a lovely award from miss aRien de GreaT



wah, kali ni cik epa dapat award lagi. mereka suka bagi award kat cik epa. terima kasih banyak2 sudi ingat dan beri award pada cik epa. nanti tunggu turn cik epa pulak bagi award kat para follower yang budiman sekalian. award kali ni datangnya dari [cik arin a.k.a aRien de GreaT] (sila klik untuk ke blog beliau) thanks dear giving me such a lovely award. siap ada bunga rose lagi.
so sweet...

baru la vogue ngee~

selamat pagi semua!! owh, sudah hari JUMAAT. cepat betul masa berlalu kan? seminggu rasanya macam 2 hari jek. tinggal la lagi 1 minggu untuk cik epa berfoye2 di rumah sebelum masuk sem akhir. insyallah sem akhir cik epa duduk bersama adik2ku masa 2 sem sebelum ni. wah, rindu banget kat semua adk2 ku tuh. mesti banyak story pasal dorg tu. story2 kene la tunggu sem itu nanti. sekarang nak cerita lagu yang cik epa sangat2 la obses sekarang. lagu kat blog ni la, Taking back my love by Enrique Iglesias feat Ciara. lagu sangat best, tapi bukan nak cerita lagu, tapi nak cerita heels yang Ciara pakai dalam klip video tu cik epa minat sangat2!! mane nak cari? ada kawana2 dalam blog ni yang cam tak heels tu?? tapi rasa macam Charles & Keith punye brand. if i not mistaken la. someone know??



sebenarnya cik epa ada azam tahun baru nak pakai belajar pakai balik high heels. dulu masa diploma memang dah pakai masa pergi kelas, tapi naik degree ni dah lame tak pakai disebabkan topografi unisel agak berbukit bukau (ni tipu) serta berbatu2 (yang ni betul) yang memungkinkan cik epa agak terpaksa kawal atau mungkin akan jatuh tergolek di depan pelajar2 unisel lain akibat tak dapat mengawal hala tuju batuan tersebut (ape la cik epa merepek ni). disebabkan cik epa dah nak keje (wah, keje taw, xleh handle, cant wait!!) kene la praktis balik untuk berjalan dengan lancar bersama heel. yes, upcoming, raye ni nak pakai heel. dah jumpa yang berkenanan kat hati. tunggu loan masuk rembat sepasang. (Dia- sila teman saya untuk bershopping) kaler merah lagi u, cik epa sekarang gile warna merah (warna kegemaran mase sekolah rendah dulu) Rasanya last beli heel sebelum masuk unisel, hah, yelah 3 years ago!! macam tak percaya, cik epa yang vogue the vast dah lame tak pakai heel. sekarang terlalu bahagia dengan memakai sandal saja. tak boleh jadi, harus berubah!!

adei~ tetibe rasa macam kene sekeh dengan mama sebab mama jek taw perangai anak die ni memang suke bergaya (bila time rajin jek, kalau malas cik epa bantai t-shirt and jeans jek), nak bermake up & bergaya2 vogue bagai la pegi opis a.k.a site. Site!!! dulu siap cakap kat mama nanti kat site panas la, nak pakai payung n kipas. terus kene sound setepek, baek tukar kos tak payah amik civil (isk mane buleh, serasi dengan jiwa dah). huhu mama siap cakap along nanti interview tok sah la pakai eyeliner mende2 tu la, make up sikit2 sudah! make up sikit bagi pandangan mamaku adalah pakai bedak and lipstick je. isk2 tapi cik epa memang kene make up (tak de la tebal mana pun, biase jek but selalu kene sound dengan adik2 along make up over. hei~ dorng tak paham!! cewah :p). siap incik thesis supervisor pun pasan cik epa suke make up, penat datang bilik dia dengan berpanas2, die sound, make up cair ke? buleh plak cik epa jawab, hah, yela, panas sgt, hehe(selamber nak mati aku ni). oklah, awal cik epa bangun, banyak mende merepek ni. hehehe daaaaa

nota kaki: rajin bebenor tukar2 warna font ni kan??

bila cik epa jadi sengal :p

mood: haiyaaa, mate tak boleh lelap. mesti sebab petang tadi lame tido. layan gambar la, ingat nak buka cerita dulu2 kala. mesti korang tak caya dengan cerita dahulu kala ni, tapi kene scan gambar sebagai bukti but malas!! sebab dah pagi. besok lah kalau2 ada mood.


kalau korang nak taw, kucing atas ni namanya reese sebab lahir time tu US tengah sibuk2 pilihanraya presiden 2009. Obama ada taw, tapi tak sempat nak besar sebab angah dah langgar dia dulu. so, yang menang reese ajelah, padahal obama yang menang sebenarnya(hahaha, mengarut). bty, nak cerita pasal reese ni, umpama anak bongsu mama la, cik epa pernah kene marah 2 kali dengan mama sebab ingat dia ni larik a.k.a kene amik dengan orang. hilang untuk 1 hari sebab time tu cik epa marah reese yang suke koyakkan ketas (obses dengan ketas, gile kot, hahaha). ketas thesis pula tu, terpakse cik epa buat muke seposen dpn incik supervisor cakap ketas sy kucing sy koyakkan. isk2. sekarang cik epa suka buli die, tadi die kene marah dengan mama pasal semalam gatal xbalik rumah. jalan2 dengan jantan mana ntah. (die betina ok?) :p



mesti la pic cik epa ad jugak. latest pic from me, mase otw g amik mama balik opis. bersiap bagai ni, sebab nak ikut mama g bayar bil hp kat sacc mall. mana taw jumpa opis mate mama yang single and encem2. wakakaka, gatal jap. opis mama cik epa ramai staff mude2 tapi yang best nye, dorg tuh hampir sebaya cik epa (mude or tue dari cik epa) semua panggil mama kak zah. wah, mamaku mude la!! padahal depa xtaw yang kak zah ada anak yang dah boleh kawen. hahahaha, kawenn...ngeee~

oklah, nak tido. penat bebel a.k.a taip! nite semua...muah!!

nota kaki: sekarang xmo pakai p/s, mcm xcool plak.
kenapa perlu kejar bende yang tak pasti? semua pasti ada jawapan masing2. kalau yakin bende yang tak pasti, akan pasti suatu hari nanti, tak salah untuk mencuba sebab kita tak akan rugi serta tak akan menyesal sebab kita dah yakin yang kita telah cuba sedaya upaya. jangan mengalah sebelum mencuba.
biar masa yang tentukan segalanya. doa2kan lah

special award form incik Syahthebest



award kali ni pulak datangnya dari [incik Syahthebest] (sila klik untuk ke blog beliau). wah, comel and unik award die, macam tuannya yang cute itu, huhu. terima kasih banyak2. beliau bagi award ni kat follower dia, baik kan? korang nak ke? mintak la kat dia sendiri. hehehehe tapi sebelum tu, dia ada suruh jawab soalan pasal blog dia, mari tengok apa cik epa merepek...

1. kenapa suka jadi followers blog ni?
sebab blog kamu unik, banyak story2 menarik, leh tahu life student2 yang lain.....

