buat aku gelak sorang-sorang.

banyak video dia kat youtube. korang boleh search sendiri. and also banyak makeup style dan tips-tips yang dia sudi share with all viewer.

so, for those yang beginner macam aku ni, boleh la belajar style makeup simple and natural dari 2 makeup idol aku ni. senang sangat. so practice make perfect tau!

Disebabkan kegilaan yang melampau dengan idol tu, mestilah kena praktis jugak kan? baru boleh jadi terer. dengan berbekalkan bekalan bahan makeup dan warna yang terhad, aku harus fikir mana nak cari variety color of eyeshadow yang banyak but murah dan berbaloi-baloi. surf punyer surf, jumpa solution! Manly 120 eyeshadow palette ! nah, hambik kau! 120 color! macam-macam ada. price range rm70-rm90. korang boleh search sendiri untuk dapatkan harga yang berbaloi dengan budget anda!

so far yang aku pakai, warna tahan lama, banyak choice of color disamping harga yang murah. nak dapatkan banyak warna, contoh; aku dari dulu suka warna eyeshadow elianto yang pekat dan tahan lama but now variety warna dah kurang + dengan harga dah naik dari RM5 to RM6, memang tak berbaloi lah kan? so better cari manly ni. memang aku suggest lah for those yang tercari-cari kan? definitely this one is better. value for money!

meh meh aku tunjuk!

kotaknya putih!

inside; black color! nampak anggun di situ

tadaaa, presenting 120 eyeshadow palette! colorful kan?

part this one tak buka plastik lagi... aku tak try lagi warna ni

yang ini dah selamat aku tenyek kat muka sendiri dan muka adik-adik. HA-HA. paksa adik-adik untuk dimakeupkan oleh aku.

satu je problem makeup ni. ianya mudah pecah dan sangat rapuh. so handle with care!

next mission; untuk beli makeup brush 24 piece. dah jumpa supplier but duitnya tak ada. so end of this month lah. jangan ada 'orang tu' marah sudahlah. ;p

Gua terlebih feeling pulak!

Salam.

bila minggu ini encek shayang very the moody, aku pula kuat menyentap.

sikit-sikit terasa. HA-HA

tak pernah-pernah okay?

padahal gua sempoi dan jarang 'makan dalam' okay!

kesimpulan, cepat-cepatlah minggu depan. mahu jimba-jimba happy-happy dengan encek shayang.


no worries sayang. I'm fine and you, please take care ya?

counting days okay ;) 143!

Source: badmood

awak, awak rasa mana yang best?

rasanya macam perlu tukar strategi la.

perlu buat macam tu ke?

or

macam ni?

tapi rasanya better macam tu la pasal nampak lebih classs


notakaki: yes! besok beta cuti. terima kasih bos!!

New Saga FL! sila belek sendiri di showroom Proton berdekatan dengan rumah anda.

cik merah saya sudah berjaya diservis!! setelah berbulan-bulan lama nya menunggu 'bulan jatuh ke riba' banyak betul komitmen few month ago.


mari kita berlumba! haha!


eh, saga sudah keluar latest design. saga FL kalau tak silap.

sila jenguk sendiri di link ini.

ataupun

di sini.

saga FL tuh yang warna putih ye? bukan awek baju putih ;)

oh! smart giler tang lampu tu. macam evo ;) price mahal sedikit dari normal saga between rm1k++ until rm1500++

berita baik untuk kaki shopping macam saya! jualan murah giler-giler sedang berlangsung!


salam.

dah lama blog saya ni agak bersawang. sejak awal tahun 2010 lagi dah macam tu. last year sampai naik muntah nak baca. sila salahkan bakal laki yang suka makan sambil tidur. ;p

larikkkkkk

nak cerita apa ye? simpan dulu lah. mari cerita pasal blog bisness saya yang tengah buat sales giler-giler. jualan sempena year end sales yang giler-giler.

shawl semurah RM8 korang dah boleh dapat. shawl yang diturunkan harga sebab nak buat clearance stock pun ada. before this price shawl tu semua bermula RM15++

risau pasal postage??!! dont worry. sebab kalau korang beli 2 helai ke atas dah boleh dapat FREE POSTAGE lagi! korang siap boleh campur dengan mana-mana design yang korang bekenan.

so? promotion bermula sekarang sehingga 2 january 2011. cepat!! while stock last tau sebabnya design setiap shawl tak banyak. 1 shawl 1 design saja. semua cantik-cantik dan berkualiti.

ada juga kain pasang cotton, tudung awning dan inner awning. hanger tudung/shawl pun dah turun harga!

