n3 saje2

alamak, sure korang terkasima bile masuk blog cik epa kan??? adei~ lagu... syahdunya. hehe, xtaw kenapa nak letak lagu ni. jiwa terapung2 jek. besok cik epa away to unisel~ ada meeting dgn supervisor CWP. sekarang dah minggu ke 4. minggu ke 8 nak present dah, but 1 bende pun xstart lagik. hehehe kemalasan melanda la. hope Dia dapat la tlg cik epa... tolong ye awak!! ajar sy wat sewarage system ni, arituh terang dapat tangkap skit2 jek.... oklah korang, sambil membelek blog cik epa layan lagu tercipta untukku k??? layan jiwang sekali sekala besh kn???


p/s: lagu ni 1 of my love song... carta teratas lagi..

hey ladies

song: Hey ladies
by: Rossa

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

p/s: new song in blog. for those ladies out there. hayati liriknya...waspada yaaa???

award dari cik eyes143 jugak..tq!!

1- Kenapa korang rasa korang patut dpt award ni ..?

sebab blog cik epa nice di mate [cik eyes143]..hehehe

2- Ucapkan penghargaan kepada korang pada sape setelah menerima award ini.

ucapan time kaseh buat [cik eyes143] yang sudi memberi award kt cik epa. beliau sgt rajen memberi award n tagged...tq ye??? jaga diri...

sape2 rase di amik award ni dipersilakan especially buat all my followers....

hutang tagged dari adik azneen

hye...cik epa nak melangsaikan hutang tagged dari kamu, sori la lame buat sebab bz skit...

Tag 10 people after you're done!
I have. . . (a point for each one)

1. smoked.
2. consumed alcohol.
3. slept in the same bed with someone of the opposite sex.
4. slept in the same bed with someone of the same sex.
5. kissed someone of the same sex.
6. had sex.
7. had someone in your room other than family.
8. watched porn.
9. bought porn.
10. tried drugs.
#MY TOTAL: 2

1. taken painkillers.
2. taken someone else's prescription medicine.
3. lied to your parents.
4. lied to a friend.
5. snuck out of the house.
6. done something illegal.
7. felt hurt.
8. hurt someone.
9. wished someone to die.
10. seen someone die.
#MY TOTAL: 2

1. missed curfew.
2. stayed out all night.
3. eaten a carton of ice cream by yourself.
4. been to a therapist.
5. received a ticket.
6. been to rehab
7. dyed your hair.
8. been in an accident.
9. been to a club.
10. been to a bar
#MY TOTAL: 4

1. been to a wild party.
2. been to a Mardi Gras parade.
3. drank more than three alcoholic beverages in a night.
4. had a spring break in Florida.
5. sniffed anything
6. wore black nail polish
7. wore arm bands.
8. wore t-shirts with band names.
9. listened to rap.
10. owned a 50 Cent CD.
#MY TOTAL: 2

1. dressed gothic
2. dressed girly.
3. dressed punk.
4. dressed grunge.
5. stole something.
6. been too drunk to remember anything.
7. blacked out.
8. fainted.
9. had a crush on a neighbor.
#MY TOTAL: 5

1. had a crush on a friend.
2. been to a concert.
3. dry-humped someone.
4. been called a slut.
5. called someone a slut.
6. installed speakers in your car.
7. broken a mirror.
8. showered at someone of the opposites sex's house
9. brushed your teeth with someone else's toothbrush.
#MY TOTAL: 5

1. consider/considered Ludacris your favorite rapper.
2. seen an R-rated movie in theater.
3. cruised the mall.
4. skipped school.
5. had surgery.
6. had an injury.
7. gone to court.
8. walked out of a restaurant without paying/tipping.
9. caught something on fire.
10. lied about your age.
#MY TOTAL: 4

1. owned/rented an apartment/house.
2. broke the law in the police's presence.
3. made out with someone who had a gf/bf
4. got in trouble with the police.
5. talked to a stranger.
6. hugged a stranger.
7. kissed a stranger.
8. rode in the car with a stranger.
9. been harassed.
10.been verbally harassed.
#MY TOTAL: 3

1. met face-to-face with someone you met online.
2. stayed online for 5+ hours straight.
3. talked on the phone for more than 4 hours straight.
4. watched TV for 5 hours straight.
5. been to a fair.
6. been called a bad influence.
7. drink and drive.
8. prank-called someone.
9. laid on a couch with someone of the opposite sex.
10. cheated on a test.
#MY TOTAL: 7

RESULT : 32


If You Have Less Than 10.. write [im a Goody Goody]
If You Have More Than 10.. write [im still a goody goody]
If You Have more Than 20..write [im average]
If You Have More Than 30..write [im a bad kid]
If You have more than 40..write [im a very bad influence]
If You Have more than 50..write [im a horrible person]
If You Have more than 60..write [i should be in jail]
If You Have more than 70..Write [i should be dead]

hahahaha, im a bad kid??!!!! adei, bese la zaman mude2 nakal la skit...

