selamat hari guru!!

hari ini hari guru. kalau dulu mase sek2 suke sgt ble buat sambutan hari guru. yela, time tuh kn xbalaja, pastu byk xtvt yang dijalankan. besh2 plak tuh. dl cik epa pon xketinggalan nk tgk. xpecially bile time persembahan dari cikgu. time tuh bule la tgk cikgu2 menyanyi, tiap2 tahun mesti usha cikgu mane yang 'gile mic' wakakakaka (bukan sindir, tapi mmg cikgu tuh jek yang slalu wat persembahan tiap2 tahun) so, bile dh masuk U ni, sambutannya pon kurang. bty, cik epa pon nk mngucapkan ribuan jutaan terima kaseh buat guru2 cik epa. tanpa mereka, siaplah cik epa skng. walaupon dulu, time sek cik epa sangat2 nakal (siap penah kne 'hi 5' ngn cikgu taw, gado ngn cikgu lagik, macam2 la....:p)

mule2...untuk cikgu mase cik epa tadika...kat Tadika Sayangku. still igt lagik cikgu cik epa yang dipanggil kak zura. sgt2 garang, tapi besh...tq teacher!!

then...untuk cikgu kt SK Seksyen 19 shah alam(darjah 1 smpai darjah 6). cikgu yang still igt, cikgu azmi. slalu bagi 20 karangan tiap kali cuti sekolah. time kaseh cikgu, sebab tuhla, cik epa dpt A untuk karangan BM. time tuh karang ayat kaw2 and jugak untuk cikgu BI cik epa mase darjah 2(lupe la name cikgu tuh), cikgu tuh sgt2 garang tapi cik epa suke pasal sebab cikgu tuh cik epa suke subjek BI smpai la skang. and also untuk semua la cikgu2 yang penah ajar cik epa. lupe name lagik. time kaseh cikgu!!

untuk ustaz and ustazah mase cik epa sekolah agama, sekolah rendah agama rakyat seksyen 18 (darjah 1 smpai darjah 3) and sekolah rendah agama seksyen 19 aka SRAIntegrasi seksyen 19 (darjah 4 smpai darjah 6). mase sek kt seksyen 19 tuh, cik epa stil igt ustaz yang sgt2 besh, so far xpenah jmp ustaz yang besh cm beliau. Ustaz Zulkarnain. beliau cikgu kelas cik epa mase darjah 4 kalo xsilap. tingin nak carik ustaz tuh balik, yela, skang dh lost contact. ustaz ni selalu suh bdk2 kls hafal al-quran. cik epa dulu, antara yang cepat hafal la. pastu ustaz pon penah suh cik epa masuk pertandingan hafazan. tapi xde la menang. time kaseh ustaz!!

SMK seksyen 19 shah alam (form 1 until form 3). time ni cik epa cukup suke subjek geografi. time kaseh buat cikgu zuraini. sebab cikgu, sayer dapat a subjek tuh. then cik epa igt cikgu che ah. walapon cikgu ni xajar cik epa (cikgu ni cikgu librarian, of cos la cik epa librarian dulu) tapi nasihat2 cikgu cik epa still igt. time kaseh semua cikgu2 kt sane.

sekolah yang paling mengajar cik epa erti kehidupan. SMTMS (sekolah menengah teknik muadzam shah pahang). mmg besh la. 1st time berpisah dari keluarga, 1st time sek lua dari selangor. dulu cik epa minat sgt subjek add math, lukisan kejuruteraan. yang ajar add math tuh, ustazah, tapi lupe name. ustazah ni cikgu untuk silat gak. cik epa dulu aktif silat ye?? siap wakil daerah rompin 2 tahun untuk kejohanan silat seni peringkat pahang. huh, kalo nk cite, cik epa mmg sgt2 aktif mase sek situ. macam2 cik epa masuk. asalkan bule bg sijil. siap berlawan sijil sape paling byk ngn kwn2. paling byk mase form 5, dpt 9 sijil. wakakaka. cikgu LK tuh cikgu kls cik epa 4KA6. sebab cikgu la cik epa leh paham n suke subjek LK. tapi result xdela gempak mane pon. pasal banyak maen2. hahahaha

oklah, masuk tahap U plak. KLIUC aka kolej ikram. lec pon sme cm cikgu gak kn?? oklah, lec yang still cik epa igt, Dr chua. besh sgt2. muke cam ustaz2 tapi cine. suke senyum. baek sgt. sebab tuh cik epa xpenah tgl kelas die. seb baek dpt A subjek waste water tuh. huhuhu. cik epa ni kalo lec chumel lawo or encem semangat skit nk blaja. hahahaa. and also untuk untuk En khairul aka ketua program engineering. kalo en xtlg saye arituh, mst sy xdpat kua lagik dari 'kemelut' tuh. time kash byk2 en!!!

lastly, kt unisel. yang ni byk leh buat senarai. hehehe. oklah pendekkan jela, xsedar pon ayt2 cik epa ni agak pjg, mst korg boring bace rite? time kaseh byk2 pada lec yang dh mgajar cik epa. byk lec2 yang besh. semua besh la. time kaseh atas segalanya, semua lec division civil engineering!!

No comments:

Post a Comment