kenapa saya seram sejuk

salam sejahtera semua. ape kabar? sehat x?? alhamdulillah. moga2 semua sehat sejahtera la hendaknya. almaklum lah sekarang ni h1n1 dah tahap pendemik. kat malaysia dah total 1000 org kene. uitm kat s.alam ni dah pun ditutup. rumah cik epa pulak kebetulan memang dekat dengan uitm. langkah berjaga2 sangat la diperlukan.

owh, ucapan takziah serta Al-fatihah kepada arwah yasmin ahmad seorang pengarah yang cik epa sangat2 kagumi (semua filem beliau cik epa suke dan tidak jemu untuk ditonton berulang kali). semoga roh arwah tenang dan ditempatkan disamping orang2 yang beriman. amin!

kondisi cik epa pulak sekarang seram sejuk. tadi baru lepas telan ubat demam. sebenarnya dari semalam. tadi siang tak pulak rasa demam. malam kene balik. adakah berjangkit dengan Dia. alamak, ubat-ubatan sangat diperlukan pada masa sekarang. i hate ubat. lagi2 masa kedatangan bendera jepong ni. sebab ia akan mengganggu kelancaran traffic bendera jepong nanti. xsuke xsuke!

hujung minggu cik epa hanya berada disekitar shah alam saja. hari sabtu parent dan adik2 yang kecik2 tu ajak pulang ke selama, perak kononnya nak mandi sungai, makan durian dan sebagainya. cik epa x ikut sebab xbest mandi sungai dalam 'keadaan sebegitu'. niat dibatalkan. tup tup, lepas masak macaroni(oh, maaf ye robin, tak dapat bg anda rasa, dtg shah alam xbgtaw, kalau x sure leh kasi skit, banyak lebih wooo) keluar bersama dia pergi lepak kat tasik dan karok (owh, cik epa sangat rindu kat karok, xpuas la, kene pegi lagi). kondisi dia --->demam, jangkit --->cik epa.

hari ahad ni pulak parent pulang ke penang untuk menjenguk arwah mak long sebelah ayah yang baru meninggal dunia semalam. Al-fatihah. semoga arwah mak long juga tempatkan disisi orang2 yang beriman. (cik epa xberapa kenal dengan keluarga arwah mak long and pak long sebelah ayah sebab arwah pak long dah lame meninggal masa cik epa kecik. sepupu2 sane pun tak kenal langsung). cik epa duduk dirumah saja dengan adik2. lepas masak, cik epa keluar bertemu kembali. lepak tasik lagi cume tak de xtvt karok, just pusing2 membeli cd game dan big apple(cik epa bantai 3 ketul ok!!). kemudian balik rumah. lepak depan tv tengok 3R, mandi, tengok berita, bace paper, tengok konsert, main game kat facebook (game Guitar Geek-best wooo, try la), sembang ym dengan incik robin tentang contest beliau (cik epa mau menang hadiah itu), update blog dan nak tido la kejap lagi. penat la hari ni.

oklah....

selamat malam semua

p/s: incik robin punye contest memang timing baik punye. tengah cuti sem syok r join contest. nak isi masa lapang la kan.

No comments:

Post a Comment