10 person selected are..... jeng jeng jengg

ikut la sape2 nak jawab. sape rase seronok nak jawab tagged ini dipersilakan.

berpesta

wah, berpesta cik epa. jangan pikir mende laen pulak. tadi kul 6 cik epa g amik adik kt MMU cyber, tapi jem xhingat la, bese la time org kua opis, kul 6.50 baru smpi sne, terus pecut balik uma sebab NAK MAKAN DURIAN KG, marilah berpesta durian kt rumah ni. besh gile sebab cik epa mengidam dah lame durian kt kg abah cik epa. durian situ laen dari yang laen sampai tadi cik epa bedal 3 bijik durian. rasa cm nak makan lagik jek. sedap taw. xtipu. bty, parent cik epa g outstation sebelah perak, so singgah la kg kt Selama, Perak, amik berpuluh durian bawak balik uma ni. ada sape nak?? meh dtg rumah cik epa. sure korang suke durian dari perak tuh. huhu, tadi makan durian sampai penin pale jap. oklah cik epa nak turun makan nasi pulak sambil tengok cite Nurkasih, 2 artis feveret cik epa iaitu Fizz fairus and remy ishak.

daaaa

cerita hari ini


wah...mood sangat penat!!!!! berada di unisel 1 hari suntuk?? yeke?? dari pagi (xdela pagi sangat tapi kul 10.30 dah sampai) sampai petang. malas cite panjang2. just nak tunjuk tudung syria baruku. hehehe

current mood: PENAT!!!

jom makan steambot...

salam all.
n3 kali ni nak cerita pasal celebration besday cik epa, cik eyra and father's day kami 1 famili. hari ahad lepas, kami sekeluarga g JJ Bukit tinggi. mama belanje makan steambot!! besh wooo!! kenyang sgt2 sampai xleh jalan. puas hati gile. ada steambot plus dengan nasi goreng special. banyak kan????!! eh, ada desert sekali r. thanks to mama sebab sudi banje!!! kalau korang g JJ bukit tinggi klang, try la makan steambot kt Boston steambot. besh wooo, xrugi!! pe lagik, layan gambar ok??

kami berdua gile bergambar :)

famili orang lain semua 1 meja, kami 2 meja taw. 4 sane dan kami ber4 disini. besh taw famili ramai2, time2 cam ni la meriah..

lihatla muke yang seronok ble mama banje makan!!

ni baru suku dari makanan kitorg. yang laen xsempat nak amik

muke masing2 dengan bersusah payah menghabiskan makanan

pic diats cik fyra and cik eyra. pic dibawah cik eyra ngn mama kami. tq mama banje!! cik eyra jek bergambar, yang laen xlarat...

malam yang syahdu

malam ini begitu syahdu.
kenapa entah.
sukar nak gambarkan.
adakah cik epa merindui Dia.
tapi mengapa dengan tiba2??
owh, sudahlah,
marilah layan lagu ni

.....biar berbalam cintaku menyayangimu...


p/s: dah lame cik epa carik lagu ini. dapat jugak malam ni.

mari belajar masak=Kueh teow hailam

baik lah puan2, kita bersama dalam rancangan mari memasak bersama cik epa. amboi2, berangan jek cik epa ni. oklah, bagi sape2 yg folow belog cik epa ni, mesti taw pe yang mencuba masakan terbaru merupakan addicted cik epa masa cuti (eh, sekarang bukan cuti cik epa, dah masuk sem baru ok?? blaja2!!). sebenarnya resepi ni cik epa dah perapkan selama 1 mgu sebabnya malas nak edit gambar. resepi terbaru cik epa cube ialah 'Kueh Tiew Hailam'. macam biasa la, carik dalam internet kemudian olah ikut citarasa cik epa. so, pada siapa2 nak cuba, silakan. huhu...

bahan-bahan:

1. kueh teow/mee/bihun (ikut suke selera kawan2 la, tapi cik epa guna kueh tiew sebab ni cerita pasal kueh teow)
2. cili merah, cili padi (kalau nak rasa pedas2 skit), bawang merah, bawang putih, halia* *ditumbuk bersama sehingga lumat
3. sayur sawi (ni jugak ikut selera kawan2, nak letak lagik banyak jenis sayur pun ok??)
4. daging (cik epa suke kalau daging tuh direbus terlebih dahulu, sebab rasa dia lagik enak, nak tambah sotong or udang ikut selera masing2 jugak)
5. bancuhan tepung jagung
6. garam, gula, sos tiram, cili kisar, kicap cair.


Cara-cara memasak:

1. masukkan bahan2 yang dah ditumbuk lumat. masak sampai naik bau la.
2. masukkan daging. gaul seketika.


3. kemudian, masukkan cili kisar, dan masak sehingga jadi pecah minyak. pastu masukkan sos tiram, kicap cair, garam, gula, dan gaul sebati.
4. masukkan air dan biarkan mendidih.


5 & 6. bila dah mendidih, masukkan sayur sayuran. dan gaul sampai sayur layu sedikit.


7. masukkan bancuhan tepung jagung dan kemudian kueh teow. gaul sehingga rata kesemuanya.
8. siap dan buleh makan!!!

p/s: cuba jangan tak cuba :p

spesel n3 to miss eyraz...



yey!! today besday my sis iaitu, cik eyra a.k.a iya!! happy 20th besday!! ucapan... semoga panjang umo murah rezeki. jangan nak mengada2 lagik. sedar2 la umo iya tuh dah tambah angka 2 kt depan. kene la matang sik. wakakakaka. ape2 pon along suke boli2 iya. iya xde kt uma bosan la, along sakat kucing2 jek. :p

cik epa edit n3 ini. wah, seronok tengok kawan2 iya buat suprise party. tepung tuh xbape banyak kene la. patutnya kne campur telur, air stokin yg busuk. baru nyam hooo. nak tengok x cik iya kne tepung. marilah jenguk blog dia. kasi promote skit...

klik disini

p/s: selamber katak jek kan aku?? amik n3 ko?? ala sharing is caring kan??

hutang bermacam hutang..