belian melebihi 10 helai layak untuk dapatkan harga borong. sebab ada yang suka beli banyak-banyak untuk kegunaan sendiri kan?


visit Triolicious Enterprise

or

email efa triolicious [at] gmail.com

antara lagu-lagu pengantin yang wajib dipasang masa kenduri nanti.

salam 1 malaysia semua.

disebabkan baru lepas makan ubat selesema ni. kepala pun dah bengong2 sebab tadi kemas rumah kena habuk. so tengah fikir nak update apa untuk next entri. sekarang dah slow update entri la. tahun lepas entri dekat 3 ratus. tahun ni dah bulan 12 tapi entri baru seratus lebih.

oh, dah nak habis tahun ni. cepat betul masa berlalu. tup tup dah nak habis tahun. insyallah next entri nak review azam tahun ni yang dah tercapai dan belum.

bila masuk hujung tahun ni, confrim banyak undangan majlis perkahwinan dan tunang kan? so saya nak share di antara lagu ferevet kawin yang mungkin akan dipasang untuk majlis kawin saya. haha. bila? tunggu. insyallah. mana tahu tahun depan hujung tahun dah tukar status. siapa menduga kan?


tajuk lagu: bunga rampai.
bila dengar terus berkobar-kobar nak kawin. sila-sila cepat hantar meminang. hahaha.



tajuk lagu: selamat pengantin baru
mesti dipasang berulang kali time nak bersanding. haha



tajuk lagu: direnjis-renjis
hah, mestilah time nak renjis atas pelamin tu dipasang ye?



tajuk lagu: joget malam berinai
hah, rasa nak joget2 lah malam berinai nanti ;p

oklah. cukup 4 lagu. antara lagu-lagu evergreen la. memang best untuk dipasang.

selamat pengantin baru untuk bakal dan yang dah lepas kawin. lagu-lagu di atas dituju kepada anda. semoga berbahgia sampai ke akhir hayat.

notakaki: haha, tak pernah buat entri ni. nampak sangat sudah matang. alamak tahun depan 26 la. haiyooooo. mungkin next year akan banyak entri. hehe. dabel meaning tuh ;p

Penantian dari 2006 akhirnya tamat jua pada 2010. syukur alhamdulilah.

Lets picture do the talking ya? ;)

first time dapat bunga yang super banyak. thanks to hawa's family, my family, angah dan tercinta.

see, nampak excited kan?

huh, payah betul nak pakai topi tuh, asyik jatuh jek. tapi perasaan; priceless!!

after ceremony, payah mencari famili sebab handphone tak ada di tangan.

bersama adik-adikku. sorang je tak sampai lagi. pesanan untuk adik-adik; lepas ni along nak pergi convocation korang pulak. belajar rajin-rajin hokeiii!

opss, dah reveal insan tercinta. cewah!

dengan my kembar merangkap besties 4 tahun! miss u la my laling.

oh, dengan dony pakcik kentut. haha. one of best student gak ni. jangan lupa aku ya? kahwin jemput!

dengan dekan fakulti engineering dan cik best student fakulti ye? beliau sangat rajin belajar. so she deserve it. keep in touch ye sis?

me proud!

abah dan mama sumber inspirasiku! love you all!

tata, unisel bestari jaya!

bersama gadis-gadis gile dalam kelas!
inilah classmate saya. susah senang gaduh, baik selama 4 tahun.

Amaran Keras! 18SG!

untuk kamu.

sila jangan usik t _ _ _ N _ _ <--- klik untuk taw (fact #24) bila berjalan dengan saya. kalau anda mahu selamat better jangan. HA-HA. geli siot! meremang bulu roma!



....ada lori ada bas, lain hari boleh balas...




ni last warning taw!


takut tak?? garang tak i?


hey hey, serius okay? bukan kamu saja...tapi semua orang yang tau rahsia saya. nak kene sekeh ke hah??

oh, benci diperlakukan begini. *sebak

salam aidiladha semua.

selamat hari raya aidiladha.
yang balik kampung tu hati-hati di jalan raya ok?
saya raya kat sini je. tak apply cuti lama-lama pun. kat rumah pun tak masak apa-apa. haha. tunggu abah bawak balik daging korban kot. besok pegi tengok sembelih lembu lah. tayang muka. haha. tadi dengan jayanya tidur. mengantok giler. macam kena ubat tidur je..

dulu 5 tahun pertama, sekarang 10 tahun pertama.

10 tahun pertama terdedah penceraian

BANGI 14 Nov. - Kajian Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mendapati perkahwinan dalam tempoh 10 tahun pertama amat terdedah kepada keruntuhan rumah tangga sekiranya tiada kesabaran.

