cik epa dan kenangan-episod last

oklah, mula2 cik epa nak ucap sorry la banyak2 sebab lambat buat sambung cik epa dan kenangan (ada ke orang tunggu cerita cik epa ni?? hehehe) ni pulak kenangan masa form5. masa time tu lagi galak la cik epa join xtvt. yelah tahun senior kan? nak la try before abis belajar. event yang sama untuk silat tu, pertandingan silat seni sekolah peringkat negeri pahang, still ada. kali ni buat dekat raub, pahang. kitorg menumpang kat hostel sekolah menengah tunku kudin. yang paling cik epa ingat yang mana kitorg naik bus sekolah yang tak ada aircon tu (bus tu pernah hantar kitorg balik KL). peh, time tu pulak pakcik bus duk pasang lagu dikir barat. lagi tak leh handle. tapi dalam duk dengar lagu dikir barat tu, 1 yang cik epa suke. lagu anak tupai, halim yazid. lagu tu stil ingat sampai sekarang. masa otw nak pergi bus tu pulak rosak. kene la tunggu repair kat area temerloh. sampai raub agak lambat time tu, malam. kontijen laen semua dah lapor diri, kitorg paling last.

untuk tournement kali ni, cik epa join tempur tangan kosong. yang ni kitorg kene lawan dengan partner. ala2 bertarung betul2 la, tapi semuanya dah ditetapkan. kali ni punye best sikit sebab siap berangkat2 partner. tapi yang paling cik epa tak boleh lupe, cik epa injured tangan kanan sebab kene buat tangan terlipat kebelakang. masa nak pusing ke depan, tergeliat. sebab itu, tangan cik epa sebelah kanan ni tak berapa kuat. dan urat memang terbelit. tangan kanan ni kalau angkat barang yang tak bape berat, kompom akan rasa lenguh dan sakit. time tu pulak lupe nak urut, sampai sekarang urat tuh masuk angin. abah cik epa dah marah2. hehehe. sekarang pun kadang2 lupe nak urut.

tournement kitorg ni sebenarnya akan dijoin dengan bdk form 5. tapi sebab event tu dekat2 dengan spm. kene la recruit bdk2 form 4. tapi macam mana ntah, hanya cik epa dan partner je form 5 yang lepas pegi. ramai juga la budak terasa hati. yang sedihnya kitorg tak menang pun. masa mule2 nak umum pemenang, dorg umum nama kitorg (ingat tak menang sebab banyak lupe step) punyelah seronok sambil tak percaya. rupe2nya bukan. cehh, sabar jela. sebab silat ni lah jumpa seseorg. mula2 jadi adik angkat lama2 terangkat. dan sebab event ni cik epa dan si dia bergadoh sebab jeles dengan bdk tempur lelaki. apelah, hehehe. oklah, layan gambar.




tangkap gambar lepas tournement. kali ni sekolah sponsorkan baju untuk kitorg. kaler oren??!! apelah...




gambar depan tempat penginapan kitorg. hahaha, kelakar la tengok gambar sendiri. ganas la konon...


inilah partner tempur cik epa.

ni pulak event2 lain yang cik epa join. marilah cari cik epa. hehehehe


masa buat demo untuk budak2 form 4 kot.


yang ni masa silat join ala2 xplorace untuk unit beruniform. ingat kitorg ni pandai silat ke? masak pun pandai taw. ni masak tanpa alatan. kene masak nasi, telur, buat roti lagi. boleh la tahan...


ni pic lepas demo silat. dengan budak2 form 4 sekali. cari la cik epa...

masa form 5 jugak cik epa ada join pertandingan koir peringkat negeri pahang. event tu buat kat kuantan. kitorg punye sekolah terpaksa hantar wakil sebab sekolah lain xmo hantar. itupun memang last minit punye preparation. sekolah kitorg tak menang pun. xpela, janji dapat pengalaman join koir. siap nak join koir tu skip praktis silat. ingat lagi masa tu praktis koir dalam dewan sekali budak2 silat join praktis kat situ gak. hahaha, cik epa segan2 alam dah. sebab dorg tak taw pun cik epa join. jumpa ustaz silat sempat lagik sembang2. dia pun gelak2 tengok kitorg praktis. hahahaha. hah, nak bagitaw rahsia. join silat sebenarnya sebab ustaz yang ajar tuh kuit gile. kecik2 putih. semangat sikit praktis. but lame2 mmg minat la....

lepas jek abis diploma, ingatkan nak sambung silat balik. but usha2 kat KLIUC tu just ada silat cekak hanafi. xmo la...sebab stil minat gayung lagi. lame2 lupa psl silat. masuk je unisel dorang ada gayung malaysia. ingat nak join tapi sebab dah lame tinggal, lupakan niat jek. yelah, lame xbuat kuda2...hehehehe. baru2 ni deal dengan budak silat untuk event environment day kitorg, dorang cam yang cik epa budak silat. siap ajak join lagi. hehehe, xdapat la. nak abis belajar dah. maknenya..xjoin la silat ni. rindu la saat2 belajar silat. sebab ni la cara untuk cik epa release tensen taw.

4 comments:

  1. Wah...Silat Gayung Neh..
    ;p
    Bengkong(Org k.l pangel bengkong gak kew???) kaler pa cik epa???
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. bengkong la gak...tapi kite time tuh org pahang...senyum sokmo..hahaha...segan la nk ckp....dah cite kt n3 sebelum ni....cepat la teka...

    ReplyDelete
  3. oowwhh...
    Bengkong itam jew x naik2..
    cam rugi jew.....

    (",)

    lama x nampak?? mana ilang neh?

    ReplyDelete
  4. hehehe..tula..dulu myesal lak xikut g buat kenaikan bengkong..buat kt luar sekolah lgk...tepi pantai lak tu...mmg time tuh dh praktis nk g..last2 mak xbg....

    hehehe...ad je...just busy ngn xtvt sendiri...mgu dpn dh msk sem baru dh...byk bende nak setelll

    ReplyDelete