adoi..sengkek pulak bulan ini. bila la loan baru nak masuk. tula nak keje, tapi keje nye xdapat2 lagik. tensen betul!! huhu, tadi cik epa and mama g bank amik geran cik merah, memandangkan awal bulan depan dah kene setel kan insurance and roadtax cik merah, bukan sikit woooo, dekat 2k!! abs dah duit simpanan gue. ini kne start kutipan hutang2 yg terbengkalai. cik epa jadik Ah Long jap!! wakakakaka. huh, belum keje dah bising2 setel hutang, nanti dah keje, hutang ptptn, mara, kete, bil tepon, famili lagik....haiya..bile mase pulak nak saving untuk kawen ini.

mama dah sound awal2 jangan gatai tangan amik kad kredit masa mule2 keje (baru berangan taw). huh, tuh salah satu cara untuk tambahkan koleksi hutang cik epa. :p naseb baik mama ku baek mengsupport downpayment cik merah(yela, mama cakap payah kang keje xde kete pastu bdk baru keje mane nk cekau duit d/payment kn kn? baik la mamaku ini, along luvv mama so0o0 much!!). alamak, baru teringat, kene la bayar duit mama tuh jugak. pengsan la 10 saat jap. adei2~! penin2...

begini la nasib student2 sekarang. belum abs balaja...hutang2 semua dah menunggu di depan. macam mane kitorg xdemanding bab gaji untuk fresh graduate. banyak hutang kene setel woooo

p/s: naseb baik malam tadi tengok 3R cerita pasal bagaimana nak menjana pendapatan pasif. huh, sekarang memang nak berkira2 untuk buat pendapatan pasif.

Happy father's day abah!!


special entry for my beloved abah, Encik Zulkifli bin Mat. coolest and handsome (hehehe, puji abah sendiri, kasi up skit duit banje...:p) in the world. Along sayanggggg abah!! walaupon abah suke yo yo oh jek (hahaha, hanya anak2 die jek yg taw keh keh keh) tapi abah tetap abah kami adik beradik. tiada lain nya. semoga abah panjang umur dan dimurahkan rezeki(leh up skit rezeki along..keh keh keh). abah suke bawak kami jalan2. besh2!! happy father's day abah!!!

poem untuk abah..... hero dalam rumah kitorg...jaja no 2 ok??

A little girl needs Daddy
For many, many things:
Like holding her high off the ground
Where the sunlight sings!

Like being the deep music
That tells her all is right
When she awakens frantic with
The terrors of the night.

Like being the great mountain
That rises in her heart
And shows her how she might get home
When all else falls apart.

Like giving her the love
That is her sea and air,
So diving deep or soaring high
She'll always find him there.


p/s: abah sayer cakap die kawen mase umo die 24 tahun. tettt...apakah??!!

yey!! tq my cuties sister, cik eyra!!

salam all
cik epa baru jek balik dari mmu cyberjaya bersama cik fyra. kami pergi amik cupcake yang diorder oleh cik eyra kepada cik epa!! yey! cik epa dapat cupcake!! comel sgt!! ada picture adik beradik spongebob!! nak tengok x??

*klik picture untuk ke blog tuan cupcake

cupcake order dari blog. tadi sampai kt mmu terus terkam spongebob!! chumel sgt2!! tq iya!! along sayanggggg iya!! muax!!


p/s: cik epa rase diri maseh umo 18 tahun la, hahahahahah

i'm 24 already!!

syukur ke hadirat ilahi, cik epa berkesempatan berganjak ke umur 24 tahun. world!! cik epa already 24 now!! macam xcaya jek umo dh bertambah 1 tahun. alhamdulilah maseh sihat dan bertenaga. mari2 wish cik epa beramai2 (hahaha, memang xmalu cik epa ni)

sila nyanyi beramai2.....
happy besday to uuuuu...
hapy besday to uuu....
hapy besday to cik epa....
hapy besday to uuuu...
(hahaha, nyanyi untuk diri sendri!!!)

versi melayu....

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan cik epa...
Allah selamatkan kamu...

p/s: terima kaseh pada yang sudi wish besday kt cik epa. XOXO to all of u!!

yey!! 2moro the day!!! ~sila standby hadiah :p

yey!! 2moro besday cik epa. sape2 dh baca n3 ini sila sediakan hadiah ye?? (hahaha, xmalu cik epa mintak hadiah) sila standby tepat kul 12 am. tapi kalau ikut dalam surat beranak, cik epa lahir kul 4.02 petang, 17 june 1985 bersamaan 28 ramadhan (hijrahnye tak ingat pulak), hari isnin.

terlebih dahulu cik epa nak buat wish kt incik bond a.k.a mr shafeeq yang very the macho (hehe, betul la!!) kerana beliau tue 2 tahun 1 hari dari cik epa. besday arini!! jom kite celebrate same2!!! happy bufday bro!! cepat2 kawen!! xsbr nak rasa nasik minyak u!! :p

p/s: jangan pulak standby tepung + telur busuk + air sabun + air nila untuk cik epa plak. haiyak teringat mase sambut besday kt sekolah teknik dulu. siap main baling2 kek lagik!! tapi besh!! time kaseh pon my besties time tuh. sampai sekarang cik epa ingat la, besday yang terindah dalam idup. hehehe

