hutang bermacam hutang..

adoi..sengkek pulak bulan ini. bila la loan baru nak masuk. tula nak keje, tapi keje nye xdapat2 lagik. tensen betul!! huhu, tadi cik epa and mama g bank amik geran cik merah, memandangkan awal bulan depan dah kene setel kan insurance and roadtax cik merah, bukan sikit woooo, dekat 2k!! abs dah duit simpanan gue. ini kne start kutipan hutang2 yg terbengkalai. cik epa jadik Ah Long jap!! wakakakaka. huh, belum keje dah bising2 setel hutang, nanti dah keje, hutang ptptn, mara, kete, bil tepon, famili lagik....haiya..bile mase pulak nak saving untuk kawen ini.

mama dah sound awal2 jangan gatai tangan amik kad kredit masa mule2 keje (baru berangan taw). huh, tuh salah satu cara untuk tambahkan koleksi hutang cik epa. :p naseb baik mama ku baek mengsupport downpayment cik merah(yela, mama cakap payah kang keje xde kete pastu bdk baru keje mane nk cekau duit d/payment kn kn? baik la mamaku ini, along luvv mama so0o0 much!!). alamak, baru teringat, kene la bayar duit mama tuh jugak. pengsan la 10 saat jap. adei2~! penin2...

begini la nasib student2 sekarang. belum abs balaja...hutang2 semua dah menunggu di depan. macam mane kitorg xdemanding bab gaji untuk fresh graduate. banyak hutang kene setel woooo

p/s: naseb baik malam tadi tengok 3R cerita pasal bagaimana nak menjana pendapatan pasif. huh, sekarang memang nak berkira2 untuk buat pendapatan pasif.

2 comments:

  1. byk2 bercabo cik epa ek, hikhikhik!!! best ek pendpatan pasif cik lulu 2, heheheh!!

    ReplyDelete
  2. hehe, tu la psl. sonok plak jadik cik lulu, tapi cik lulu simpan sampai 3 ratus?? haiya..banyak tuh..kalau xde godaan dari sales2 kat mall, sure leh kot simpan banyak tuh...huhu

    ReplyDelete