penat sehhh...

marilah kita sambung n3 yang tertangguh ini. kelmarin bersamaan 10 june 2009, cik epa pegi ke unisel disebabkan ada briefing CWP (civil work project) di LT fakulti kejuruteraan(alamak, detail betul cik epa bgtaw) ditemani oleh my sister tersyg iaitu CIK EYRA!!(sile tepuk tangan!! kah kah). bertolak kul 9.15 cam tuh la. so far kereta pon xbanyak kt area puncak alam..ijok.. just lori jela yang bermaharajalela. ingatkan cik epa lambat siap, rupenya2 my besties pon lum smpai lgk. briefing sampai kul 12 tghari. lepas abs briefing cik epa pon terhegeh2 telefon mr thesis untuk hantar hardcover thesis pastu perut masing2 pon lapar, kami (cik epa, cik eyra, cik hawa, cik bear) pegi kg untuk makan tengahri di kedai mualaf. lame wooo tak lepaking2 ngn besties cik epa ni, so korang semua sure leh agak betapa banyak nye story mory and gosip2 kitorg yang kne qada' hahahahaha. abis jek kitorg mkn dalam kul 2 cam tuh, masing2 pon gerak la ke destinasi masing. xde plan pon nk pegi mana2. masing2 agak malas. cik hawa pulang ke fakulti nak jmp tok daddy die(supervisor die ok??), cik epa and cik bear saing2 pulang kt kg halaman. kitorg satu jalan, just pisah kat area depan stadium. so next destination, cik epa and cik eyra pegi ke tesco shah alam sebab cik eyra nak beli shawl and nak shoping2 la skit. pastu kul 4 cm tuh baru sampai uma sebab before tuh g amik adik, cik wani nak pegi kedai beli barang folio die. lame betul tunggu dorg tuh(sebab tuh cik epa sempat snaping pixa). yang penting, penat siot!!! mmg mampus la nak drive tiap2 mgu g unisel. pengsan 10 saat jap.


balik tuh lepak2 kt uma, syok sambil layan2 blog, cik epa dapat call dr mr oncit ajak kua g midnite muvie. adei~ baru nak relex2. sempat gakla cik epa relex2 sampai kul 7.45 baru mandi, siap2 then br mr oncit smpai. kne la die 2gu skit. kul 8 lbh kua. terus la gerak p jusco bukit raja nak tengok muvie pe yg ad. sampai jek sane, semua muvie full house. mak aii, smpai midnite ramai org. time tuh baru teringat muvie murah dan terus duk pk2 kt mane lagik ad wayang. yela takut semua wayang full house gak. fikir punye fikir kitorg pon nak pegi kt cineleisure. before gerak die nak g gunting rambut sat. sampai sane naseb baek still ad wayang lgk. kiotrg tgk Night at Museum 2. muvie stat kul 12.20am, time tuh baru kul 11, pe lagik g la usha2 kt area the curve, lepak2 kt ctu before muvie stat. oklah, cite tuh best sebab cik epa dah lame teringin nak tengok but mase muvie cik epa byk kali gak terlelap. penat sehhh, pagi unisel malam tengok midnite muvie plak. sampai uma kul 3 pg. ingat famili time tuh nak pose, beriya cik epa set jam kul 4.30pg, sekali xjadik. tuh yang semalam terus seleseme, rehat xcukup. malam td pon tdo xingat and xsedar. hari ini baru ada kudrat nak tulis blog.

*The new night watchman at New York's Museum of Natural History finds that the job comes with more responsibility than he ever dreamed in this wild fantasy comedy directed by Shawn Levy and starring Ben Stiller, Robin Williams, Mickey Rooney, and Dick Van Dyke. Larry Daley (Stiller) is a kind-hearted dreamer who always knew that he was destined for greatness, he just never quite knew how. None of his ideas or inventions has panned out, so with a heavy heart, he takes a regular job as a lowly graveyard-shift security guard at the Museum of Natural History in order to provide a more stable life for himself and his ten-year-old son. His first night on the job, however, he finds that guardianship of the museum is far from stable -- at nightfall, an Egyptian spell brings the artifacts and wax figures to life! With Attila the Hun charging to war through the hallways, the diorama miniatures embroiled in a deadly feud, and a two-ton Tyrannosaurus Rex nagging to play fetch, Larry has half a mind to turn tail and run. On top of cleaning up after two million years of historical chaos every night, he also has to make sure that not a single museum piece leaves the building -- from the bratty Capuchin monkey in the African exhibit, to the life-sized Neanderthal in the prehistoric display -- because if morning light falls on an escaped artifact, it will turn to dust. Larry turns to a wax replica of President Roosevelt (Williams) for a little advice on keeping things in tact, but Teddy seems to think that a man of Larry's greatness needs little help. Larry isn't sure if the former commander in chief is right; this is hardly what he signed up for, but he can't pass up the chance to care for a museum where history really does come to life. ~ Jason Buchanan, All Movie Guide

*kredit to http://www.fandango.com/nightatthemuseum_96208/summary

No comments:

Post a Comment