2. adakah anda rasa owner blog ni best??
wah, mesti lah best. sebab baik sangat bagi award ni kat cik epa. up sikitttt :p


award kali ini datangnya dari incik intel_Inside (sila klik untuk ke blog beliau). terima kasih la sebab sudi bagi award blog ni kat cik epa. best ke blog cik epa ni?? terima kasih jugak pada visitor yang selalu baca n3 kat blog cik epa. oklah daaaa

contest photo paling cun!!

saya, cik epa dengan ini mengumumkan bahawa (cewah, macam bagi pengumuman raya la pulak) cik epa join another contest iaitu "contest photo paling cun". cewah!! cun ke ko?? hehehe, lantaklah, saja jek nak join, suka suki saja, tapi kalau menang syukur alhamdulilah. hehehe.


ini lah dia picture yang cik epa hantar. pic ni diambil masa 1 famili nak shopping raya untuk tahun ni. boleh menang ke?? hehehe :p

ape??!! korang pun nak join. senang jek, just hantarkan pic yang korang nak untuk join contest ni. pic tu akan dilukis oleh tuan punye contest sebagai hadiah sapa yang menang (cantek woo akak tu lukis). kalau korang nak taw selanjutnya. just klik kat banner di bawah ok?? marilah join beramai2....

'Create

kenapa saya suka kereta saya [contest robinhood]


my dream car-nissan fairlady 350z-kereta saya (warna oren pun cantik kan??)

kenapa saya suka kereta saya. kenapa ye?? ada orang cakap kereta saya smart. ada orang cakap kereta saya laju. ada orang cakap kereta saya boleh lawan race dengan lancer. ada orang cakap kereta saya boleh langgar lampu isyarat lepas tu mesti boleh lari dari dikejar dengan mitshubishi lancer polis diraja malaysia yang terbaru tu. kenapa saya sebutkan kereta idaman saya kereta saya? sebab sebagai kata-kata perangsang lah, moga-moga tercapai impian nak pakai kereta ini. nanti saya bagi tumpang ye incik robin!! tapi bagi saya, sebab utama saya suka kereta saya adalah sebab ia kereta saya la. tak kan lah saya tak suka kereta sendiri lepas tu suka kereta orang lain pula kan? walau banyak mana pun saya suka dengan kereta saya, secara realitinya, kereta saya itu hanya dalam angan-angan sahaja. sebab saya mana mampu lagi untuk membelinya. tapi ia tak mematahkan semangat saya untuk mendapatkan kereta saya itu. mungkin saya boleh cuba cara lain untuk mendapatkannya. ya! join contest yang memaparkan hadiah sebiji kereta saya itu. kalau contest incik robinhood bagi kereta saya sebagai hadiah utama, mesti lagi bersemangat saya cerita kenapa saya suka kereta saya kan? hehe jangan marah ye incik robinhood. hah, ataupun dapatkan sahaja lampu aladdin untuk tukarkan cik merah menjadi kereta saya. tapi nanti mesti cik merah kecik hati. tolong jangan bagitaw cik merah saya. oh tidak!! hehe, terlalu drama queen la saya ni. sebenarnya dulu kereta idaman saya cik merah lah. ye, saya memang suka sangat2 dengan myvi. disebabkan dah tercapai impian tu, kenelah tukar kereta idaman baru iaitu kereta saya aka nissan fairlady. mesti cool gile kalau dapat kan? agak-agaknya kalau tambah sayap kat kereta saya tu boleh terbang tak?? tapi kang tak jadi pula kereta idaman, jadi kapal terbang idaman lak, hehehe. hurm, berbalik kepada soalan, kenapa saya suka kereta saya??!! alamak, susah nak bagi sebab lah tapi yang paling penting adalah ianya BEST!! mari kita berlumba...

*picture from yahoo image

kenapa saya seram sejuk

salam sejahtera semua. ape kabar? sehat x?? alhamdulillah. moga2 semua sehat sejahtera la hendaknya. almaklum lah sekarang ni h1n1 dah tahap pendemik. kat malaysia dah total 1000 org kene. uitm kat s.alam ni dah pun ditutup. rumah cik epa pulak kebetulan memang dekat dengan uitm. langkah berjaga2 sangat la diperlukan.

owh, ucapan takziah serta Al-fatihah kepada arwah yasmin ahmad seorang pengarah yang cik epa sangat2 kagumi (semua filem beliau cik epa suke dan tidak jemu untuk ditonton berulang kali). semoga roh arwah tenang dan ditempatkan disamping orang2 yang beriman. amin!

kondisi cik epa pulak sekarang seram sejuk. tadi baru lepas telan ubat demam. sebenarnya dari semalam. tadi siang tak pulak rasa demam. malam kene balik. adakah berjangkit dengan Dia. alamak, ubat-ubatan sangat diperlukan pada masa sekarang. i hate ubat. lagi2 masa kedatangan bendera jepong ni. sebab ia akan mengganggu kelancaran traffic bendera jepong nanti. xsuke xsuke!

hujung minggu cik epa hanya berada disekitar shah alam saja. hari sabtu parent dan adik2 yang kecik2 tu ajak pulang ke selama, perak kononnya nak mandi sungai, makan durian dan sebagainya. cik epa x ikut sebab xbest mandi sungai dalam 'keadaan sebegitu'. niat dibatalkan. tup tup, lepas masak macaroni(oh, maaf ye robin, tak dapat bg anda rasa, dtg shah alam xbgtaw, kalau x sure leh kasi skit, banyak lebih wooo) keluar bersama dia pergi lepak kat tasik dan karok (owh, cik epa sangat rindu kat karok, xpuas la, kene pegi lagi). kondisi dia --->demam, jangkit --->cik epa.

hari ahad ni pulak parent pulang ke penang untuk menjenguk arwah mak long sebelah ayah yang baru meninggal dunia semalam. Al-fatihah. semoga arwah mak long juga tempatkan disisi orang2 yang beriman. (cik epa xberapa kenal dengan keluarga arwah mak long and pak long sebelah ayah sebab arwah pak long dah lame meninggal masa cik epa kecik. sepupu2 sane pun tak kenal langsung). cik epa duduk dirumah saja dengan adik2. lepas masak, cik epa keluar bertemu kembali. lepak tasik lagi cume tak de xtvt karok, just pusing2 membeli cd game dan big apple(cik epa bantai 3 ketul ok!!). kemudian balik rumah. lepak depan tv tengok 3R, mandi, tengok berita, bace paper, tengok konsert, main game kat facebook (game Guitar Geek-best wooo, try la), sembang ym dengan incik robin tentang contest beliau (cik epa mau menang hadiah itu), update blog dan nak tido la kejap lagi. penat la hari ni.

oklah....

selamat malam semua

p/s: incik robin punye contest memang timing baik punye. tengah cuti sem syok r join contest. nak isi masa lapang la kan.

kenapa saya suke rumah saye

haishhh...(tajuk sgt2 tidak sesuai dengan isi n3. dont try this at home!! :p)

boring la pulak malam ni

mane la Dia pergi??

bz kot, tepon tak angkat(cik epa pun hanya call 1 kali je, malas nak redail)

sape2 yang boring jugak, sila tinggalkan no phone anda disini supaya cik epa senang nak contct untuk bersembang, hahahaha(tipu jek)

actually my mood swing la. masalah perempuan. PMS!!


international bloggers community



1. Link the person who tagged you.

2. Copy the image above, the rules and the questionnaire in this post.

3. Post this in one or all of your blogs.

4. Answer the four questions following these Rules.

5. Recruit at least seven (7) friends on your Blog Roll by sharing this with them.

6. Come back to BLoGGiSTa iNFo CoRNeR (PLEASE DO NOT CHANGE THIS LINK) at http://bloggistame.blogspot.com and leave the URL of your

Post in order for you/your Blog to be added to the Master List

7.Have Fun!