Timbalan Ketua Pengarah (Dasar) Jakim, Othman Mustapha berkata, kajian Jakim pada 2008 itu mendapati, pada tempoh berkenaan perkahwinan menghadapi cabaran hebat seperti rumah tangga mudah goyah sehingga berlakunya perceraian.

Dalam pada itu, katanya, dalam kajian pada 2007 pula mendapati 32.2 peratus perkahwinan untuk tempoh lima tahun pertama mengalami perceraian.

berita selanjutnya...


mama pernah cakap, orang muda yang dah kawin sekarang, kurang sabar. sebab tu senang cerai berai.


sekarang dugaan sangat hebat. orang dah tak segan silu kacau rumah tangga orang lain. sebab tu mula dari awal lagi niat untuk berkahwin tu mesti kerna Allah. jangan kerna cinta, sayang dan nafsu. bila nawaitu perkahwinan kerana Allah dan mengikut sunnah Rasullullah, Insyallah dipermudahkan jalan kita.



notakaki: saya pilih kamu untuk menjadi pasangan hidupku sehingga ke akhir hayat juga kerna Allah. saya percaya jodoh, pertemuan, qada & qadar semua di tangan Nya. saya redha.

oh, kau sehangat api, kau membara.

tadi petang jalan-jalan aka surf internet masuk website feveret, beautifulnara. sekali keluar cerita panas. eh memang dari pagi tadi cerita panas dan emo. bermula adegan anak-anak remaja tanpa segan silu bercium di khalayak ramai. sengal! video remaja suka hati kepala bapak dia pegi sekeh kepala orang tua pengemis. then cerita uncle seekers dan mantan permaisuri agong, permaisuri Siti Aishah. oh oh oh.

kalau korang nak taw cerita dia, pergi jenguk sendiri. ceritanya berepisod okay? ala ala telenovela cinta terlarang kerna pangkat darjat dan harta. cepat ye? sebelum korang tak boleh masuk blog uncle seekers tu. baca sendiri dan fahami sendiri.

saya? payah nak komen dan percaya. bahaya. kang kena saman. ;p

but dari dulu sangat suka dan respek permaisuri agong Siti Aishah. admired her so much!


korang follow sendiri lah k? nanti uncle tu mesti update lagi punya.

congratulation and celebration!!


ini lah masalah utama saya sekarang. nak update blog tapi malas. nak update blog guna hati tapi elok je depan pc terus ilang merewang-rewang. tulah, ada orang tu suka makan sambil baring, terus saya jadi malas. motip??!! ;p

oh, cerita mengenai aktiviti yang bakal nak di buat minggu ni lah. besok dah selasa, rabu dah Raya Aidiladha. tahun ni tak terasa sangat mungkin sebab tengah minggu. saya pun tak ambil cuti. hanya cuti masa raya pertama. khamis kerja balik, jumaat nak pergi rehearsal sempena konvokesyen saya. yippiee! akhirnya dapat juga nak konvo. jumaat lepas pergi ambil jubah. sempat lah jumpa kawan-kawan lama, bergosip-gosip.

ahad ni saya konvo. sidang 3 pukul 8 pagi. huh, kena start report diri pukul 7.30pagi. bayangkanlah pukul berapa nak kena gerak dari shah alam pergi sana. dah tak sabar sebab nak jumpa kawan-kawan. rindu giler. banyak benda nak sembang. insyallah saya akan update cerita pasal konvokesyen next week.

gambar konvo masa diploma dulu. happy sebab ahad ni konvo degree boleh pakai hood convo. leh buat aksi baling-baling topi. haha.


HAPPY GRADUATION TO ALL MY FELLOW FRIENDS!!
BAC. ENG. CIVIL (HONS.)
2006 - 2010
FAKULTY ENGINEERING
UNISEL, BESTARI JAYA

saya mahu ubat! tolong-tolong!

aritu orang tu demam....

now turn saya pulak demam. memang tengah musim sekarang. kat rumah dah berjangkit-jangkitan sudah!

walaupun tak sehat, gagahkan diri juga pergi kerja. oh, oh, cepatlah pukul 5, mahu pantas bergerak pulang ke rumah. i cannot tahan already.


kejap panas, kejap hujan. kat utara dah banjir. kompom kampung cek jugak kena.


telan ubat selseme dan demam. terpaksa. dulu pernah ada sejarah telan ubat selseme then pegi langgar kereta abah dengan bangganya. haha.

notakaki: nanti i balas tag u okay? otak blur payah nak siapkan tag sampai 25 ayat.

habis rahsia dah terbongkar ;p

alamak...pagi-pagi dah dapat tag dr Mr boyfieee

harus menjadi 25 fact or anything about me self...