midnite muvie lagik la

pada petang sabtu yang lepas, cik epa baru selesai lipat kain. bawak la naek atas nak letak dalam almari, sekali hp cik epa berbunyi..tengok kat skrin 'Dia calling' aik, xkeje ke??? bukan tengah keje tetibe call, heran2. rupa2nya nak ajak keluar g midnite muvie lagik. aik, baru rabu lepas tengok midnite, nak midnite lagik??!! katenya, boring sebab malam tuh kat rumah xde orang. semua balik kg. cik epa pon ok jela, cian kt Dia boring kn. terus cik epa g booking cite 'Jangan pandang belakang congkak' (rabu lepas nak tengok tapi full house kan? so, booking jela sebab Dia cam beriye nak tengok). booking kt cineleisure damansara (hah?? kt cni lagik?? hehe, feveret panggung cik epa. sangat selesa tengok muvie di sini). muvie start kul 11.50pm. bagitaw kat mama, hehe, mama bebel kejap, 'aik, midnite muvie lagik' hehehe, kejap jek mama bebel, bese la ank die dh beso, pandai jaga diri. kalau dulu masa mude2 jangan harap nak balik pagi2 tuh(ops, lagik 2 hari besday cik epa, cepat standby hadiah ok???)

tunggu Dia abis keje kul 6, so cik epa biase la kalau bersiap agak lambat. huhu. dia dh sampai kul 8, masa call tuh cik epa baru nak start make up :p baru lepas solat. so, dalam 15 minit baru keluar. pastu gerak p cineleisure. sampai sane, jem. lupe plak aritu sabtu. jem nak masuk parking cineleisure disebabkan pertembungan traffic flow orang nak keluar dengan orang nak masuk parking cineleisure. entah sapa la engineer yang design! xpraktikal langsung. patutnya, buat la keluar and masuk parking tempat beze2. haiyak!!

dekat 15 minit carik parking, kitorg pon pusing2 la dulu kt area damansara tuh, kt the curve and ikano, pastu g amik tiket dalam kul 10 lebih, makan, baru p tengok muvie. ramai gak la arituh tengok wayang. cite jangan pandang belakang congkak pon full house gak. oklah muvie tuh, untuk santaikan pale otak. tapi ending die agak kurang menarik la. tapi yang heran kapel duduk depan sit kiotrg tuh gelak sakan, yang xlawak pon leh gelak, heran2. Dia banyak kali terlelap, sabo jela. mengantok katenya, yela abs keje terus gerak amik cik epa. muvie abis kul 2 terus gerak balik s.alam. dalam kete Dia sik menguap jek, katenye nak kopi. sampai kt area rumah cik epa, kitorang singgah mamak..minum2 (yela, cian kt die balik uma..sorg2..jauh plak tuh, kang pe2 jadik sebab mengantuk). kul 3 baru smpi uma, terus tdo. besok nya kul 8 pagi cik epa kejutkan Dia bangun nak g keje. cik epa sambung tido la. pe lagik. bangun kul 11. wakakakaka (pe la anak dara ni..)

*Jangan Pandang Belakang Congkak (Malay)

"Jangan Pandang Belakang Congkak" tells the story of three youths who each received a letter from the late Pak Sudir inviting them to his house. Upon arrival, they met up with Pak Sudir's helper Mustika and discovered that he was their grandfather and the three of them have the potential to inherit all of his belongings, but under strict circumstances. They would have to stay at his house for three days straight without touching anything, especially an old congkak. On the first night itself, strange things begin to happen.

*kredit to cinema.com.my

p/s: hari rabu ni midnite muvie lagik ke?? haiyak, xlarat dh la. xleh la, sebab khamis pagi nak pegi unisel. meeting CWP again!!

jangan pernah berubah



Masih ada perasaan yang tak menentu di hati
Bila ingat sorot matamu yang kurasa berbeda

Oh janganlah terjadi yang slalu kutakutkan
Beribu cara kan kutempuh

Oh cintaku kumau tetap kamu
Yang jadi kekasihku
Jangan pernah berubah
Slamanya kan kujaga dirimu
Seperti kapas putih di hatiku
Takkan kubuat noda

Pejamkanlah kedua matamu
Bayangkan aku disisimu

p/s:very beautiful song title 'Jangan Pernah Berubah' by Marcell. this video taken from youtube and combination both song and video from movie title 'Moment to remember'

mari belajar masak=Bihun goreng singapore

cik epa nak kongsikan resepi Bihun Goreng Singapore. terjumpa resepi dalam internet lantas cik epa pon mencubanya. tapi ikut citarasa cik epa la. sedap taw. kalo rajin cuba la ye??? xrugi taw, sebab cik epa dh cuba and makan sampai 2 kali tambah. hehehe

bahan-bahan:

bihun (direndam terlebih dahulu)
udang, sotong (ikut la berapa banyak nak guna)
bawang merah 4 ulas*
bawang putih 3 ulas*
lada hitam*
(*ditumbuk bersam-sama)
sayur sawi (kalau nak letak carrot pon buleh)
cili merah
garam
sos tiram

cara memasak:

1. mula2 tumiskan bahan2 yang ditumbuk bersama tadi, kemudian masukkan sotong, udang, sos tiram dan garam. biarkan seketika.
2. masukkan sayur sawi dan cili merah.
3. gaulkan bersama2 sehingga sayur layu la.
4. masukkan bihun dan gaul sehingga sebati. kalau bihun tuh masih keras, masukkan air dan gaul sehingga air tersebut kering.