Questions & Your Answers:

1. The person who tagged you : cik ct safa
2. His/her site's title and url: http://missctsafa.blogspot.com

3. Date when you were tagged : July 24, 2009
4. Persons you tagged 7 person :

tagged semua kawan2 dan follower la, sudi2 la amik ye

civil work project presentation

Mood: agak kepenatan yang teramat sangat namun masih mempunyai saki baki tenaga untuk siapkan n3 ni.

salam sejahtera. sari berita penting. cewah!! alhamdulillah, selesai jugak presentation CWP tadi. macam mane?? ok ke?? mestilah kene 'bantai teruk' dengan lec. hahaha, tapi masih dapat membalas 'fire2' lec tu dengan jayanya. well mempunyai ahli kumpulan yg sgt pandai berkata2.

bty, presentation tadi sebenarnya memakan masa yang agak panjang. kitorg ada 4 grup dan grup cik epa no 2 present. haishh, cuak sehhh sampai terkene bendera jepong skang. haiya, skang mengalami tahap kepenatan dan sakit pinggang yg sgt2 kritikal (hahaha, xdela). bateri tinggal 1 bar jek ni. tadi present started at 10 am until 2 pm!!! 3 jam??!! dasyat betul! grup cik epa kene hampir 1 jam. berdas2 tembakan dikenekan terhadap setiap grup. sampai dalam pale otak kate, lec ni xlapo ke?? lame sgt!! cik epa sempat g lepak2 minum lagik. org present dlm LT, cik epa g lepak minum ngn cik bear kat cafe (huhu, sukenye!!)


ni la grup cik epa. owh, lelaki sebelah hujung kanan bukan ahli ye?? org present kat depan kami snap pic kat belakang, siap gosip2 lagi...


ni grup 3 present. selepas kami. muke masing2 tensen kene tembak, huhu

ah, tinggalkan aje kisah CWP dan berdoa moga2 dapat keputusan yang cemerlang. dapat naikkan pointer sem ni. sekarang cik epa nak kesahkan masuk sem TERAKHIR di unisel!! teruja nya!!

kemudian, cik epa bersama yang girlfriendku berdua tuh(cik bear n cik awe) mau lepak2 makan kat s.alam. sanggup tu tahan lapar. pe lagik cik awe pong follow cik epa sampai la ke s.alam. then cik epa g anta kete kemudian switch to kete cik awe untuk memulakan sesi GOSSIPPING kami la sebelum sampai ke tempat di tuju.

kami lepak makan kat Pak li sec 7 s.alam. lepas tuh hang out kat SACC mall sambil memakai baju kurung (rasa macam baru balik opis gitu). pe lagi snap pic dengan muke masing2 sgt keletihan. kul 6.30 masing2 pulang ke pangkal jalan, hehe, rumah sendiri la.

AMARAN!! SILA ABAIKAN MUKE KAMI YG AGAK BERMINYAK SERTA KEPENATAN!!

dalam kete cik awe dan muke masing puas setelah berjaya melantak. cik epa n cik bear lagi puas sebab cik awe banje kitorg makan kat Pak li tu. tanx babe!!


pic ni terpakse di edit akibat muke masing2 sgt kepenatan. hehe. sem depan kitorg senior taw, pasti akan havoc kan fakulti FIK tu

Nandos SACC crew

wah, n3 kali ni banyak cik epa cerita pasal kisah2 dulu la. oklah n3 sebelum ni cik epa ada cakap pernah keje kat nandos sacc mall kan?? tahun 2006. huwaaaa, serius banget!! sayer rindu pada mereka semua!! semua dah pecah buat haluan masing2. rakan2 kat sne semuanya memang 1 kepala, sempoi sngat2. rindu r kat dorg. sekarang ni ramai yang dah lost contct. kne wat gath ni. walaupun cik epa keje kat sane just 6 bulan je, tapi rasanya macam dah lame kenal. macam2 pengalaman yang best kat sane. masa zaman kitorg la nandos sacc selalu menang jualan untuk promotion meal! disebabkan itu, kitorg selalu buat event kat lua. dulu 1st time dorg buat g genting tapi cik epa xikut sebab baru sangat masuk. then pergi sunway lagoon dan last pegi BBQ kat sungai congkak. sekarang ni kalau lalu depan nandos sacc sure mesti ingat kenangan manis tu. tapi semua dah tukar baru. xkenal sgt dorg. bos pun dah tukar. huhu, bos cik epa tuh memang sempoi. cina tapi mule2 ingat dia melayu sebab cakap bismillah kot. gile r dia. tapi die tuh sempoi jek. sekarng ni xtaw la die manager kat mane ntah. dulu bos cik epa penah amanahkan utk design kedai sempena valentine day tahun 2006. hah, kalau siapa2 yang pernah dtg masa V-day tu mesti penah tgk hiasan terutama kat ruang bulat VIP tu. and also cik epa penah dapat best employee utk bulan 1 2006, lepas 1 bulan keje sebab rajin sgt lap daun time tu. hehee


ni masa pergi sunway lagoon, best woo, tapi kitorg 3 org jek pompuan. 2 staff 1 org asst manager. dua2 lost contct. mane ntah dorg tuh pergi. windu nak hang out sme2!!



ni masa pergi sungai congkak, siap buat BBQ, cik epa pulak masa mee hoon goreng. layan..



ni la cik epa bersama asst manager, kak siti and mr rizal!! kak ct rasanye dah keje kat melaka, last jumpa masa tgh buat drive lesson kat metro driving. yang c rizal tuh xjumpa sampai sudah. dulu macam pasan dia, kat dlm kete depan kedai gambar takut nak tegur sebab ada awek sebelah. hehe.

p/s:kalau korang nak taw manager cik epa siap kenen kan cik epa dengan rizal ni. beriye2 betul dia. cakap sesuai la mende la, last2 xjadi. sebab we all just friend. wakakaka

jangan mencari terlalu sempurna (Dr. Fadilah Kamsah)

Jika kamu memancing ikan....

Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....

Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang....

Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....

Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....

Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....

Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....

akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...

yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya..

Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan......

yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...

Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain

Kamu juga yang akan MENYESAL....

Wallahu 'alam.

p/s: hargailah dan sayangilah semua insan yang sentiasa berada di sisi kita, kelak nanti kita akan kehilangan dia disebabkan kelalaian kita. jangan nanti timbul kesesalan di hati kita.

presentation CWP

hari ni 23/07/2009 cik epa akan berada di unisel sebab ada presentation CWP.

wish me luck ok??

presentation bermula pukul 9 pagi. dan dikehendaki berkumpul di FK(fakulti kejuruteraan) kul 8 pagi. haish, kene keluar awal la dari rumah. pukul 7 pagi dah gerak la...

cuak gak ni, moga2 dapat lepasi dengan tenang!!

nanti selesai akan diupload story nyaa. tungguuu

p/s: n3 ini dan seterusnya adalah auto-publish

bayangkanlah

bayangkan anda malam tadi lena diulit intan. suasana memang la nyaman sekali. lepas tuh bangun tetibe2 ada bende yang anda idamkan berada di depan mata. hai...heaven kan?? hehe, harini bangun agak lewat. terlajak jugakkan, bangun terus mandi then ada BIG APPLE kat atas dapur!! suke nya!!! .

heaven kan???? lame mengidam

jeng jeng jeng....

bangga nye..ngeee~

dan pic konvo cik epa telah di framekan. pakai frame murah je, nanti konvo degree baru gah skit frame dia. owh, berlagak betul cik epa. hehe mane tak nye, pic konvo cik epa jek yang bergantung kat dinding uma ni. upcoming my sis yang akan konvo uniten next month. pasti die sedikit berlagak sebab pic konvo degree!! eleh, tak kesah sebab cik epa konvo 2 kali, diploma and degree!! next year cik epa pulak konvo. yeay!! cant wait!!

ni pun heaven gak, kucing2 ku sonok tido petang2 cm gini

Patahkah Tulang Rusuk ku?...