1- name saya efa... full name zarifah bt zulkifli

2- berumur 25 tahun 5 bulan 16 hari. hah kira sendiri bila birthday. umur je 25 jiwa masih 18 okay?

3- pemegang ijazah sarjana muda kejuruteraan awam dari unisel dan bakal bergraduasi 21 november 2010 ni! tak sabar weh!

4- ada 5 orang adik (ramai kan? tapi adik laki sorang je)

5- baru je berjumpa insan yang sudi terima diri yang serba kekurangan ni. ececeh!

6- masa form 4 & form 5, pernah belajar main silat gayung. wakil daerah pergi game state selama 2 tahun. haha, berani dekat lah! but now sangat rindu nak training silat. salah satu cara nak release tension.

7- sangat fobia to ketinggian. tapi kalau orang gayat tak boleh pandang bawah kan? saya tak boleh pandang atas.

8- tahun 2004 sangatlah tahun tak bernasib baik, pasai tahun tu kena gastrik dan lelah serentak.

9- pernah frust gila-gila pork dengan this one guy! oh, but now i happy with mr boyfiee baru!

10- juga kuat ngigau. wakakakaka

11- sangat sensitip, dulu pernah nangis tengok anak kucing mati kena langgar. live depan mata ok?

12- suka kucing!!! dan buli-buli kucing.

13- sangat rapat dengan mama!! apa-apa sikit mama, anak mama lah katakan. nanti dah kawen ajak mama tinggal sekali boleh ? ;)

14- masa spm sangat kantoi result. masa tuh tak ingat nak sambung belajar dah. naseb baik dapat parent yang sanggup bersusah payah carik tempat blaja untuk anak dia. rezeki ada. alhamdulilah, saya dah sampai ke tahap ini.

15- mempunyai online butik, Triolicious Enterprise register dengan SSM. modal berkongsi dengan mama :)

16- memang gila bisnes, dari kecik sekolah rendah dah mula jual gula-gula (berkat mama juga yang ajar), dulu macam-macam pernah jual. jual name kad, sticker, tudung, kain, cenderahati.

17- niat bukak online butik sebab mama dah nak pencen, so time die pencen ada jugak bende nak buat kan?

18- oh juga tak suka duduk dalam tempat yang sempit & sesak & ramai orang. RIMAS! sesak nafas.

19- saya diam bila saya lapar.

20- jarang dan payah nak marah orang, tapi once dah marah, meletup gunung berapi ;)

21- walaupun ada online butik, saya tetap dengan profesion civil engineer. sudah sebati dengan jiwa. tak boleh tinggal dah.

22- bercita-cita nak bukak company construction one day, dengan kawan-kawan seantero, insyallah.

23- oh, saya sangat geli dengan benda yang lembik2, menjalar, terutama cicak! dulu pernah ada history dengan cicak. oh dem, tak mau ingat!

24- tak boleh orang sentuh telinga saya, xtaw kenape, geli giler siot.

25- sangat sayang dengan cik merah saya!! so sejak itu addicted dengan warna merah. merah je cun ;p

nak kena tag orang lain, oh, siapa-siapa lah yang rajin dan baca entri ni wajib balas. haha.

entri rojak di pagi sabtu yang sejuk banget!

dulu pernah cerita pasal si sotong ni, tak percaya sila kelik kat sini.

semoga kau tenang di sana Paul si Sotong! mungkin ada orang telah racun tangki ko ataupun nak colek ko lalu dibuat sushi sebab Dia suka makan sushi sejak-sejak dengan saya... HA-HA


next 4 years khidmat beliau tidak diperlukan lagi. mungkin akan muncul tikus, panda, beruang, kupu-kupu sebagai peramal berikutnya.



next story!!



malam ni kan bola kelantan lawan negeri sembilan? oh oh oh! saya nak sokong siapa yang menang lah. tak ada addict sangat pun dengan bola. just addict dengan pemain bola sahaja. oh kacak sangat, kelihatan macho berlari-lari mengejar bola sambil keluar peluh jantan! oh, cekci! maafkan saya, kamu! kasi chance okay? nanti kita taubat ;p

oh, maafkan juga pasai cakap mamat dalam kereta kelihatan encem. hurm, terbayang kamu pulak nanti, mesti ada gadis kata macam tu. tak pe, saya letakkan cop mohor kat pintu. GREAT IDEA!!!

hey, nak cerita pasal bola, terlencong pulak. dulu masa zaman akmal rizal, sangat addict dengan beliau. masa tu dia main dengan kedah. but then dengar masa kelantan pulak sekarang. nampak sangat dah tak follow. kat negeri sembilan ada mamat handsome, si kembar tu, tapi tak valid dah, its okay, suke tengok muka mereka. macho gitu lagi2 ada janggut sikit2. oh sangat suke!! <--- ayat berikut lebih kepada memberi hint to Dia ;p okay,