5. taraaa...siap dah!!! selamat mencuba


p/s: sekarang cik epa tengah masak bubur pulut hitam untuk minum petang. adik cik epa, cik wana nak masak cucur bawang dan ikan bilis. nyam2, selamat menjamu selera semua!!

award follower from Kimiadanaku

follower

terima kasih buat Kimiadanaku memberi award follower ini pada cik epa!!

penat sehhh...

marilah kita sambung n3 yang tertangguh ini. kelmarin bersamaan 10 june 2009, cik epa pegi ke unisel disebabkan ada briefing CWP (civil work project) di LT fakulti kejuruteraan(alamak, detail betul cik epa bgtaw) ditemani oleh my sister tersyg iaitu CIK EYRA!!(sile tepuk tangan!! kah kah). bertolak kul 9.15 cam tuh la. so far kereta pon xbanyak kt area puncak alam..ijok.. just lori jela yang bermaharajalela. ingatkan cik epa lambat siap, rupenya2 my besties pon lum smpai lgk. briefing sampai kul 12 tghari. lepas abs briefing cik epa pon terhegeh2 telefon mr thesis untuk hantar hardcover thesis pastu perut masing2 pon lapar, kami (cik epa, cik eyra, cik hawa, cik bear) pegi kg untuk makan tengahri di kedai mualaf. lame wooo tak lepaking2 ngn besties cik epa ni, so korang semua sure leh agak betapa banyak nye story mory and gosip2 kitorg yang kne qada' hahahahaha. abis jek kitorg mkn dalam kul 2 cam tuh, masing2 pon gerak la ke destinasi masing. xde plan pon nk pegi mana2. masing2 agak malas. cik hawa pulang ke fakulti nak jmp tok daddy die(supervisor die ok??), cik epa and cik bear saing2 pulang kt kg halaman. kitorg satu jalan, just pisah kat area depan stadium. so next destination, cik epa and cik eyra pegi ke tesco shah alam sebab cik eyra nak beli shawl and nak shoping2 la skit. pastu kul 4 cm tuh baru sampai uma sebab before tuh g amik adik, cik wani nak pegi kedai beli barang folio die. lame betul tunggu dorg tuh(sebab tuh cik epa sempat snaping pixa). yang penting, penat siot!!! mmg mampus la nak drive tiap2 mgu g unisel. pengsan 10 saat jap.


balik tuh lepak2 kt uma, syok sambil layan2 blog, cik epa dapat call dr mr oncit ajak kua g midnite muvie. adei~ baru nak relex2. sempat gakla cik epa relex2 sampai kul 7.45 baru mandi, siap2 then br mr oncit smpai. kne la die 2gu skit. kul 8 lbh kua. terus la gerak p jusco bukit raja nak tengok muvie pe yg ad. sampai jek sane, semua muvie full house. mak aii, smpai midnite ramai org. time tuh baru teringat muvie murah dan terus duk pk2 kt mane lagik ad wayang. yela takut semua wayang full house gak. fikir punye fikir kitorg pon nak pegi kt cineleisure. before gerak die nak g gunting rambut sat. sampai sane naseb baek still ad wayang lgk. kiotrg tgk Night at Museum 2. muvie stat kul 12.20am, time tuh baru kul 11, pe lagik g la usha2 kt area the curve, lepak2 kt ctu before muvie stat. oklah, cite tuh best sebab cik epa dah lame teringin nak tengok but mase muvie cik epa byk kali gak terlelap. penat sehhh, pagi unisel malam tengok midnite muvie plak. sampai uma kul 3 pg. ingat famili time tuh nak pose, beriya cik epa set jam kul 4.30pg, sekali xjadik. tuh yang semalam terus seleseme, rehat xcukup. malam td pon tdo xingat and xsedar. hari ini baru ada kudrat nak tulis blog.

*The new night watchman at New York's Museum of Natural History finds that the job comes with more responsibility than he ever dreamed in this wild fantasy comedy directed by Shawn Levy and starring Ben Stiller, Robin Williams, Mickey Rooney, and Dick Van Dyke. Larry Daley (Stiller) is a kind-hearted dreamer who always knew that he was destined for greatness, he just never quite knew how. None of his ideas or inventions has panned out, so with a heavy heart, he takes a regular job as a lowly graveyard-shift security guard at the Museum of Natural History in order to provide a more stable life for himself and his ten-year-old son. His first night on the job, however, he finds that guardianship of the museum is far from stable -- at nightfall, an Egyptian spell brings the artifacts and wax figures to life! With Attila the Hun charging to war through the hallways, the diorama miniatures embroiled in a deadly feud, and a two-ton Tyrannosaurus Rex nagging to play fetch, Larry has half a mind to turn tail and run. On top of cleaning up after two million years of historical chaos every night, he also has to make sure that not a single museum piece leaves the building -- from the bratty Capuchin monkey in the African exhibit, to the life-sized Neanderthal in the prehistoric display -- because if morning light falls on an escaped artifact, it will turn to dust. Larry turns to a wax replica of President Roosevelt (Williams) for a little advice on keeping things in tact, but Teddy seems to think that a man of Larry's greatness needs little help. Larry isn't sure if the former commander in chief is right; this is hardly what he signed up for, but he can't pass up the chance to care for a museum where history really does come to life. ~ Jason Buchanan, All Movie Guide

*kredit to http://www.fandango.com/nightatthemuseum_96208/summary

another award from sizuka~



hari ini cik epa update n3 pasal award saja. terima kasih buat sizuka [world of sizuka] kerana memberi award ini. rajin2 la jenguk blog cik epa.