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).
Kamu, tulang rusukku!

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena
tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI
mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya,
tidak lagi merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah
pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya
lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan
juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang
rusukku!!!"

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI
menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah
tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata,
WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk
berpisah.

"Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita
berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahunberlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha
mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi
sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.
LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.

Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan
WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana
banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh
sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya
akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu
tahu nombor telepon saya kan?Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah
seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya
dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu
adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya
dia patahkan.

these are some qoutes that you guys can use to tackel her heart

1.When I saw you I was afraid to meet you. When I met you I was afraid to kiss you. When I kissed you I was afraid to love you. Now that I love you, I am afraid to lose you.

2.if i has to choose between loving you, and breathing. I would use my last breath to say I LOVE YOU.

3. As we grow older together, As we continue to change with age, There is one thing that will never change. . . I will always keep falling in love with you.

4.Meeting you was fate, becoming your friend was a choice but falling in love with you I had no control over.

5.And if it all falls apart, I will know deep in my heart, the only dream that mattered had come true. In this life, I was loved by you.

6.Women wish to be loved not because they are pretty, or good, or well bred, or graceful, or intelligent, but because they are themselves.

pixa bercuti di sarawak 2006

actually family cik epa pernah bercuti kat kuching, sarawak. masa tu tahun 2006. sebelum cik epa masuk belajar kat unisel. masa tu stil keje kat nandos sacc mall. bulan 4 mcm tuh kot. best jugak lah 1st time pergi sana. lagipun dah lame xnaek flight. masa tu pun adik2 semua masih kecik2 lagi. banyak jugalah tempat kitorg pergi. almaklumlah, abah dah selalu sangat pergi outstation kat kuching tu. tapi yang tak best nye kitorg kene cekik darah pasal makanan kat sane. yelah, orang semenanjung datang sane kan. tapi tak pelah, pengalaman.

rasa macam nak pergi lagi kat sane. jom sape nak ikut cik epa. kawan2 sarawak pun ramai, buleh mintak tolong dorang bawak jalan2 kat sane. harituh pun kitorg pergi muzium kucing, jalan2 kat waterfront kuching. tido kat holiday inn kuching(hotel tuh betul2 depan patung kucing yang femes tu), pergi tengok gunung santubong, nak pergi kampung budaya tapi time tuh dah tutup pulak, layan laksa sarawak, pergi taman buaya.

yang paling best, kalau korang nak taw, cik epa beli patung spongebob kat kuching la. hehe, jenguh mencari kat semenanjung, kat kuching juga yang jumpa. ok spongebob sayer sarawakian ye?? tapi yang paling teruje ialah kat sane pukul 6 dah terang. peh, ingatkan bangun lambat time tu, tengok baru pukul 6. gelap dorang pun awal. teruja la skit. hehe, oklah, penat bebel, layan gambar pula. gambar lame....(banyak yang berbeza nye)

semua gambar ni kat kuching, sarawak

itula spongebob cik epa yang diimport khas. dia pun ikut balik naek belon, hehe

p/s: best betul la time tu, nak pergi lagi!! jom2 sape nak ikut??

KISAH MUSLIMAH MARWA SHERBINI DIBUNUH DI GERMANY

Petikan diambil dari laman ustaz Zaharuddin.

Sibuk benar pihak media satu dunia meraih keuntungan di atas kematian Micheal Jackson (MJ). Manakan tidak, majlis peringatan MJ di Los Angeles baru-baru sahaja telah menarik minat dan tontonan oleh lebih 2 billion manusia. Rancangan tersebut turut mendapat pehratian jutaan umat Islam yang masih lagi mencari-cari tanda keislaman MJ di majlis tersebut, namun rasanya mereka hampa, tiada sebarang ciri Islam di majlis tersebut walau satu peratus.

Berita kematian MJ berterusan mendapat liputan media, amat meluas dan masih mempunyai magnet untuk menarik pembaca dan peminatnya di serata dunia. Media seperti biasa, berlumba-lumba mencari keuntungan dari kematian dan kehidupan seseorang. Kini, wujud berita baru hasil pendedahan kakaknya yang menyatakan MJ dibunuh melalui satu konspirasi individu di sekelilingnya.
Pada masa yang sama, saya lebih amat tersentak lagi marah dengan pembunuhan Dr Marwa el-Sherbini. Si pembunuh manusia celaka bernama Alex W, penganggur dan penyokong parti pro Nazi German, dia yang berasal dari Russia sebelum itu didapati bersalah mengucapkan kata-kata kurang sopan serta maki hamun kepada Dr Marwa di khalayak ramai pada bulan November yang lalu. Si celaka menjerit melolong kepada Marwa, melaungkan kata "terrorist" dan "Islamist whore" sewaktu berada di Dresden park. Ketika itu, Marwa meminta izin untuk meletakkan anaknya di buaian di taman berkenaan, tetapi si celaka tersebut tidak membenarkan, lalu pertengkaran terjadi.

Si celaka itu diheret oleh Marwa ke mahkamah dan dijatuhkan hukuman Euro 780. Namun si celaka ini membuat rayuan yang menyebabkan ia bertemu wajah sekali lagi dengan Marwa di mahkamah. Dengan pisau di tangannya si celaka ini menyerbu Marwa yang sedang mengandung tiga bulan lalu menikamnya sebanyak 18 kali di dalam mahkamah di hadapan hakim!.Peristiwa ini berlaku pada 1 Julai 2009 yang llau.

Satu susana yang tidak masuk dek aqal, bagaimana boleh si celaka ini membawa pisau di dalam sebuah mahkamah? Dan bagaimana ia boleh menikam sebanyak 18 kali tanpa gangguan segera dari pengawal dan orang sekelilingnya. Suami Marwa tangkas menerpa untuk membantu namun rupanya mereka terlupa sedang berada di ‘medan perang'. Suaminya ditembak oleh pihak polis semasa ingin membantu isterinya, sedangkan si celaka pembunuh dibiar hidup. Polis menggunakan alas an murahan apabila berkata ‘tersilap sangka', mereka sangkakan suaminya adalah pembunuh. Syeikh al-Azhar Syeikh Muhammad Tantawy mendesak pihak Germany untuk mengenakan tindakan berat kepada si pembunuh. Namun sejauh manakah seriusnya mahkamah akan bertindak terhadap si pembunuh, tidak dapat dipastikan?

Adalah wajar jika dapat pelajar Islam di Germany bergabung tenaga dengan umat Islam di tempat masing-masing menghantar memorandum mendesak tindakan keras ke atas si pembunuh.!

Malangnya, berita ini langusng tidak dihebahkan dan disneypakan dari media barat khususnya. BBC senyap sunyi, sedangkan berita mahkamah Dubai yang menjatuhakn hukuman kepada dua warga British yang mengadakan hubungan seks terbuka di pantai Dubai, dihebohkan, mahkamah dubai dikritik seolah melakukan satu tindakan jahat.