NEXT!!!



dulu juga pernah cerita pasal entri ni, kelik sini

saya memang seorang yang tak boleh guna hp mahal-mahal. suka install software canggih-canggih sikit. konon up to date lah, sekarang padan muka, software dah corrupt! tensen betul! dulu pernah jadi masa pakai n70.

plus kena masuk virus okay? bayangkanlah, malam tadi dah padam semua msg, tup tup pagi tadi msg tu ada balik, tapi sampai 26hb je. pelik kan???


oklah, tamat luahan perasaan hari ni. Jom keluar!! nak jalan-jalan lah. bosan!


notakaki: Triolicious Enterprise dah update shawl baru!! mari rembat-rembat sebelum terlambat. nak diskaun?? sebut je: efa, saya nak diskaun! ;p

Get Well soon sayang!

oh, si Dia tak sehat...

mc 2 hari....

jiwa meronta-ronta nak pergi tengok....

tapi....

segan...

doa dari jauh sahaja lah.

semoga cepat sembuh ye? makan ubat tau! makan bubur sikit ke...suruh mak masak. hehe... lepas makan tidur, jangan lupa guna selimut kasi peluh-peluh sikit. nanti malam sikit i call u ye dear!

oh! kenapa mc sampai 2 hari. mesti teruk. risau ah!

Terima Kasih Tuhan!

betul cakap Tuhan...


kita dipertemukan dengan orang yang salah, agar kita dapat menghargai orang yang terbaik telah hadir dalam hidup kita. tidak akan orang yang sempurna dalam dunia. berbekalan kekurangan dan kesempurnan dari kedua belah pihak, pasti akan saling melengkapi antara satu sama lain.


Tuhan itu Maha Adil dan Maha Mengetahui. Bersyukurlah.


terima dan hargai sebelum ia hilang dan kita akan menyesal kemudian hari.



terciptanya hawa itu dari tulang rusuk adam. Fikirlah!




nota-kaki: semuanya cukup indah sekarang. Alhamdulilah!

nota-lutut: ah, asik update cerita pendek-pendek je, besok mahu update dari pantai sambil carik idea lagi panjang...

idea! nak menjawab entri dari seseorang...

to ......

terima kasih jugak....

sudi terima kelebihan & kekurangan diri ini. memberi sinar baru dalam hidupku.

Insyallah...

setia selamanya
tanpa ada curiga
semoga diberkati
ke akhir hayat nanti

semoga Allah permudahkan urusan dan niat kita. Amin.

nak update blog! nak update blog! jangan jadi blogger pemalas ye cik epa?!

mintak-mintak malam ni, idea nak update blog datang. saya dah tak larat dan sakit hati tengok blog orang lain update, tapi blog sendiri tak? oh, sangat pemalas tuan blog ye? nak kena ni. haha. garang tak saya? takut tak? tolong lah takut. sengal pulak! sorry!

oooooo.... ada orang tu lagi rajin update blog! agak-agaknya idea saya telah diceduk dan ditransfer ke Dia kot. pulangkan!! HA-HA

oh, masa untuk larik laju-laju, nanti kena pang dengan Dia ;p

KAMU!! Kau Pujaan Malaya Ku ;)



Pujaan Malaya oh oh oh uuu
Kau pujaan hmmm aiyaiayaai
Pujaan uuuuuuuu

Hati
Dihantu bayanganmu
Rindu
Termimpi tiap waktu
Ow ow woh

Cinta
Bercampur curiga
Kerna
Kau satu-satunya
Pujaan Malaya

Hei sayangku
Akulah pemujamu
Sampai bila-bila
Cintaku kan berbunga

(ai yai yai yai)

Chorus
Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Sungguh aku tergoda
Pujaan Malaya

This aint no lie
Hari ke hari ku ternanti-nanti
Cintamu tidak terbanding
Nyata tiada setanding
Walau ku rentas benua
Terbentang luas angkasa
Tak seluas cintaku
Come on my baby
Let’s get it on

Terbang
Cintamu buatku layang
Renyuk
Resah bila kau pujuk
(Ow ow woh)
Mama
Bilang jangan ku percaya
Lelaki
Akan memuja hanya pada mulanya

Nasib kita
Bukan semua sama
Tapi ku kan sedia
Agar tak merana

Tiada
Apa dapat menghalang
Tiada
Kau aku gila bayang
Tiada
Cintamu ku tak senang
Cemburu
Resahku tak menentu
Dirimu
Segalanya sempurna
Oh kanda
Kau Pujaan Malaya