Task 1:

Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

Task 2:

Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

here the 15 most lucky person on earth^_*

http://cheqppjoy.blogspot.com/
http://sayanghasni.blogspot.com/
http://kurtreen.blogspot.com/
http://sweetaina.blogspot.com/
http://chentaara.blogspot.com/
http://www.kimiadanaku.com/
http://crushonevil.blogspot.com/
http://ierazirared.blogspot.com/
http://www.selokamelayu.blogspot.com/
http://chupaholica-pinkaholic.blogspot.com/
http://akudiadanlagu1.blogspot.com/
http://mrsbong.blogspot.com/
http://syahthebest.blogspot.com/
http://diarihatiku1976.blogspot.com/
http://pretty-not.blogspot.com/

p/s: cik epa utang 1 tagged from cik cufa. nanti ye darlink cik epa akan usahakan menjawab nya.

blogger award from cik kala

cik epa dapat award from cik kala. terima kasih memberi award your blog is cool!!

Korang rasa blog korang cool?
blog cik epa cool?? tanya la org yang masuk...cukup sejuk x?? :p

Ape tagline blog korang?
tagline?? Color.Of.My.Life. warna warni kehidupan cik epa. biasa lah adakala kita berada diatas dan adakala kita berada dibawah. tapi dimana jua posisi kita nanti, kita haruslah bersyukur, tenang dan tabah menghadapinya.
Align Center
Berapa kerap anda menukar theme blog korang?
sejak blog berpindah disini, ada jugak la dalam 3 4 kali menukar. namun, yang ni jugak sesuai dengan jiwa.

Bagaimana korang menjerumuskan diri dlm dunia blogger?
sebelum ini, blog kat tempat laen hanya papar lirik lagu jek. sejak tengok my sis gila update blog and baca blog orang laen. besh jugak berkongsi sedikit perasaan dengan rakan seblogger laen.

Sape sifoo anda?
sifoo??? sesape2 la....

Senaraikan top 5 blog2 yg anda rasa cool..
http://datinsendiriseri.blogspot.com/
http://ummuilham.blogspot.com/
http://ahxingla.blogspot.com/
http://bonddegreat.blogspot.com/
http://afrayuri.blogspot.com/

award from my darlink cufa~

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

award ini dari miss cufa [flippy floppy] rakan seblogger cik epa. sangat rajin memberi tagged pada cik epa :)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

*pelajar tahun akhir bac civil eng
*suke bergambar
*suke melancong
*love shoping
*suke kereta
*happy go lucky
*memilih hidup yang simple
*tagline hidup..go with the flow
*suke blogging
*bulan ni besday cik epa yang ke 24



p/s: sori syg!! lambat membalas award anda. bz skit...jangan mare?? :p

bestie award from Syed [Craziness Begins with me]

terima kasih kepada saudara Syed [Craziness Begins With Me] kerana memberi award follower ni pada cik epa. sori ye baru amik and buat special n3 untuk anda. kebizian melanda!!! anyway thanks again bro!! :p

marilah kita bershoping~

salam all!!!
today cik epa and adik-adik pergi berjalan2 di sacc mall and plaza alam sentral. kami follow mama ke opis then mama drop kami di sacc. lepak sane sampai kul 5 then mama fetch kami semula.

ingatkan adik ni nak join tangkap picture. lastly picture cik epa sorang. plan nak beli beg ni untuk next time. cik epa gile same beg itu.


then kami lepak2 di food court kt plaza alam sentral. sambil snaping pixa.

finally, i've bought NEW SHADES!! hahaha, after searching for a long time to find the perfect match. but i really missed my old shades!! here's the pixa i'm wearing new shawl. hahaha, accidently bought. now i have pink shawl and wanted to wear in this july.

p/s: baru perasan n3 ni dwi bahasa. malas nk edit balik. its ok la kn??


p/s/s: sebenarnya baru try mengedit pixa. ok x??

p/s/s/s: 2moro cik epa and cik eyra akan g unisel. kls dh start dh. xsabar. besok jmp geng2. rindu pada mereka.

i'm addicted to....


currently I'm addicted to few thing now....

first......

blogging.....

my current and new hobby for this year. after saw my sister crazy with her blog, so i join here crew. actually i started to write in blog in 2006. just used friendster blog and the topic?? always posted lyrics. so started in this year, my posted not always for lyrics but my feeling, lifestyle etc. (i separate my lyrics and my personal life to 2 different blog)


secondly...

blog shopping........

actually just spent my bored time in semester break. want to go window shopping too lazy. so, just surf through the Internet to find stuff and bought it!! hahaha, i think there more than 4 time parcel came to my house. and the best part is, influence my friend and sister to join the club. sorry guys!! hey, its good therapy right??!! :p


third....

karok time!!!
when i pursed to my degree level, there's no geng karok plus the distance from my U to KL almost 2 hours!! crazy right?? yup, i crazy in pekan called Bestari jaya a.k.a batang berjuntai. (thank God i'll finished everything by the end of this year!!) in year 03-05, every week me and my friends when to Mines shopping center (only 30min from my college) just to have karok in 'karaoke jamban'. 1 song for 1 ringgit. its worth it(tq to my sis, i forgot how to spell it). but now, i always karok with mr oncit. wajib song are 'senja nan merah' and 'baldu biru'


fourth...

trying new recipe...
there few new recipe my mum suggested to me, and i tried. so far, everybody in my family like it. hahahaha (compliment for my self la) so, if anyone have new recipe want to suggest to me, feel free to do so. i welcome it!!


fifth...

joined contest....
addicted to contest and love to try it. don't care about the prizes, but really appreciated the effort to answer all those question. huhu, current contest that i won are blogger hunter. just in number 12 of top 20 rank. huhu