Namun, kisah wanita Islam yang mengandung di tikam di dalam sebuah mahkamah di hadapan hakim di sebuah Negara yang membangun kononnya tidak langsung diambil endah. Teringat saya kepada pengalaman bertamu di beberapa daerah di Germany, tidak disangka begitu hodoh wajah sebenar negara tersebut, lebih khusus sebenarnya kepada bangsa Rusia, yang mana warga Rusia sememangnya terkenal sebagai amat bersifat perkauman lagi berjiwa ganas dengan selainnya. Kepada para pelajar Malaysia di Germany dan Russia, jagalah diri anda sebaik-baiknya.

p/s: cik epa sangat2 bersimpati dengan nasib arwah. semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempat disamping orang beriman. Alfatihah

5 aims for 5 year

salam all

halo pada pengunjung blog cik epa. apa khabar?? sihat? so, berbalik pada topic n3 cik epa. my aims for this upcoming 5 years. mula-mula kita buat pengiraan sedikit. tahun ini cik epa 24 tahun + 5 tahun kemudian = 29 tahun. oh, sudah cukup matang..hehehe

1. nak beli kereta..
eh, what for?? already had 1. cik merah ku. but kalau ada rezeki lebih, maybe tukar kereta kot. insyallah, kalau Tuhan makbulkan. but, maybe before tuh, cik epa ada buat perancangan nak tukar rim tayar cik merah. huhu, cik epa memang suke decorate kereta and minat dengan kereta. sekarang ini duduk diam jela, cik merah pun masih standard lagik (yela, my mum guna cik merah dulu, nasib baik diriku ini tidak mempunyai wang, kalau tidak sure orang tak percaya my mum bawak kereta modified. wakakaka)...tak pe2!! sabar cik epa, next year you tahu apa u nak buat. hahahaha (nape gelak jahat ni cik epa??!!)

2. nak jadi civil engineer yang berjaya
sudah semesti nya. kalau tak buang masa saja cik epa berhempas pulas nak course civil engineering dari sekolah teknik, diploma sampai ler degree ni. penat wooo. sampai sekarang fikir penat betul belajar bende ni. insyallah, hujung tahun ni cik epa dh LI dan kerje terus(huh, xsabar betul). tinggal 1 sem jek kt unisel. sekarang ni pun dah banyak buat perancangan. moga2 menjadi la. sekarang ni cik epa tengah proses mencari company untuk LI nanti. minta2 dapat la company yang cik epa nak sangat kerje dengan dorg.

3. nak sambung master

ni merupakan salah satu perancangan terdekat cik epa. insyallah, maybe lepas 1 tahun bekerje cik epa nak sambung blaja. amik master. tapi bukan fulltime la, penat!! nak amik part time jek. kalau xsempat dalam masa 1 tahun ni (mane taw mase tuh sampai jodoh kan?? cewah!!) cik epa stil nak sambung blaja walaupon dh kawen. so perancangan ni tetap akan dijalankan sebab cik epa aims nak jadi lecturer kalau dah bosan dengan alam industri nanti. maybe sambung kt uitm kot. dekat skit dengan rumah kt s.alam ni. course die mestila civil engineering gak tapi xtahu nak amik major yang mane. dalam fikiran sama ada structure or geotech. mungkin la. dulu masa mule2 blaja dh fikir nak amik major mane, tapi since dah nak abas ni makin xtahu nak amik yang mane satu.

4. nak beli rumah
beli rumah??? mesti la nak. tuh perancangan untuk masa depan. insyallah kalau ada rezeki lebih la. kalau tak dapat dalam masa 5 tahun ni, mungkin dalam masa 10 tahun akan datang. beli rumah then bagi sewa sebelum cik epa berumahtangga. cewah!! ini dinamakan pendapatan pasif. bagus gak ni. walapun pulang xde la besar mane (eh, yeke??) tapi buleh la untuk dapatkan extra money. kalau tidak berjaya dapatkan masa before kawen, share2 ngn bakal suami pun buleh jugak la. kite kongsi ye bang, beli rumah... (ada ke calon dah?? tett...mane de)

5. married happily with my beloved hubby and lovely kids
wah, seronoknya happily married with beloved hubby and kids. masa tuh umur dah 29 tahun. insyallah sudah berumahtangga dan bahagia. dan sangat2 berharap kekal ke akhirnya. moga2 dapat menempuh alam rumahtangga dengan hati yang cekal, tabah, bertolak ansur dan kesabaran tinggi(wah, macam besok je nak kawen, hehe). siapalah bakal jodoh cik epa. adakah 'Dia'?? mungkin Dia di sana or Dia di sini. kalau betulah Dia tercipta untukku, Tuhan permudahkanlah jalan kami. Amin!! kids?? cik epa memang suka budak2. sekarang ni pun rasa rindu jaga adik2 masa dorang kecik2 dulu. berapa ramai?? ikutla Tuhan nak bagi rezeki berapa banyak. the more the merrier right??? hehe

extra aims...bukan aims untuk 5 years only tapi aims seumur hidup ni....
nak bahagiakan my parent and siblings. of cos la sudah semestinya menjadi tanggungjawab setiap anak kan? lagik2 cik epa anak sulong. kak long. kene fikir parent and adik-adik. so, nanti cik epa nak support adik-adik yang kecik2 untuk sambung blaja. yela, kami tiga beradik yang besar2 (cik epa, cik fyra, cik eyra) diberi tanggungjawab untuk support belajar adik2 kami yang masih sekolah (cik wani, cik wana, incik jaja). parent kami dah support kami yang besar2 blaja, kne la sambung tugas and tanggungjawab untuk adik2 yang kecik.

semoga ALLAH permudahkanlah, amin

mimpi indah ye sayang??

cik epa tak taw nak cerita ape dalam blog ni akibat dari 2 hari asyik tengok coding nak ubah layout ni je. pening kepala sebab dari dulu cik epa agak kureng dengan coding2 ni, dulu masa form 4 amik aliran sains IT and for sure kene belajar IT. mula2 seronok, lame2 start tak paham, terus tukar kos masuk teknik amik PKA(pengajian kejuruteraan awam). sanggup tuh tukar sekolah dulu. tengoklah nanti nak surf internet sikit, jumpa maklumat yang best2 akan dikongsikan dengan rakan2 sekalian. selamat malam semua. harap mimpi indah.

p/s: bestnye, malam ni tido sejuk(akibat hujan dari petang tadi), enak dibuai mimpi indah. mane tahu prince charming muncul!!

the project is done

pembinaan telah tamat!

2 hari membelek blog, tukar layout, tukar color, tukar macam2 la

the result is done..

amacam kawan2, ok tak layout baru blog cik epa??

kawasan pembinaan

my site is under construction

kesulitan amat dikesali

harap maklum

awak....

Artikel cinta ini telah disampaikan oleh saudara Mirul .

Awak
Hari ni awak nampak serabut
Semua orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
Jadi you can always count on me

Awak
Hari ni awak senyum kat saya
Tapi saya buat-buat tak nampak
Padahal nak elak dari pengsan…

Awak
Hari ni awak datang kelas saya
Tapi Saya buat bodoh ajer
Padahal bumi ni rasa macam dah tak cukup graviti

Awak
Hari ni awak nampak comel
Semua orang puji
Tapi saya puji dalam hati
Padahal nak gak puji sekuat hati

Awak
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak guna

Awak
Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat-buat pekak
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti borak

Awak
Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati
Jadi awak tak penah dengar all the gud lucks and take care hari-hari

Awak
Hari ni kita duduk semeja
Tapi rasa cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak
Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadi saya blah macam tu aje

Awak
Hari ni berubah situasi
Tapi Saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi

Awak
Hari ni saya nampak awak dari McD
Tapi awak tak macam dulu lagi
Jadi saya terdiam sendiri

Awak
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenapa tak boleh pergi

Awak
Hari ni saya menyesal ada ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadi nak tak nak terpaksa sendiri

Awak
Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
Awak fokus kat tv

Awak
Hari ni saya tengok gambar kita senyum
Tapi gambar tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak
Eesok antara kita ada “balai berlepas”
Esok…tiada esok untuk saya
Esok juga…tiada esok untuk awak

Awak
Semoga satu hari nanti saya menginsafi diri
Tak nak ada ego tinggi lagi
Buat sakit hati

Awak
Sebelum pergi
Hari ni..kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab kenal awak anugerah terindah pernah saya miliki….
Terima kasih awak….

sumber: tentangcinta.com

p/s: artikel ni cik epa jumpa masa surf internet haritu. sebab cik epa tertarik untuk publish di blog kerana puisi ni sangat sweet dan very straight to the point. chumel sangat sebab awaklah anugerah yang terbaik yang pernah hadir dalam hidup saya.

