midnite muvie lagik la

pada petang sabtu yang lepas, cik epa baru selesai lipat kain. bawak la naek atas nak letak dalam almari, sekali hp cik epa berbunyi..tengok kat skrin 'Dia calling' aik, xkeje ke??? bukan tengah keje tetibe call, heran2. rupa2nya nak ajak keluar g midnite muvie lagik. aik, baru rabu lepas tengok midnite, nak midnite lagik??!! katenya, boring sebab malam tuh kat rumah xde orang. semua balik kg. cik epa pon ok jela, cian kt Dia boring kn. terus cik epa g booking cite 'Jangan pandang belakang congkak' (rabu lepas nak tengok tapi full house kan? so, booking jela sebab Dia cam beriye nak tengok). booking kt cineleisure damansara (hah?? kt cni lagik?? hehe, feveret panggung cik epa. sangat selesa tengok muvie di sini). muvie start kul 11.50pm. bagitaw kat mama, hehe, mama bebel kejap, 'aik, midnite muvie lagik' hehehe, kejap jek mama bebel, bese la ank die dh beso, pandai jaga diri. kalau dulu masa mude2 jangan harap nak balik pagi2 tuh(ops, lagik 2 hari besday cik epa, cepat standby hadiah ok???)

tunggu Dia abis keje kul 6, so cik epa biase la kalau bersiap agak lambat. huhu. dia dh sampai kul 8, masa call tuh cik epa baru nak start make up :p baru lepas solat. so, dalam 15 minit baru keluar. pastu gerak p cineleisure. sampai sane, jem. lupe plak aritu sabtu. jem nak masuk parking cineleisure disebabkan pertembungan traffic flow orang nak keluar dengan orang nak masuk parking cineleisure. entah sapa la engineer yang design! xpraktikal langsung. patutnya, buat la keluar and masuk parking tempat beze2. haiyak!!

dekat 15 minit carik parking, kitorg pon pusing2 la dulu kt area damansara tuh, kt the curve and ikano, pastu g amik tiket dalam kul 10 lebih, makan, baru p tengok muvie. ramai gak la arituh tengok wayang. cite jangan pandang belakang congkak pon full house gak. oklah muvie tuh, untuk santaikan pale otak. tapi ending die agak kurang menarik la. tapi yang heran kapel duduk depan sit kiotrg tuh gelak sakan, yang xlawak pon leh gelak, heran2. Dia banyak kali terlelap, sabo jela. mengantok katenya, yela abs keje terus gerak amik cik epa. muvie abis kul 2 terus gerak balik s.alam. dalam kete Dia sik menguap jek, katenye nak kopi. sampai kt area rumah cik epa, kitorang singgah mamak..minum2 (yela, cian kt die balik uma..sorg2..jauh plak tuh, kang pe2 jadik sebab mengantuk). kul 3 baru smpi uma, terus tdo. besok nya kul 8 pagi cik epa kejutkan Dia bangun nak g keje. cik epa sambung tido la. pe lagik. bangun kul 11. wakakakaka (pe la anak dara ni..)

*Jangan Pandang Belakang Congkak (Malay)

"Jangan Pandang Belakang Congkak" tells the story of three youths who each received a letter from the late Pak Sudir inviting them to his house. Upon arrival, they met up with Pak Sudir's helper Mustika and discovered that he was their grandfather and the three of them have the potential to inherit all of his belongings, but under strict circumstances. They would have to stay at his house for three days straight without touching anything, especially an old congkak. On the first night itself, strange things begin to happen.

*kredit to cinema.com.my

p/s: hari rabu ni midnite muvie lagik ke?? haiyak, xlarat dh la. xleh la, sebab khamis pagi nak pegi unisel. meeting CWP again!!

4 comments:

  1. waaa. xtgk lg cite tuh! but i know cite tu mmg superb lawak!! hahaha. tgk tmo pun da tau. :D

    ReplyDelete
  2. hehehe, cite tuh mmg besh!! g la tengok, tapi ending cm tergantung...xbesh btl!!

    ReplyDelete
  3. haha. tu la. rse cam ade smbungn je. xbley blah mse part dorang nk BERTUKAR tuh. lawat gle. hahaha !!! ;D

    ReplyDelete
  4. hahaha, taw xpe...bertukar yg paling lawak c mazlan..pecah pewotku gelakkn die...

    ReplyDelete