TQ to penganjur & penaja blogger hunter 09

*klik image to enlarge

terima kasih kepada penganjur dan penaja untuk program blogger hunter 09. dianjurkan oleh FCU community. lebih kurang komuniti untuk para blogger di luar sane la. menarik jugak komuniti ini. komuniti ni baru lagik. so for the very first time la mereka organize game blog hunter. sangat2 menarik dan mencabar minda. mencabar minda sebab setiap peserta yang join dikehendaki menghantar 3 soalan mengenai blog masing2. kalau tak salah cik epa hampir 3ratus soalan yang kene jawab. penat gak. masa hari ke3 cik epa dh surrender dah. just tinggal dalam 50 soalan jek cik epa xjawab pasal semalam agak bz (bz mende ntah, ak lupe maybe semalam banyak cite best kt tv kot)

bty, besh la join komuniti ni. sape belum join and berminat nak join. click la link FCU community disebelah kiri atas blog cik epa. lepas ni banyak lagik dorang nak organize xtvt. cik epa xsabar nak join lagik.

cik epa menang no 12. okla tuh kan?? tq ye!!!!

apa nak jadi??

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Kuala Terengganu


Jaya Supermarket, Petaling Jaya


2 kejadian runtuh dalam masa beberapa minggu. pelik betulkan. mule2 demolition bangunan yg berusia lebih 30 tahun iaitu Jaya Supermarket. kemudian berita bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, yang baru setahun beroperasi. hairan sebenarnya, bagaimana kejadian itu boleh berlaku. mungkin dah takdir tuhan but sepatutnya bende2 cam tuh harus menjadi pemantauan setiap pihak. mungkin mereka terlepas pandang. sedih dengan kejadian yang berlaku. kalau company yang terlibat itu disabitkan kesalahan, mungkin akan diblacklist. kita pulak tak pasti pihak mana yang bersalah, samada mungkin silap percaturan terhadap perancangan untuk demolition Jaya supermarket, semasa calculation design dibuat atau masa construction mungkin berlaku kesilapan untuk project stadium tersebut. ataupon mungkin ada2 pihak yang mahu mengambil keuntungan lebih sedangkan kerja tidak setimpal dengan bayaran sepatutnya. mungkin??

huh, bila difikirkan kembali, begitu besar tanggungjawab bila memegang 'title' sebagai orang kuat a.k.a engineer yang meluluskan design tersebut. betul la cakap lecturer cik epa yang mane tugas dan tanggungjawab Engineer a.k.a Civil engineer ni sama besar dengan tanggungjawab sebagai doktor. tidak ada beza yang ketara. cuma doktor berdepan dengan tugas menyelamat nyawa manusia manakala civil engineer menyelamat nyawa bangunan supaya tidak berlaku musibah yang tidak di ingini....

kejadian berikut betul2 bukak mata semua pihak. cik epa juga bukak mate. harus mempersiapkan dan mematangkan diri untuk menempuh segala dugaan dan kesulitan dalam construction industry. jangan ingat kerjaya civil engineer ini hanya untuk mendapat kerjaya yang glamor sahaja. tanggungjawab besar taw!!

p/s: projek pembangunan ditempat lain bagaimana pulak ye??


p/s/s: insyallah Tahun depan dh bergelar civil engineer, rasa seronok tapi bila kejadian ni berlaku, terus kecut perut. Permudahkan lah, Ya Allah.

*picture from yahoo image

tagged from cik cufa

What is your current ringtone?
chris daughtry-over you

What is your current wallpaper?
same with my theme

Do you own a picture phone?
yup

If so, what was the last picture you took?
pixa of me la...who else

Go to your inbox and type what the 10th text message says?
huhu, my message already xceed over 500..."ko g fakulti awal x??" huhu msg lme...

How many contacts do you have on your phone?
more than 200 kot

Who was the last person you spoke to on your cell phone?
my mama

What service do you have?
maxis..hah..akhirnye ak faham pe maksud soalan ni..keh keh

At this very moment, how many bars do you have for your service?
full

Who's on your speed dial numbers?
my family

Do you have voicemail?
yup...jarang gune

How many contacts do you have that start with J- Who are they?

hahaha...nop

Who do you call the most?
tgk gak la...jarang call org

How many text messages do you get a month?
1k kot

yup

What are the first 2 digits to your number?
two...eight..

Go to your SENT texts..what does the first one say?
"midnite muvi jom"

What about the 15th?
"wangi x?? huhu"

Who's the last person that you called?
cik bear

Last person that texted you?
mr oncit...wakakaka

Last person you added to your contacts?
huh..lupe la...

How many minutes are on your plan?

ntah....pakai bil

Go down to your 5th contact, who is it?
abg azrul..kenalan dlm fs

Wanna give out your number?
cari sendrikkk :p

p/s: tq darlink~

tagged again and again

tagged game from puan finie....