Jodoh dari Allah

jodoh?? pasti soalan ini agak sukar untuk dirungkaikan kerana ianya kerja ALLAH SWT. hanya Dia sahaja berhak dan memperkenakan dengan siapa jodoh setiap hambaNya. kita hanya perlu bertaqwa serta memohon agak dipermudahkan urusan dalam pencarian jodoh kita. setiap kita pasti inginkan dan ingin mengetahui jodoh yang benar-benar ditentukan untuk kita. terdapat 3 jenis jodoh yang boleh kita kenal pasti:

jodoh dari syaitan – berpegangan tangan, bermaksiat lalu mengandung akibat ketelanjuran dan kemudian bernikah.

jodoh dari jin- jatuh hati pada seseorg tetapi tidak dibalas lalu menggunakan khidmat bomoh untuk memikat dan bernikah.

jodoh dari allah- berpandangan mata lalu menusuk dihati, pinangan dihantar lalu diterima dan bernikah. Insyallah berkekalan. itulah dinamakan syurga cinta.

isnin-20/07/09

untuk pengetahuan semua. cik epa berpuasa hari ni. marilah bersahur beramai2. hehehe, selamat berpuasa untuk sape2 yang berpuasa jugak!!!



poce la, mane leh cakap banyak2

p/s: n3 ini adalah auto-publish.

talak ong ka??



tengok counter cik epa....
4444...4 online users....
ong ke talak ong??
hehe

p/s: auto-publish juga

where's harry potter??

salam all.
semalam famili cik epa g tonton cerita Harry Potter and the half blood prince. huh, lame kemain cerita dia. 2 jam setengah!! movie start pukul 11.20pm habis kul 2 lebih kot. cerita dia oklah tapi xbersangkut paut banyak sangat dengan half blood prince. dan agak tergantung sedikit. mungkin klimax dia kene tunggu harry potter 7, the final episod kot. yang pastinya prof dumbeldor (soryy la kalau salah eja) dah dead!! yang best dia punye magik stil gempak lagi la. kalau sape tak tengok dari 1st filem mungkin rasa boring dan penin nak pahamkan. tapi cik epa berjaya abiskan movie dia 1-5 dalam masa 1minggu saja. tq la to cik bear. u, i nak copy cerita harry potter ye?? nak buat simpanan. actually n3 ni utuk incik robinhood. hehe, cik epa dah tengok cite tu. marilah kita teruja bersama2. amacam lepas ni layan cite G.I. Joe pula k?? pe lagi layan gambar ok??






p/s: mintak maaf la akibat keteraburan (ade ke ayat ni dalam kamus dewan??) gambar cik epa. sebab lambat gile nak upload pic gune saiz medium. pic agak kecik la pulak, xbest betul. nak upload pic berjam2. mane tahan...

apa punye perangai

mesti ramai yang tengok insiden kat APM malam semalam kan?? cik epa tak sempat tengok pun. almaklumlah layan harry potter. insiden memalukan dan agak kurang ajar!! kalau rakyat kita sure dah kene ban 10 tahun kot. faizal tahir buka baju pun kne boikot dan dihentam dengan begitu teruk. bagi cik epa, cara 'beliau' ini sangat2 tidak profesional dan tak beretika langsung. kalau ia pun nak tunjukkan cara protes, bukan cara bodoh macam tu. silap haribulan dia pulak yang kene bom. hehe. kalau orang yang betul2 profesional dan berfikiran waras, memang takkan buat kerje bengong. menunjukkan mentaliti dia tahap below the level. langsung tak menjaga dan menghormati sentivity masyarakat serantau yang mana rancangan tuh live. ke udara ke 3 buah negara. boleh dikatakan rancangan untuk tontonan family. janganlah sampai merosakkan minda anak2 kita yang masih kecil. kononnya kebebasan untuk bersuara tapi dengan cara yang salah. jangan pula ada orang bukak istilah kolot dan just a joke. sebab bagi cik epa, orang yang berfikiran macam zaman jahiliah dan cetek akan cakap mcam tu. kata nak tunjukkan kemarahan, so xde istilah just a joke kalau bende2 yang membabitkan keselamatan dalam sesebuah negara. hey, banyak cara lain la!!! rakyat malaysia baru nak merasa simpati tapi sekarang buat rakyat malaysia rasa dukacita dengan tindakan beliau itu. cik epa ni pantang betul, dahlah muke burok, perangai pulak hodoh. nauzubillah. agaknya kita memang betul2 berada di akhir zaman. dahlah APM kali ni acara yang paling tak best, sound xbest, tak nampak glamer dan tak formal langsung. best lagi tahun lepas. masa malaysia jadi tuan rumah.

cinta tak semestinya memiliki

Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima.

Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga.

Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima.

Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada…

Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu….

Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu.

Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian…

Tapi…

Percayalah pada diri…
Selalunya cinta yang kita berikan seadanya
Takkan pernah bertepuk sebelah tangan..


sumber: tentangcinta.com

setia, sederhana, damai, fesyen, kualiti

dalam banyak2 kuiz dalam fesbuk, yang ini paling menarik hati dan majoriti nye betul. cik epa memang setia, sederhana, suke suasana damai, fesyen?? buleh la skit2, punye teman2 yang berkualiti

layan...

mari layan pic cik epa. petang semalam cik epa teman adik cik epa pegi uniten untuk bayar duit konvo dia. sementara tunggu dia abis sempat la cik epa gambar..hehee

ni la hostel lame adik cik epa.hehehe

dah alang2 ada kat sana sempat la singgah kliuc untuk amik gambar konvo cik epa yang dah berhabuk tu. hehehe konvo 2006 baru nak amik gambar konvo tu. dulu masa hantar jubah xsempat nak amik gambar tu. sukenya..boleh bubuh frame dan gantung kat uma ni hah..


ni pulak pic masa minggu lepas. tetibe2 unisel ilang dalam pandangan. masuk alam bunian kot. nak tgk x??
dasyat kan?? sampai canseleri yang dekat tu pun tak nampak. sekali tengok cam kat genting la, cik epa hampir nak pang pang muke sendri igtkan dtg genting...jerebu rupanya!! haikkk...

jeles la cam nii (membalas n3 incik robin)

beberapa hari sebelum ni...

mamaku: along, booking cerita harry potter baru, kite tgk midnite muvie ramai2 hujung minggu ni...

cik epa: orite mama....

tapi setelah cube berulang kali, maseh tak bule booking untuk midnite kat cineleisure damansara. cik iya nak try booking untuk TGV n GSC banyak seat depan dekat skrin. xbesh nanti sakit pale....

tengahari tadi...

cik iya: weh, ko dah booking wayang ke belum??

