syoknya raya

alhamdulilah, cik epa sekeluarga dah selamat sampi ke shah alam. penat pun tak hilang lagi, terus update blog dan pic kat fb. picture dibawah hanya sebahagian saja ye? raya kali ni meriah juga la macam raya tahun lepas, tapi disebabkan makcikku yang sebaya dengan cik epa baru raya ke2 pulang ke kampung, tak dapat la nak gosip lebih2. tahun ini seperti tahun lepas famili cik epa pulang ke kedah dengan 2 kereta. kami bertolak pun petang raya dan sampai kat kampung pun dah pukul 11. highway sangat2 jem serta rainny day plak sepanjang selangor nak ke perak tu. masa berbuka kami singgah di taiping then teruskan perjalanan.

sehari before raya....

masa ni turn cik epa drive dari taiping ke kedah. peh, sakit pinggang wo drive lame2. mase blk s.alam adik plak drive. malas nak take turn. hahahaha


First day raya....

biasa la, pagi2 raya famili akan sembahyang raya di masjid arau berhadapan istana arau, perlis. tak jauh pon dari kg. sebab utama masjid ini menjadi pilihan sebab lepas sembahyang famili cik epa akan pergi open house raya perlis kat sini. then baru gerak ke rumah sedara mara.

tula driver kami, kami semua berada di kereta ke 2


cik epa 1st raya kaler oren k. 1st time raya pakai kaler ni. selalu bantai tanah kaler putih jek.


second day raya....

famili cik epa and pakcik2 makcik2 semua pergi konvo 3 biji kete ke rumah mak lang di sungai petani. yang sadisnya, cik epa tumpang kete pakcik boleh pulak rosak kat tepi highway tuh. last2 terpakse la menyempit kt 2 biji kete lagi untuk ke SP.

saat2 terakhir sebelum kereta terkandas kat tepi highway kat gurun...

ni la rumah mak lang. kat sini cik epa sempat berniaga lagi. hahahaha. owh, raya ke 2 bergaya dengan tudung CT ye? dapatkan dari kami, TrioLicious

third day raya...

so, hari ke 3 aka hari ni kami sefamili pulang ke shah alam. tak lepak lama2 pun kat kg. janji dapat la tahu gosip2 terbaru kat kg tuh. hehehe

mari bergambar sebelum pulang...

nota kaki: selamat hari raya semua!! besok masih bercuti lagi, tak tahu famili mahu beraya kat mana pulang area KL and s.alam niii...

2 comments:

  1. yup, mmg seronok kan cik aqilah..
    cm ne raye anda? seronok jugak?

    ReplyDelete