1. If you can be an animal, what will u be?

cik epa xmo la jadik animal. jadik manusia lagik besh, tapi disebabkan kne menjawab soalan di atas..cik epa nak jadik kucing la. orang bule belai2 peluk2 manje2. meowwwwwww


2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?

huuh, cite2 gak ni. wakakaka. kalo cik epa kompom2 dah larik g oversea. wah bedah muka jadik erra fazira ke?? pastu wat bisnes. kalo nilai rompakan tuh berpuluh2 juta dolar la :p


3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?

cik epa suke duduk di malaysia. xmo tempat laen. malaysia tanah tumpah darahku. pastu duduk kt malaysia g la bercuti di oversea. saya anak malaysia. (wah, patrotik betul cik epa ni hehe)


4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?

nak makan steak...beef steak la, di mane2 pon xpe. sape la dapat banje cik epa ni. besday nak sampai...wakakaka


5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?

huh, orang yang buat jahat and annoying kt cik epa. kompom idup die xaman dunia akhirat. kuang asam betul! cik epa jarang xsuke kt org. tapi kalo org tuh buat s*** kt cik epa, kompom igt sampai bile. {cik epa kuat dendam skit..nk ubah la perangai ni}


6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?

more than 24 hours a day, selalu xcukup masa nak wat sesuatu dalam 1 ari. tapi berangan jela. andai diberi masa lebih pon mst xcukup jugak...


7. If you can date celebrities, who is that person? why?

wah, soalan besh!!! cik epa nak date ngn Sam Worthington. owh sam!! u drive me crazy... u so0o0o0 cute la. nak peluk bule?? huhu


8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

cik epa mahu famili cik epa. tapi masalah nye soalan ckp 'thing' haiya, pe ye?? duit la. cik epa gile duet!! huhu

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?

owh, cik epa nak tagged semua follower yang cute2...sape cute bule la jawab..cik epa xmare pon...:p but yg on my list adalah....jeng jeng jeng...

1. cik eyqa aman
2. cik cayataro
3. cik `aqila
4. cik cufa
5. cik myra
6. cik ika
7. cik aDian^nAiDa

semua di atas adalah follower cik epa. marila kite kenal kenalan. hehehe

*picture from yahoo image


tq cik yat. tagged pada mase yg tepat

001.REAL NAME :
Zarifah

002.NICK NAME :
epa, zar, kakpah

003.AGE :
24

004.ZODIAC SIGN :
gemini

005.MALE or FEMALE :
female

006.ELEMENTARY :
Tadika Sayangku

007.MIDDLE SCHOOL :
Sekolah kebangsaan seksyen 19 shah alam

008.HIGH SCHOOL :
sekolah menengah seksyen 19 shah alam
sekolah menengah teknik muadzam shah pahang

009.COLLEGE :
Kuala Lumpur Infrastructure University College (KLiUC)
universiti industri selangor (unisel)

010.HAIR COLOUR :
black + brown

011.LONG or SHORT :
short

012. Loud or Quite :
quite

013. Sweats or Jeans :
jeans

014. Phone or Camera :
phone + camera

015. Health Freak :
hurmm..xpaham

016. Drink or Smoke:
not on my list

017. Do you have a crush on someone :
shud i??

018. Eat or Drink :
both

019. Piercings :
2 on my right ears 3 on my left ears :p

020. tattoos :
nop

021. Social or Anti-Social :
sooocial

022. First Piercing :
6 years old

023. First Relationship :
form 1 (cinta internet!! wakakaka)

024. First Best Friend :
owh, tengku farhana my lost bff mase darjah 4. maseh mencarik dirinya sampai sekarang.

025. First Award :
darjah 4 (pekse dapat no 2 dalam kls)

026. First Kiss :
baby, mase kecik2 mama abah cium la (hehe, pusing skit soalan)

027. First Pet :
kucing kaler pe ntah. name die musliha. huhu

028. First Big Vacation :
kuching sarawak!! ble la dapat g oversea ni.

029. First Love at First Sight :
owh, mase darjah 5. wakakaka, minat jela

030. First Big Birthday :
mase form 5. kne tepung and kek and maen mnyorok2 pasal member carik tepat kul 12 nak baling telur. :p

----- currently...

031. Eating :
nasi and sup ayam ala mamak

032. Drink :
coke. lme xlayan

033. Excitement Level:
suam2 kuku

034. I'm about to :
fall asleep...kenyang

035. Listening to :
my sis maen game

036. Plan for today :
2day?? tdo la jap g

037. Waiting for :
internship

038. Energy Level :
suam2 kuku gak

039. Thinking of Someone :
yup...:(

040. Want Kids? :
yup nak 5 org :p

041. Want to Get Married? :
yup..would u marry me :p

042. Careers in Mind? :
c&s engineer

----- Which is better in the boy/girl you like..
068.Lips or Eyes? :
eyes

069. Romantic or Funny? :
dua2 pless

070.shorter or taller :
taller

071.Protective or Caring? :
caring

072. Romantic or spontaneous :
romantic

073.Nice Stomach or Nice Arms? :
nice arms (haha sejak bile ntah)

074.Sensitive or Loud? :
sensitive

075.Hook-up or Relationship? :
relationship

076.Trouble Maker or Hesitant? :
blur~


----- Have you ever..
080. Lost glasses or contacts :
lost contacts

081. Ran away from home:
ran away to hostel (leh kire ke? :p)

082. Held a gun/knife for self defence :
gun. cepat skit bertindak

083. Killed Somebody :
no

084. Broken somenone's heart :
few times

085. Been arrested :
no...

087. Cried when someone died :
..

----- Do you believe in..

089. Yourself :
yup

090. Miracles :
yup..and it happens

091. Love at first sight :
NOP

092. Heaven :
YUP

093. Santa Claus :
huhu

094. Tooth Fairy :
:p

095. Kiss in The First Date :
nop

----- Truthfully..
097. Is there someone you would want to be with right now? :
owhhhhhhhhh

098. Are you seriously happy with where you're in life now? :
yup...sumtimes

099. Do you believe in God? :
YUP

----- you have been tagged !

cik bear
cik ayu
cik myra
cik kala