Cemburu
Ai yai yai yai
Resahku tak menentu
Dirimu
Pujaan Malaya

Sungguh ku tergoda
Bahagia

Keputusan; penting atau tidak?

bila seseorang dah buat keputusan, sepatutnya semua harus terima sepenuhnya keputusan tersebut. namun kadang kala sesetengah pihak tidak dapat menerima lantaran ada macam-macam bermain di fikirannya. kita pula tak sepatutnya melenting dengan apa jua tindakan tersebut. hadapi dengan berpandukan akal fikiran kurniaanNya, berusaha serta tawakal. insyallah apa yang dihajati pasti termakbul.


yakin dengan keputusan sendiri? YAKIN! kerna apa jua yang tertulis untukku, Allah tahu jalan yang paling baik untuk hambaNya yang sangat-sangat dikasihi.


terlalu banyak difikiran.


bangun pagi dengan keputusan yang muktamad. perjalanan harus diteruskan.


untuk dia, terima kasih kerana memberi sinar baru dalam hidupku. aku yakin denganmu.

kepada sesiapa yang pinjam dengan PTPTN

sapa-sapa yang pinjam dari ptptn tu, nak dapatkan pengurangan kadar interest dari 3% to 1%, sila rajin-rajinkan diri anda untuk kemaskini data kat sini. lambat, xdapat ye?

khidmat sosial ini dibawakan khas oleh diri sendiri. hehe

Cepatlah oiiiiii

laparrrrrrrrrrrrrrrrr....

grrrrrr.........

nak balik rumah makan!!

padahal dah sarapan.....

oh, diet! nanti tak muat nak pakai baju konvo. hehe

musang dan rakun itu dalam spesis yang sama ke?

pagi semalam, mama kecoh-kecoh sebab ternampak 1 family musang berlari-lari menuju ke atap rumah saya. saya masih tidur tapi terdengar bunyi di siling bumbung rumah. ingatkan 1 ekor je, rupa-rupanya dah beranak pinak, ada 2 ekor besar, 1 ekor kecil. yang kecil tu mama cakap sama besar dengan kucing dewasa. saya pernah ternampak sekilas pandang musang tu. ekor dia panjang gila, lagi besar dari kucing dewasa. mama cakap dulu musang tu pernah bergadoh dengan kucing kitorang dulu. tapi persoalan dia, musang atau rakun. mama cakap ekor dia belang-belang. macam rakun, tapi badan macam kucing. so most likely musang. aduh! pening, search dalam internet pun tak dapat kepastian.

so lepas tu mama terus call perhilitan shah alam suruh datang tangkap musang tu. musang tu dah lama bertapak kat bumbung rumah kitorang. tak tahu lah datang dari mana. macam-macam binatang ada. dulu pernah terserempak dengan ular, beruk. hello! kat shah alam yang bandar ni pun binatang macam tu boleh ada. gamaknya ada orang bela kot. lepas tu tak mo dah, biar je macam tu.

kitorang tak berani lah nak tangkap sendiri. takut dia apa-apakan kita pula. takut kita apa-apakan dia, kita pula kena tindakan. haiwan terancam kot.

so kesimpulan. tunggu sajalah macam mana orang jabatan perhilitan datang pasang perangkap. patutlah awning bumbung penuh dengan najis, rupanya najis musang tu. ingatkan kucing kitorang yang punya kerja.

ni contoh musang tu. spesis yang ini kot bertapak kat rumah saya. ekor dia sangat panjang macam dalam gambar.

ni pulak rakun. tapi ni ekor belang-belang macam mama nampak.


notakaki: musang tu makan apa ye?

picture from Google Image

hari raya itu 1 bulan. bukan 1 hari. oleh itu, marilah kita beraya sehingga hujung syawal nanti

salam semua! macam mana raya tahun ni? mesti meriah kan? bagus lah. dapat collect duit raya. tahun ni tahun pertama saya bagi duit raya. oh! excited dia kalah orang yang dapat duit raya. but tahun ini agak bosan lah sebab raya kat shah alam. ape yang ada? boring. malam raya tu sempat juga family singgah Jalan Tuanku Abdul Rahman. kalau korang rasa lah malam raya KL tu clear, silap besar lah. pasal, sesak teruk! memang tak boleh jalan dicelah-celah orang ramai. sesak nafas den!

first raya, second raya, third raya, raya ke 4, sama jek cerita. duduk rumah then makan dan makan dan makan tanpa henti. besok dah start work. dan harap juga besok akan start berpuasa 6. mahu kurus kembali. terkejut perut den asyik makan je.