cik epa: lum lagik, cineleisure penuh

cik iya: aku tgk boleh jek midnite. kul 11 lebih ari jumaat

cik epa: ala, amik sabtu la, besh skit. jaja tusyen, karang rushing...

cik iya: ala, aku nak tgk drama nanti...

cik epa: besh ke?? hah, sabtu malam ada APM(anugerah planet musik) la..haiyaaa....xpela...nanti aku tanya mama...

voroommmm...(mama sampai uma)

cik epa: mama, cepat la masukkkk

mamaku: sabarla....(hehehe, bende ni pun nak cite kan kan??!)

cik epa: mama, along nak booking harry potter. sabtu ke ahad. dua2 kul 11 lebih...tapi iya cakap nak amik jumaat malam..die nak tgk drama. sabtu mlm ada APM..

mamaku: amik sabtu la, karang rushing amik jaja lagi, nak pegi sane lagikkk, ala, drama tuh xbesh la, APM mesti ada ulangan nanti...

cik epa: okla....

kemudian....
duk seronok surf tenet, nak bgtaw kat seseorg tuh.....

cik epa: kehadapan incik robinhood yang berada d... cik epa nak tgk harry potter sabtu malam ni, sila jeles!!!

kemudian..cik epa pun menikmati suasana makan malam dengan indah nye sebab tak sabar2 nak tgk harry potter yg dh lame dinantikan....tetibe....

incik robin: cik epa sila baca n3 robin untuk cik epa (hahaha, lebih kurg cm tuh la ayt die)

sekali.....hah...hambik ko....nak taw pe??? siap buat n3 khas pulak tuh... sila baca sendri ye??? ada pesanan lagikkk ------> sila klik disini


p/s: huwaaaaa...kalah lagik...dulu cite transfomer, sekrang harry potter la. jeles la cm nii..besok dh la 1st day tayang!!! cik epa dapat tgk ari sabtu..... to robin..jgn lupe publish tiket ye?? tapi dilarang ceritakan harry potter dlm n3 tuh... hah, xleh trime kenytaan betul... Sam tu.. haish...tgk cite laen la!!

sampai syurga ku menunggu

cik epa changing her new song in blog, AGAIN!! hehehe...
one of my favorite faizal tahir songs. i adore him so0o0 much. like his voice.
the lyrics very touchable to my heart...

lyrics ----> click here!!

diam tak diam

salam all...
diam tak diam, cik epa dah nak masuk sem terakhir kat unisel. last sem cik epa akan LI (latihan industri). semalam cik epa dah selamat submit report CWP. so next step adalah presentation. mungkin dalam minggu depan present kot. untuk presentation cik epa belum buat slide lagi, masih nak relax dulu. penat semalam pun tak hilang lagi. stay kat unisel semalam sampai kul 4. teman cik hawa jumpa supervisor nak setelkan thesis dia pulak (thesis cik epa dah selamat sem lepas, lepas beban paling besar dalam study!!!)

wah, tak sangka la cik epa nak abis belajar. huh, kalau dikira2 la dah bape lame cik epa belajar civil engineering ni, adalah dekat 8 tahun belajar. dari sekolah teknik, kemudian amik diploma civil engineering dan sekarang amik degree civil engineering. macam tak percaya pun ada juga, yela masa SPM dulu tak dela cemerlang sangat, tapi dengan izin Tuhan (mungkin bagi peluang kat cik epa) cik epa dah berjaya sampai sekarang. syukur alhamdulilah. impian dah nak tercapai. terima kasih buat family dan kawan2 yang sentiasa menyokong cik epa. terima kasih tak terhingga.

tapi cik epa masih lagi ingat segala kenangan pahit manis sepanjang pembelajaran cik epa. cik epa mase sekolah rendah memang di antara pelajar yang cikgu suka la (hehehe, bukan puji la, tapi betul la, memang golongan baek2 je dalam sek, pekse pon dapat no 1-5 jek) mase darjah 6 dapat masuk kelas ke 2 pandai then UPSR dapat 4A 1B. naek sekolah menengah tingkatan 1 sampai 3 cik epa masuk kelas Perdana(kelas perdana ni kelas 1st dlm sek, mmg majoriti semua bdk pandai2, ramai jugakla member kls ni blaja oversea) result PMR pula bese2 jek 4A 4B(mungkin masa tu dah start maen2, tak rajin belajar masa sek rendah) lepas tu, keputusan cik epa mase SPM tak de la cemerlang sgt. xde A langsung. mase tuh memang patah semangat sangat2 sebab semua kawan2 dapat masuk IPTA, cik epa pula tak dapat langsung eventho poli pun cik epa tak dapat. sedeh la sangat2. tapi cik epa nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kat parent cik epa yang tak putus2 berusaha untuk pastikan anak dia ni sambung blaja lagi.

berkat dari itu, Alhamdulilah, cik epa dapat sambung jugak blaja dalam bidang yang cik epa minat(sambung kos dari teknik) kat KLIUC aka Kolej ikram. mase tu, suka sangat la dapat sambung. cik epa amik diploma. lepas 1 bulan cik epa masuk ikram, dapat tawaran buat foundation engineering kat unisel (tapi tak amik sebab masa zaman tu kursus foundation tak ramai yang tahu). lepas setahun balaja, hujung tahun 2003 cik epa dapat tawaran poli shah alam tapi amik kos diploma perkayuan (cik epa tak minat kos tu, plus kat poli kne selalu pakai baju kurung, xbest la :p sebab mase teknik dah puas pakai). syukur, lepas berjaya mengharung suka duka masa diploma 2005 cik epa abis balaja. tapi cik epa xdapat nak konvo tahun 2005 (ada prob yang tak dapat dielakkan kene konvo 2006).

lepas abis diploma, cik epa ada keje sekejap kat nandos SACC mall. dekat 6 bulan juga la. mase tu ada apply IPTA sebab nak sambung lagi belaja. tapi apply pertengahan tahun, sure kne fight dgn SPM STPM or diploma dari IPTA. cik epa pula grad dari kolej swasta. cgpa pula, bese2 xsampai 3 pon. IPTA pula xdapat. sedey jugala. putus asa skit, tapi kne sambung juga, next choice cik epa apply unisel (tak nak smbg blaja kat ikram sebab nak tukar new environment tapi cik epa ada dapat tawaran dari situ), dapat juga sambung kt unisel tu. kat rumah ni cik epa jek dalam adik beradik yang blaja dari dip ke degree. adik2 smua masuk foundation dan sambung degree. parent cik epa terutama mak cik epa tak mahu anak2 dia blaja sampai diploma. susah katanya. actually mak cik epa merupakan graduan uitm(dulu orang panggil itm je) yg ada diploma (tahun 70 an) sekarang dia keje even dah nak pencen pon lagik 2 tahun, orang xpandang sangat bdk dip, nak naek pangkat pon susah. orang dip ni umpama, atas pagar jek, tak cecah langit, xjejak tanah. kadang2 orang ckp diploma gred lebih kurang gred bdk SPM je. mak pula harap anak2 dia kalau boleh ada degree, cert lagi tinggi dari dia. amik master pon dia galakkan. mak cik epa dulu lepas blaja diploma ada dapat tawaran sambung blaja kat oversea (mak cik epa pandai taw, cik epa kagum dgn dia), tapi sebab famili dia susah, xde duit nak hantar dia blaja. sekarang ni anak2 dia yang sambung impian dia untuk blaja tinggi2. alhamdulilah, anak2 dia yang bese2 semua blaja tinggi2. adik cik epa ke2 bulan depan dah konvo(insyallah hujung tahun ni dia nak sambung master pula-graduan uniten) tahun depan cik epa(unisel). lagi 2 tahun adik cik epa yang ke3(mmu).

