my baby dah 1 tahun..yepieee!!

hah?? betul ke cik epa ada baby ni. xdgr pon cite kawen tup2 dah ada baby. korang jangan pk lain pulak. wakakaka, baby cik epa ialah CIK MERAH la. apa lagi...pada hari ini 5/7 genap la 1thun cik merah. tak sangka dah 1 tahun baby cik epa ni. huh, dalam masa 1 tahun ni macam2 dah jadi kat baby cik epa ni. tapi mostly semua kne mesti xcident. haih, merah dah ong tapi sik keje la ada minor xcident. cian kan?? argh, xpercaya itu semua. dah takdir.

tapi cik epa stil igt la masa mule2 dapat cik merah, punye la xcited time tuh, g amik jek cik merah terus g abah cik epa bawa cik epa g pejabat pos untuk amik claim roadtax (korang mesti igt kan pasal claim kalo renew roadtax tuh) lepas g amik, cik epa and abah terus melakukan transformasi kat cik merah. sila lihat la pic dibawah ni.

pic ats belah kiri, mase tuh cik merah tukar tayar baru. pakai tayr Michelin tire. 2pic kt bwh tuh mase transformasi pasang tinted. sebelah tuh bile semua dh setel!!

ok, meh cik epa cite skit xcident membabitkan cik merah ni dalam masa 1thun ni.

-baru hari ke 5 cik merah kat rumah, cik epa dah g langgar batu depan rumah. abis calar skriting depan dia. bukan calar skit, tapi kua skit cat dia. hitam jek. cuak xhingat la time tuh, takut kne marah ngan parent. tapi parent wat xtaw jek. wakakaka

-1 minggu sebelum raya tahun lepas, mama cik epa kemungkinan letih kot time tuh, pegi hentam pintu kereta mane ntah. xcident betul2 area dpn uma jek. abis kemek skirting depan tuh. teruk jugakla. sedey la gak. tapi naseb baek mama cik epa xde pe2. cik epa xde time tuh. (yela, cik merah ni sebenarnya mama cik epa pakai dulu sampai la sekarang sebab cik epa xde wit nak byr bulan2. hehehe. nnt dh keje baru amik balik). kne la g wat report pastu org tuh claim insurance cik epa. baru ni renew insurance parent dah pesan jangan bagi xcident lagik cik merah tuh sebab pihak insurance xmo renew kalo ada xcident membabitkan owner umo 25tahun ke bwh (so cik epa termasuk la, sebab tiap2 mgu duk bwk g unisel). BAEK MAMA N ABAH!! hehe korang bayangkan la time tuh xcident 1mgu b4 raya, compom la perodua servis cuti lame, last2 kete xcident tuh abah ikt skit kat tang xcident tuh, bawak balik kg kt kedah (kitorg konvoi 2 biji kete time tuh, savvy and myvi), so for sure balik kg sedara mara duk tanya awat ngn kete tuh. hehehe lepas balik raya tuh baru anto workshop.

ni la rupenye xcident tuh

- huh, cite ni sadis skit, cik epa siap nangis teruk gle time tuh. lepas 1mgu kot kua workshop. cik epa g hentam belakang cik merah dekat kete proton abah cik epa. abs kemek pintu proton tuh(sampai la ni pon xrepair lagi pintu tuh). tapi cik merah just calar hitam jek kt skirting belakang dia(sampai sekarang stil ada lagi, duk memikir cm ne nak ilangkan). bukan pe, time tuh cik epa baru lepas makan ubat seleseme. mamai toksah cite la. tertdo then trus bgn g amik adik kt tasek s.alam. baek punye nak kua rumah dr parking, terus hentam proton yg duk parking baek jek kt depan uma. parent time tuh perasan bunyi semcm tapi balik rumah baru dorg tny. cik epa time drive tuh cuak n terus pk nk bg alasan pe. balik tuh, mama terus tny skit, cik epa dh berair. mama gelak jek, dia siap kate xjadi nak marah pasai tgk cik epa nangis teruk. hehehe yela, punye xcited cik merah dh lawo, tetibe buruk balik. huh, fobia beb nak bawak kete lepas kejadian tuh, sebulan xusik. sampai sekarang cik epa agak fobia kalo bab2 reverse kete.

-kejadian berikut ni cik epa xsure la bila, tapi mama cakap time tuh nk masuk parking kt opis mama, tersalah budget kene tembok depan parking tuh. mama reverse skit, terus calar itam kt tempat same cik epa langgar batu depan uma dulu. yela, myvi se punye skirting tuh agak rendh gak la, so kalo salah budget memang mudah kne taw.

so, itula last cik merah terluka. sampai sekarang stil ada lagik. lepas ni taubat xmo dh melukakan cik merah lagik. doa2 kan la selamat jek ye kawan2. harap lepas ni xdela kejadian yang xelok berlaku. lagipon cik epa punye lesen maseh P (huh, pro ok??). arghh, tinggal lagik 2 bulan P nak abs!! xsbr nye. raye ke 5 lesen full ku!! yahoooo...

p/s: cik merah maseh lagik mama cik epa pakai. cik epa pon xsure sem last ni nk bwk ke x ke unisel. hehehe, sebab mls nk drive. besh lagik jd co-pilot....

4 comments:

  1. wah.. santek cik merah... herm.. adatlah.. baru2 bwk dulu mmg byk menjahanamkan. cik myra pon same. habis beratus2.. cik epa pakai auto ke manual??

    ReplyDelete
  2. hehehe, tu la pasl...kete bawu sure mst xcident punye la...sadis btl...cik epa pakai manual jek....kat uma semua kete manual..xde pon auto...

    ReplyDelete
  3. kena bwk slalu la cik epa..baru kite pandai budget xlanggar ape2..baru kite biasa ngn kete kite..

    ReplyDelete
  4. tula..myb kot sebab xbese bwk...luas sgt..kdg2 xbudget gk...skng ni tgh membiasakan bwk...tapi cik epa ni mls nk bwk kete...penat...dl..kalo xkne pakse nk mak sure xamk lesen smpi skng..huhuhu..besh kalo org laen bwk..huhu

    ReplyDelete