tahun ni dah raya kat shah alam, so gambar raya pun kurang. layan jelah beberapa keping ni ye?

me wearing my baju kurung. 1st day jela, 2nd day pakai baju biasa je. tinggal 1 je baju kurung belum pakai.

family potret! tahun ni using tripod saja untuk ambil gambar. sebab baru jumpa tripod untuk digital camera. :)

the siblings! we are the most havoc sibling in the world. pening kpala

itu sahaja lah gambar yang menarik. lupa nak amik gambar juadah raya, ada ketupat daun palas, ketupat nasi, kuah kacang, rendang daging, ayam masak merah, nasi minyak, lontong. heaven kan? thanks to beloved mama because cook such a wonderful meal for us!

oh, besok bermula kerja untuk kami-kami yang bekerja. budak-budak sekolah di atas masih bercuti. seronoknya! ni nak tukar jadi cikgu sekolah lah!

tak tau lah kenapa sekarang mood malas bertambah-tambah!

tinggal 1 hari lagi je nak puasa oi! Raya raya!


salam semua. lama tak berceloteh kat blog ni. hari ini permulaan untuk saya bercuti. besok pula company bagi cuti free. cuti saya sampai hari isnin. insyallah. tahun ini pula family semua beraya kat shah alam je. malas pula nak balik kedah. mungkin akan beraya di perak, tapi balik hari kot. korang pula beraya kat mana?

persiapan raya? hurm, buat baju raya 2 pasang je. tahun ini, tahun pertama keluar duit raya. haha. feel lain ye? tadi dah cash out duit raya. siapa nak sila beratur datang rumah. ececeh, nak bagi duit raya la, adik-adik ni dah tak sabar nak duit raya.

haish, sebenarnya banyak cerita tertangguh kan? wish merdeka, sebelum puasa. kononnya nak tulis, tapi tengoklah kalau rajin. sekarang ni agak busy lah, lagipun mood raya kan?

so kepada kawan-kawan yang balik kampung, berhati-hati di jalanraya ye? nanti makan ketupat rendang tu ingat-ingatlah saya yang beraya di bandar ni. haha, touching!

besok tinggal 1 hari je untuk berpuasa. mesti besok akan berhempas pulas di dapur nak siapkan juadah hari raya. macam-macam nak masak, kalau nak tahu apa yang family saya siapkan, tunggu entry raya!

selamat hari raya semua!
maaf zahir dan batin!

Mari2, siapa nak beli camera raya? sila angkat tangan. boleh bergaya dengan camera baru yang murah!



okay, nak buat short entri saja. hari raya kan bakal menjelma tak lama lagi. so korang semua mesti akan cantik-cantik pada pagi hari raya. kalau dah cantik-cantik tu, of course lah mahu ambil gambar kan? tapiiii, camera tak ada. mahal pula nak beli.

so dikesempatan ini, efa nak buat promotion (actually helping my sister yang kerja di canon tu) korang boleh beli camera, dslr, digital or video camera yang murah gila kat canon. psst, kena bagitahu, promotion ini sebenarnya untuk staff canon sahaja tau. so kalau korang nak beli, mesti melalui my sister lah. korang boleh usha katalog yang telah efa sediakan. sila klik untuk tumbesaran yang melampau-lampau.

semua camera ini di import dari Japan tau! memang tak sama lah dengan camera canon yang korang beli kat kedai. kat kedai banyak yang dipasang di malaysia. so, kalau tengah tercari-cari camera tu, memang sesuai dengan promo ini. sales ini setahun sekali je.

kalau korang berminat? boleh email efa di triolicious@gmail.com

okies? :)

eh, lupa nak bagitahu, sales ini 3 hari sahaja. 6 - 8 sept 2010 only!!

Salam Ramadhan, walaupun terlewat, tapi harus juga ditulis dalam blog.


Assalamualaikum

puh...puh...puh... (mood: harap datang idea untuk update story, sambil-sambil dengar lagu raya)

adoi! sangat berhabuk blog saya sekarang. tersangatlah busy kalah menteri. haha. bukan apa, bila tengok blog sendiri tak ada idea nak tulis. padahal banyaklah story mahu cerita. harap tak ada kawan yang lupa sama saya. yelah, siapalah saya kan? hanya mencelah diantara ribuan blogger-blogger yang femes-femes tu. huhu.

oh. sebelum nak update story yang lain, saya dikesempatan ini nak mengucapkan selamat berpuasa lah kepada semua rakan-rakan alam maya. ye, saya sedar agak terlewat kan? tapi tak apalah janji dah ucap kan? sekarang sudah masuk puasa ke 11 ye? cepat betul masa berlalu. dah setengah bulan. next month sudah raya. persiapan raya macam mana ye? saya? hanya tempah baju kurung sahaja kot. tahun ini pun kemungkinan beraya di shah alam sahaja. mungkin lah. sebab parent saya suka buat perancangan last minit. kang tiba-tiba jadi balik kampung lak.