pejam celik pejam celik kat unisel ni, dah masuk last semester dah. xsangka. macam2 pengalaman ada kat unisel ni. alhamdulilah, semua nya dapat di tempuh. insyallah nak konvo dengan cgpa 3 pointer. lagik skit jek nak sampai dah. kene usaha lebih skit last sem ni. i want to make my parent proud with me!! insyallah, hujung tahun depan or 2 tahun lagi cik epa akan sambung master pula. ya ALLAH Kau permudahkanlah jalan hamba Mu ini. kalau ada rezeki bule la sambung balaja kat oversea(seronok tgk ramai kawan2 cik epa balaja oversea!!) teringin jugak nak jejak tempat orang. dulu ada few U oversea cik epa survey. tapi tengokla cam ne. kalau ada rezeki. doa2kan la ye.

panjang betul bebel cik epa kali ni, bukan apa tetibe terniat nak tulis panjang2. ni semua pengalaman blaja cik epa. so bila cik epa dapat kongsikan dengan rakan2 yang baca blog cik epa ni terutama untuk adk2 yang baru abs sekolah, dapat la dorang amik panduan or pedoman dari cerita cik epa. zaman sekarang ni tak xde istilah tak bule sambung blaja. banyak choice dan juga banyak bantuan pinjaman. jangan sekat kemahuan untuk belajar. smuanya untuk masa depan kita dan famili kita jugak. yela Nabi jugak pernah bersabda, tuntutlah ilmu sampai ke negeri china. maksudnya belajar ni sampai bila2, takkan pernah abis. apa2 pun hendak seribu daya tak nak seribu dalah. dan juga banyak2 berdoa pada yang Esa. insyallah Dia akan permudahkan segalanya. AMIN!!

p/s: cik epa sangat2 bersyukur sebab dapat parent yang sangat2 tidak berkira mengenai soal pembelajaran anak2. sebab tu parent tak kesah anta anak2 die balaja kat U swasta asalkan dapat sambung kos yang betul2 minat. memang tak paksa malah begitu supportive even kalau parent tgk bakat or kecenderungan terhadap sesuatu dorang agak bg guide dan galakan. parent cik epa pun pernah cakap, jangan kisah pasal duit, sebab itu memang tugas mereka, mereka tahu dan akan ushakan pasal kewangan, anak2 fokus belajar saja. kami adik beradik syahdu dan terharu dengan pengorbanan mereka. biar susah asalkan anak2 berjya. terima kaseh abah mama!!!!

award dan tagged dari incik Robinhood [current mood: CWP report udah siap!!]



1) copy award untuk diletakkan di blog anda


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini
-seorang jejaka
-misteri kot orgnya
-chenta indie kot (mcm cik epa!!)
-very cool and sgt sporting
-maseh single.... (nak isi borang bule..wakakakaka)
-akan berlawan dgn cik epa sape tgk cite harry porter dulu..:p

3) setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri
-sgt ceria dan suke ketawa
-civil engineer mmg cita2 dari kecik
-tapi kalo gado sure kaw2
-tak suke suasana kelam kabut
-xsuke tempat sempit dan ramai org (sesak nafas)
-tgh berusaha untuk lupakan 'kenangan' lepas
-terlalu percaya pada jodoh pertemuan ajal maut di tgn Tuhan
-berharap idup akan menjadi mudah
-mgharap memperoleh keberkatan di dunia dan akhirat

4) anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka
sape2 jela rasa nak amik award ini dipersilakan dengan segala hormatnya...


NEXT!!!

1. Nama timangan anda?
epa, along

2. Anda Seorang Yang?
berpendapat bahawa what goes around comes around

3. Insan Yang Teristimewa?
familiku

4. Lagu Kesukaan?
semua suka!! ikut trend

5. Makanan Kesukaan Anda?
semua telan...kecuali jering..hehehe

6. Sikap Yang Membuat Anda Stress?
berhadapan dengan orang yang kelam kabut...rimas!!

7. Warna Kesukaan Anda?
warna warni...:p

8. Benda yg mesti ada dalam beg?
purse, perfume, hp, organize, pen, ubat asma, eyeliner, compact powder, sikat, matrik kad, tisu, cermin (huh, banyak gak barang dlm beg sayer...:p)

9. Kali terakhir anda menangis?
sekejap lagik kot, jiwa kacau!! AGAIN!!

10. Tag untuk10
anyone who interested with this tagged....

p/s: hutang sudah dijelaskan ye??

civil work project cik epa



Subject: Civil work project
sem: 03/2008/2009
project: Cadangan membina dan menyiapkan sekolah menengah kuala krai, kelantan
drawing plan: sewarage reticulation system
design by: cik epa and cik bear

p/s: tulah layout plan untuk sewarage grup cik epa. drawing kt atas tuh cik epa just lukis kt word jek. hehehe, next step masuk autocad pula. oklah, nak sambung buat report. isnin ni sudah mau submit pula.

Salahkah kita

lagu terbaru dari blog cik epa...


lirik ----> Salahkah kita - Robin Hood feat Asmirandah


download ----> klik disini


p/s: rasanya lagu yang kene dgn jiwa sekarang...sedey!!

tagged dari mr robinhood

tagged kali ni pula datangnya dari [incik robinhood]. yey, mari menjawab soalan

1.Two names you go by?
eyfa, epa

2.Are you in a Relationship?
nop. single mingle. suitable word are not single but available.

3.Have you ever been given a rose?
a rose??? no. sum1 pless giv to me!! hehehe

4.Have you ever licked a photo?
no. im not dat crazy.

5.Have you ever been in love?
yup. but there's the only 1 really hard to 4get. i need to find new ways

6.Do you believe that everyone has a soul-mate?
yup. God already have choosen the perfect 1 for me. and i hv to search for it. HARDLY!!

7.What's your current problem?
does he really meant to be with me??!!

8.Have you ever had your heart broken?
yup. still remember until now but easily to 4give the things that he have done to me. isn't im still in love with him??

9.Do you have a crush?
yup. n trying very best to win...

10.How many kids do you want to have?
hopefully 4.

11.What is/are your favorite color/colors?
every year will change.. hehe

12.Have you ever found it hard to tell anyone you like them?
yup. because im not easily fallen in love with sum1. but when found the best person really trying so hard to tell it.

13.Imagine youre 40 & your spouse just died would you get re-married?
just died??!!! no la. need a time to recover my self first.

14.What song do you want played at your wedding?
tercipta untukku, kau kekasihku and my all. hehehe

15.Do you like/love anyone?
huwaaa...i wish we happily together.

16.Do you think the person(s) you like/ loves love /likes you back?
he loves me...he loves me not..he love me...

17.Have you ever written a love song/ poem/ letter/ note?
huhu, once!

18.Do you want to get married?
yup.

19.Are you a shy person?
of cos la. gadis melayu terakhir.heheh

20.Did you have a good day today?
always....

21.Where did you just get back from?
cineleisure damansara. midnite muvie.

22.What are you thinking about?
i need to finish up my CWP project. bile nak abs jawab soalan ni ntah...

23.If you could change something about you or anything what would it be?
all the mistake dat 1 have done. fly oversea...

24.Would you ever go back to any of your past relationships?
yup. hope the relationships not started...

25.Whose the closest person/people near you ?
family

26.Whats the thing you love most about the person you love?
his intelligent and integrity

p/s: incik robinhood. 0-0 ye?? xde utang dh kan??