oh, lupa nak bagitahu, tahun ini merupakan tahun pertama menyambut ramadhan di alam pekerjaan. nak tahu apa yang paling tension sekali? adoi, bila balik kerja, jalan JEM gila!! nak balik rumah selalunya 10 minit, boleh jadi 30-40 minit tau! memang menguji kesabaran. balik for sure kaki sangat lenguh menekan cluch! dahlah saya memandu kereta manual. huh. mama hanya gelak saja. siap kata itulah pengalaman 1st rasa macam mana berpuasa sebagai seorang pekerja. dahlah tak boleh balik awal. balik still sama pukul 5. saya lambat 5 minit sahaja, jalan confrim JEM 1 km ye? sebab itu tepat pukul 5 saya dah terus cabut. haha.

oklah, nanti saya update cerita yang tertangguh. selamat bersahur & berpuasa esok hari semua! semoga ramadhan kali ini akan memberi seribu makna dalam hidup kita.

nota kaki: tiap kali bersahur pasti akan tunggu cerita Syurgamu Ramadhan. sangat best. nak tengok pukul 10.30 malam confrim dah tidur. so tengok masa sahur sahaja lah.

selamat datang cinta baruku!

dulu kau pernah menjadi idaman hatiku. memang menawan kalbu lah. tak percaya? sila baca link ini.

tapi sekarang kau telah aku tinggalkan, setelah mengetahui perihal dirimu yang sebenarnya.

maafkan aku, kerna aku tidak mampu lagi untuk bertahan. aku tidak sekuat itu. terpaksa aku melepaskan mu jua.

selamat datang cinta baru ku!





Blackberry Curve 8520

bye bye E66!

oh, tulah, bateri cepat kong! setiap hari charge! tak sampai petang hp terus padam dan tak leh on terus. sangat malang! padahal spec dan hp ini sangat best sebenarnya.

cik berry baru, walaupun surf internat, 2 hari sekali baru charge! i like that!

Semua rezeki itu datangnya dari Allah. Syukur!

aktiviti sangat padat, ditambah pula baru lepas ambil stok baru untuk blogshop. tugasan mengedit pun masih terjalan sejak hari isnin lalu. ambil gambar shawl pun ikut batch by batch. tak sempat. balik office, mandi, solat terus ambil gambar. malam pula selepas makan, kena proses edit gambar. nasib baik tugasan di office tak banyak. just kena proceed payment untuk supplier. berpinar mata sebab kena kira satu per satu berpandukan DO (delivery order) material on site.

short update sebab nak teruskan kerja tertangguh. by end of this month, which is 31 july 2010, siapa-siapa yang ada area shah alam, boleh datang jenguh ke booth Triolicious Enterprise di Dewan MBSA section 7, shah alam selangor. sempena Huiyo Bazaar. macam-macam promosi kitorang akan jalankan. so pada siapa-siapa nak tengok stok-stok terbaru kami, boleh lah singgah dan beli.

singgah tau! banyak juga aktiviti yang akan dijalankan di sana. boleh la kita beramah mesra dan berkenalan dengan lebih rapat lagi.

salam sayang semua!

maklumat lanjut, klik di sini.

Mari dekat, mari dekat. sila buat dengan nada Sheila Rusly ye?

hah, saya nak habaq ni, kalau siapa-siapa mahu cari shawl yang murah dan berpatutan dengan berkualiti, boleh lah jenguk blogshop saya, Triolicious Collection. sekarang tengah update shawl-shawl terbaru yang pasti akan buat kamu rambang mata and akan rembat semuannya. lagi saya suka. kalau nak beli banyak dengan harga borong pun boleh, minima 10 helai. apa lagi, cepat tau, sebelum design kesukaan korang dirembat orang lain.

mari cuci mata sedikit...

Inner 4 tone - RM12 each

Inner 2 tone - RM10 each

Inner Plain - RM9 each

shawl abstrak Gorget - RM8 each

Shawl Pashmina Corak - RM10 each

Shawl English Style - RM8 each

kain pasang japanese cotton - RM45 each free postage, buy 2 above RM85 free postage

shawl pashmina plain - RM12 each

shawl I Am Gorgeous restock - RM10 each

shawl lycra yang tengah in giler - RM15 each. ada 2 design bulat-bulat and garis.

nak tengok koleksi lain?

klik disini

atau

http://triolicious.blogspot.com